Sälj/Marknad/Kommunikation

2023-03-03

Contentspecialist Marketing Automation till bolag i Solna!

Stockholms län Visstid (6 månader eller längre)

Hoppsan! Du har tyvärr kommit till en jobbannons som redan blivit tillsatt. Men du har tur - The Place har många andra spännande jobb att söka!

Sök en liknande tjänst

   Är du en fena på att arbeta fram budskap och producera text- och bildinnehåll? Har du god förståelse för kundresor, automatisering och vill jobba som konsult? Läs vidare!

   Nu söker vi för vår kund i Solna, en duktig Content Specialist inom Marketing Automation för ett konsultuppdrag på 6 månader med start omgående och med möjlighet till förlängning.

   Om rollen och teamet

   Som Content Specialist skriver du texter och väljer bilder för automatiska bearbetning, främst e-post, sms men även andra kanaler som webb, postalt. Du har kunskap och erfarenhet av hur man skriver texter till alla delar i kundresan för olika målgrupper, från att välkomna, vårda till att växa. Du har bra känsla för digital kundupplevelse och försäljning.

   Du kommer att ingå i ett tvärfunktionellt team och samarbete med Marketing Automation Specialists, produktägare, produktspecialister, kund- och digitala analytiker. Det är flera marknadsteam som arbetar med innehåll, text och bild både i Stockholm och i resten av landet så du kommer att ha flera kollegor inom området.

   Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

   Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att tillsammans med arbetsgruppen analysera behovet och möjligheterna och därefter ta fram innehåll till automatiska kunddialoger, nyhetsbrev och utskick till befintliga kunder. Du kommer även att producera och uppdatera innehåll till landningssidor. Du deltar i arbetet att ta fram smarta flöden som backas med innehåll som träffar rätt och attraherar deras kunder, du gillar att testa och se vilket innehåll som fungerar och som ger effekt.

   • Ansvara för kommunikation av produkter, tjänster och erbjudanden till befintliga kunder genom automatisk bearbetning.
   • Utveckla, förfina och testa innehåll för att öka konvertering
   • Delta i arbete för att ta fram content- och dialogstrategier
   • Produktion och uppdatering av landningssidor
   • Ta fram A/B-tester för dialogsteg
   • Ansvara för innehållets effekt
   • Tillsammans med analytiker och arbetsgruppen ta fram hypoteser baserade på utfall

   Kvalifikationer

   • Minst 2 års erfarenhet innehållsproduktion för automatisk bearbetning främst e-post, men även andra digitala kanaler
   • Har erfarenhet av att ta fram budskap i olika delar i kundresan och till olika målgrupper
   • God kunskap av arbete i MA-system, CMS
   • God kunskap i Photoshop
   • Mycket god kunskap i svenska

   Vem tror vi att du är?

   Vi tror att du är riktigt vass på att skriva innehåll, har ett öga för visuell design och är genuint intresserad av hur bra innehåll kan skapa och utveckla kundlojalitet. Du gillar att jobba i team, är bra på att lyssna in och ta in andras åsikter likväl som du är övertygande och kan argumentera för dina idéer och utifrån din erfarenhet. Du är van att hålla i och driva processer framåt. För att kunna samarbeta med många kollegor är det viktigt att du är diplomatisk, prestigelös och bra på att nätverka.

   Tjänstens omfattning

   Detta är ett konsultuppdrag på heltid 40h/v med arbetstider 8-17 på vardagar. Du blir anställd som konsult via oss på The Place.
   Önskad start omgående till och med 30-06-2023.
   Du utgår från kontoret i Solna med möjlighet att ibland arbeta på distans.

   The Place – Where happy work happens

   Låter detta intressant och du fortfarande vill söka jobbet? Bra – du som lyckas knipa platsen blir dessutom en del av The Place! Som medarbetare hos The Place erbjuds du kompetensnätverk, mentorskap och trygga villkor. I The Place har du en Worklife Partner som är intresserad av att följa och utveckla ditt arbetsliv över tid.

    

   Sökord: Marketing Automation, content specialist, content creator, kommunikatör, digital marketing