Försäljning/Marknad

2022-04-20

Content Manager med webbredaktörsbakgrund till UC!

Stockholms län Tillsvidare

Hoppsan! Du har tyvärr kommit till en jobbannons som redan blivit tillsatt. Men du har tur - The Place har många andra spännande jobb att söka!

Sök en liknande tjänst

   Brinner du för att skapa innehåll för webb och sociala medier samt har en god förståelse för strategi och mycket eget driv i dig? Om Ja, då kan du vara UCs nya Content Manager.

   Vi söker nu för UC:s räkning en Content Manager som brinner för att ta fram och implementera en effektiv content marketingstrategi samt att skapa innehåll för olika kanaler. Du jobbar dels med content via webbplatsen uc.se i syfte att öka trafik och generera leads, dels med innehåll och blogg på deras nordiska webbplats enento.com. Du har några års erfarenhet som redaktör och en vass kompetens inom skrivande för webb, blogg, sociala medier och epostkommunikation. Du har även erfarenhet av taktiskt och redaktionellt SEO-arbete. Det är ett stort plus om du även har erfarenhet från eventmarknadsföring.

   Om rollen

   I rollen som Content manager har du ett övergripande ansvar för att ta fram, och arbeta utifrån en nordisk content marketingstrategi med inriktning B2B, såväl som en sociala media strategi. Du arbetar löpande både taktiskt och strategisk med de olika delarna i dessa planer. Du arbetar självständigt som redaktör för webben med att själv ta fram innehåll (eller beställer via frilansskribent) för olika produktområden, i kampanjer och andra marknadsföringsaktiviteter samt skapar content och driver bloggen på uc.se och enento.com. Exempelvis tar du även fram innehåll och artiklar för kundvårdande nyhetsbrev, skriver copy för annonser och arbetar med marknadsföring av events. I din roll är du ett stort stöd för säljavdelningen som expert inom social selling och stöttar även HR i employer branding frågor.

   Några av dina arbetsuppgifter:

   • Ta fram en marknadsföringsstrategi och plan för den svenska och nordiska marknaden
   • Skapa skriftligt content för webben (artiklar, case och produktsidor)
   • Äga och driva kommunikationen på UC:s sociala medier (organiskt och paid)
   • Skapa content och driver bloggen på uc.se och enento.com.
   • Utforma och skapa content till nyhetsbrev och e-postmarknadsföring
   • Självständigt driva Account Based Marketing kampanjer ihop med våra säljteam
   • Driva marknadsföringen kring fysiska och digitala event
   • Ansvara för Ad hoc (kommunikation vid plötsliga händelser)

   Om Teamet

   Du har ett nära samarbete med dina kollegor i det svenska marknadsteamet på 7 personer såväl som övriga kollegor inom det nordiska marknadsteamet, vilka tillsammans består utav totalt 20 personer. Du jobbar närmast Web Manager och Product Marketing Manager men rapporterar till Manager, Marketing.

   Du och din bakgrund

   Vi ser att du har några års erfarenhet av att jobba som redaktör och är en mycket skicklig skribent och kommunikatör. Du har förståelse för att anpassa innehåll och budskap efter kunden och är bekväm med att ta ansvar, driva dina egna projekt framåt samt agera kravställare när det behövs. Vidare ser vi att du är proaktiv, strukturerad och har lätt för att planera din arbetsdag. Vi värdesätter en stark social sida och en naturligt positiv inställning hos dig som person då du på daglig basis jobbar nära både våra säljteam och våra produktägare.

   Några kvalifikationer som du har

   • Flytande engelska och svenska i tal och skrift
   • God erfarenhet av att jobba i Episerver eller liknande CMS
   • Goda kunskaper i att SEO-anpassa texter
   • Erfarenhet av proaktivt arbete i sociala media plattformar
   • Några års erfarenhet av att arbeta som skribent (av redaktionellt arbete)
   • Det är önskvärt att du även har erfarenhet av Account Based Marketing kampanjer.

   Det är meriterande om du har erfarenhet av följande:

   • Marketing Automation och kundflöden
   • Apsis, Pardot (e-postverktyg) och Sales force (CRM)
   • Word press (CMS)

   Om företaget UC

   Företagskulturen inom UC och Enento Group är varm och inkluderande där det känns att man värderar sina ca 450 medarbetare högt. Utöver generöst friskvårdsbidrag, hälso-timma och roliga gruppaktiviteter tillkommer förmånliga erbjudanden på gym och möjlighet till årsbonus. UC och Enento Group står för att du som medarbetare ska må bra och stanna länge för att forma ett väl sammansvetsat team.

   Uppdragets omfattning

   Du blir initialt anställd som konsult i 4 månader hos oss på The Place, för att sedan få möjlighet att gå över till anställning hos UC. Tjänsten är på heltid och du utgår från huvudkontoret på Årstaängsvägen i Marievik, Liljeholmen. Företaget arbetar enligt en hybrid modell med stor flexibilitet för individen med möjlighet att emellanåt arbeta på distans.

   The Place – Where happy work happens

   Låter detta intressant och du fortfarande vill söka jobbet? Bra – du som lyckas knipa platsen blir dessutom en del av The Place! Som medarbetare hos The Place erbjuds du kompetensnätverk, mentorskap och trygga villkor. I The Place har du en Worklife Partner som är intresserad av att följa och utveckla ditt arbetsliv över tid.