Sälj/Marknad/Kommunikation

2022-06-08

Advertising & E-commerce Analyst till modebolaget By Malina

Stockholms län Tillsvidare

Hoppsan! Du har tyvärr kommit till en jobbannons som redan blivit tillsatt. Men du har tur - The Place har många andra spännande jobb att söka!

Sök en liknande tjänst

   Är du försäljningsorienterad med en bakgrund inom paid media? Skulle du trivas i en varierande roll där du får jobba både kreativt och analytiskt? Vilken fullträff!

   Nu har du chansen att kliva in i rollen som E-commerce Analyst till By Malina!

   By Malina befinner sig i en spännande och snabbväxande fas, och därför söker vi nu en Advertising & E-commerce Analyst. Vi söker dig som vill hjälpa By Malina att ta deras e-handel till nästa nivå genom ökad försäljning via smart annonsering. På köpet blir du även en del av ett fantastiskt bolag!

   Intervjuer sker löpande, så vänta inte med din ansökan!

   Om rollen som E-commerce Analyst
   I denna roll ansvarar du för att driva deras försäljning framåt genom betalda kanaler inom sociala medier samt deras utvecklingsarbete för optimering och analysering av bymalina.com. Syftet är att driva mer trafik till och öka direktförsäljningen på By Malinas e-handel.

   Du jobbar kontinuerligt med planering, implementering, bevakning och uppföljning av betalda kampanjer på sociala medier och Google. Du skapar grafiskt och skriftligt innehåll för annonserna tillsammans med Marketing Manager. Du sammanställer veckorapporter och presenterar dem på era veckomöten. Du analyserar även hur organiskt content, automatiska nyhetsutskick samt trafiken på hemsidan går via plattformen Centra och Google Data Studio, samt funderar på potentiella samarbeten med influensers genom betald annonsering.

   Ditt team
   Du kommer att jobba tillsammans med fyra kollegor i ditt marknadsteam och rapporterar till Marketing Manager. Du blir del av ett trevligt, ödmjukt men drivet gäng som älskar utveckling! Det är högt i tak och nya idéer för hur varumärket kan nå nya höjder välkomnas. På By Malina får du chansen att påverka och utvecklas i din roll!

   Arbetsuppgifter inkluderar bland annat:

   • Analysera och utvärdera kampanjer och satsningar vecko- och månadsvis.
   • Analysera, planera och optimera annonser och annonsmaterial på sociala medier - som Facebook, Instagram, Pinterest samt Youtube tillsammans med Marketing Manager.
   • Skapa grafiskt och skriftligt annonsinnehåll tillsammans med Marketing Manager.
   • Genomföra A/B-tester på betalda annonser för att optimera innehåll och generera trafik och konvertering.
   • Samla data på samtliga kanaler och mejl-kampanjer samt bygga rapporter månadsvis i samråd med Marketing Manager.

   Vem vi tror att du är
   Vi tror att du som läser denna jobbannons är organiserad, koordinerad och drivs av ökad försäljning. Du är självgående och kreativ, och har inget problem att framföra dina idéer om hur By Malina som företag kan utvecklas. Du har förmodligen en naturlig passion för mode, med intresse för digitala trender samt tech development. Att ha stort eget ansvar ser du som en självklarhet och du trivs i en miljö som ständigt är i förändring.

   Kvalifikationer & egenskaper

   För att trivas och göra succé i rollen tror vi att du har:

   • 2+ års erfarenhet inom med Paid Marketing
   • God erfarenhet av att jobba i Google Analytics
   • God erfarenhet att jobba i Photoshop (meriterande Adobe Premiere Pro)
   • Erfarenhet av Facebook Business Manager

   Stämmer ovanstående påståenden in på dig? Toppen! Då tror vi att du kan vara perfekt för denna roll!

   Om By Malina
   By Malina grundades 2010 av Malin Ek Andrén, och har idag vuxit till ett mindre imperium med över 200 återförsäljare runt om i Europa, så som Asos.com, Boozt.com och Zalando.com för att nämna några, med planer på att växa även i Asien och USA. By Malina är ett Go-To varumärke för kvinnor i alla åldrar som älskar vackra mönster, färger och tidlösa silhuetter. De erbjuder allt från brudklänningar till casual wear och outerwear samt barnkollektioner. Sedan 2018 jobbar dem mot en alltmer hållbar produktion och mot mer hållbara material.

   Uppdragets omfattning
   Detta är en direktrekrytering på heltid med start så snart som möjligt. Lön enligt överenskommelse.
   Du kommer att utgå från huvudkontoret på Birger Jarlsgatan i Stockholm.

   The Place är Sveriges enda Worklife Partner
   För dig som söker nytt jobb är The Place din trygga punkt. I just denna rekrytering sköter våra kompetenta rekryteringskonsulter processen, från intervju till anställningserbjudande. Sedan blir du anställd av kundföretaget. Vi är stolta över våra fina samarbeten med en stor mängd intressanta och spännande företag – och det innebär ju många karriärmöjligheter för dig!

   The Place är en rekryterings- och kompetenspartner som funnits över 30 år.

   Vi tar avstånd från den traditionella bemanningsbranschen där kortsiktiga lösningar och människor reducerade till siffror blivit norm. I oss får du en Worklife Partner, vare sig du är kandidat, medarbetare eller kund.

   Sökord: paid social, social media campaigns, google analytics, google ads, content manager, retail