Ekonomi/Bank/Finans

2020-04-03

Business controller till Siemens i Finspång

Östergötlands län Visstid (6 månader eller längre)

Hoppsan! Du har tyvärr kommit till en jobbannons som redan blivit tillsatt. Men du har tur - The Place har många andra spännande jobb att söka!

Sök en liknande tjänst

   Är du en målinriktad och kommunikativ business controller? Dessutom tillgänglig omgående? Vi söker nu en konsult för spännande uppdrag hos uppskattade Siemens! Är det dig vi söker?

   Vi söker för ett konsultuppdrag till Siemens kontor i Finspång en duktig business controller som kommer tillhöra deras controlling avdelning. Det här är en fin möjlighet för dig som vill ha en bred roll på ett av Sveriges mest omtyckta bolag!

   Om rollen och arbetsuppgifterna

   Tjänsten innebär att kunna arbeta självständigt och målinriktat med att följa upp och analysera resultat samt presentera detta på ett tydligt sätt. I rollen förväntas du noggrant följa den finansiella utveckling för ditt område samt arbeta med framtida prognoser och potentiella förbättringsmöjligheter. Du kommer ha ett nära samarbete med ekonomifunktioner i verksamheten och stötta dessa i finansiella frågor. Arbetet innebär hög grad av kontakter med vår globala organisation och kommunikation samt samarbete med kollegor i flertalet länder. 

   Det här är ett långt konsultuppdrag via The Place med start omgående och förväntas pågå till april 2021. Tjänsten är på heltid med placering på Siemens i Finspång. 

   Din bakgrund och erfarenheter

   Vi tror att du har följande:

   • Civilekonomutbildning eller liknande
   • 3-5 års erfarenhet av arbete inom business controlling eller liknande
   • Kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift
   • Erfarenhet av att jobba med Excel/SAP samt utveckling av BI-system är starkt meriterande

   Vem är du?

   För att passa och göra succé i rollen tror vi att du är en social person som har lätt för att samarbeta och med en god analytisk förmåga. Du kan fatta beslut självständig och tar egna initiativ samt eget ansvar. Noggrannhet och effektivitet är också viktiga egenskaper.

   Om Siemens

   Siemens är ett globalt teknikföretag som har stått för ingenjörskonst, innovation, kvalitet, pålitlighet och internationalisering i mer än 165 år. Företaget är verksamt i mer än 200 länder, med fokus på områdena elektrifiering, automation och digitalisering. I Sverige har Siemens funnits sedan 1893 och har cirka 4 200 medarbetare på ett 40-tal orter. 

   The Place – Where happy work happens

   Låter detta intressant och du fortfarande vill söka jobbet? Bra – du som lyckas knipa platsen blir dessutom en del av The Place! Som medarbetare hos The Place erbjuds du kompetensnätverk, mentorskap och trygga villkor. I The Place har du en Worklife Partner som är intresserad av att följa och utveckla ditt arbetsliv över tid.

   Några förmåner som medarbetare hos The Place:

   • En tilldelad jobbagent som tillsammans med dig tittar på utvecklingsmöjligheter
   • Engagerat och modernt ledarskap med förståelse för livspussel
   • Onboardingplan
   • Kollektivavtal med pensionssparande, föräldralön m.m.
   • Friskvårdsbidrag
   • Specialerbjudanden
   • Mentorskap
   • Nätverksträffar
   • Kompetensutveckling

   Nyckelord: Business controller, controlling, analys, Excel, SAP, BI, Finspång