Kundservice

2022-05-17

Är du den nya kredit och reklamationsspecialisten hos 3M?

Stockholms län Visstid (6 månader eller längre)

Hoppsan! Du har tyvärr kommit till en jobbannons som redan blivit tillsatt. Men du har tur - The Place har många andra spännande jobb att söka!

Sök en liknande tjänst

   Är du en serviceminded och har goda tekniska kunskaper? Har du dessutom erfarenhet av en kredithandläggarroll? Då ska du läsa vidare!

   3M söker nu en CIR- specialist (Customer issue resolution specialist). Om du letar efter en karriär i ett innovativt, öppet och kreativt företag då ska du definitivt läsa vidare

   Om rollen

   I rollen som CIR-specialist kommer du att fokusera på att leverera högkvalitativa tjänster inom reklamation, returer och kredithantering. Du kommer att ha ett nära samarbete med din kollega i CIR-teamet och rapportera till CIR-chefen. Rollen kommer vara baserad i Solna där runt 100 medarbetar jobbar.

   Dina huvudsakliga arbetsuppgifter relaterat till kundklagomål:

   • Hantera kundklagomål med hjälp av de specifika IT-verktygen (Salesforce - SAP), kontrollera timingen och uppmana lösningsägaren för de inblandade områdena, säkerställa feedback till kunden.
   • Hantera materialet som returneras till tredje part genom att ta hand om relationen med transportören och definitionen av returen.
   • Verifiera den sammanfattande statistiken relaterade till de olika kommersiella avdelningarna, analysera de mest kritiska områdena som behöver förbättras.

   Dina huvudsakliga arbetsuppgifter relaterat till kredithantering:

   • Daglig inkassoaktivitet för kunder baserad på förfallna ärenden genom SFDC.
   • Kundens kontohantering och rensa alla pågående poster (fakturor, kreditnotor, betalningar på konto, interna bokföringsposter) med prioritering av de åldrade situationerna.
   • Hantering av kundtvister och relaterad återställning av stöddokumentation.
   • GSC (Global Service Center) hantering av utgående/inkommande förfrågningar relaterad till kontantapplikation via SFDC.
   • Kundinriktad aktivitet för alla utredningar som behövs: klagomålshantering, begäran om betalningsdetaljer, skäl för delbetalning.

   Vem tror vi att du är?

   Det är viktigt att du är serviceminded som person och har god teknisk kompetens. Du känner dig bekväm med att hantera komplexa frågor och du har förmågan att hantera och förstå olika prioriteringar. Du är analytisk såväl som detaljorienterad. Vi ser också att du är en social och nyfiken lagspelare som tycker om att bygga relationer.

   Färdigheter och kvalifikationer

   För att lyckas i rollen som CIR-specialist ser vi att du har:

   • Erfarenhet av SAP eller Salesforce
   • Goda kunskaper i Office (Excel advance, Word, Power-point)
   • Behärskar engelska flytande i både skrift och tal
   • Akademisk examen inom ekonomi eller liknade
   • Tidigare erfarenhet av kredit- och inkassorollen och/eller reklamationsroll.

   Anställningsform

   Detta är ett konsultuppdrag med start så snart som möjligt och pågår till 31 december 2022.

   Start: Så snart som möjligt
   Plats: Solna
   Omfattning: Heltid och arbetstid 8-16:30

   Är du den kollega 3M har väntat på? Om så är fallet, tveka inte att skicka in din ansökan så snart som möjligt. Intervjuer kommer att ske löpande och det finns chans att tjänsten tillsätts innan sista ansökningsdag. Ser fram emot att höra från dig!

   Om 3M

   3M är ett stort globalt företag med kontor i flera länder. De har en stor bredd av sina produkter och bidrar till global utveckling genom miljöskydd, företagsansvar, ekonomiska framsteg och socialt ansvar. Med effektivitet och automatisering hjälper vårt kundföretag människor och företag över hela världen.

   The Place – Where happy work happens

   Låter detta intressant och du fortfarande vill söka jobbet? Bra – du som lyckas knipa platsen blir dessutom en del av The Place! Som medarbetare hos The Place erbjuds du kompetensnätverk, mentorskap och trygga villkor. I The Place har du en Worklife Partner som är intresserad av att följa och utveckla ditt arbetsliv över tid.