Sälj/Marknad/Kommunikation

2022-05-05

Digital Marketing Manager till UC

Stockholms län Tillsvidare

Hoppsan! Du har tyvärr kommit till en jobbannons som redan blivit tillsatt. Men du har tur - The Place har många andra spännande jobb att söka!

Sök en liknande tjänst

   En roll där du får kombinera digital marknadsföring, kampanjstrategi och projektledning? YES – du läste rätt! Nu har du möjlighet att axla rollen som Digital Marketing Manager till UC

   UC växer, och vi söker därför efter deras nya Digital Marketing Manager! Vi söker efter dig som brinner för kreativ och målinriktad copy, och vill ta chansen att utvecklas på ett inkluderande och varmt företag!

   UC är landets största kreditupplysningsföretag som hjälper företag inom både privat och offentlig sektor, och är en viktig samhällsnyttig funktion. Du har säkert kommit i kontakt med dem någon gång.

   I denna spännande roll får du möjlighet att jobba både strategiskt och taktiskt med att ta fram kampanjer i UCs digitala kanaler i syfte att öka trafik samt generera leads eller direkta konverteringar online.

   Om rollen som Digital Marketing Manager

   I rollen som Digital Marketing Manager har du ett övergripande ansvar för att planera, koordinera och producera målgruppsanpassade kampanjer mot den svenska marknaden. Du kommer samarbeta tätt med teamets Art Director och E-commerce Manager för att ta fram copy till digitala kampanjer och andra online-aktiviteter. Vidare kommer du vara projektledare för UCs koncept The Bill, ett initiativ som syftar till att utbilda unga vuxna i privatekonomi.

   Ditt team

   Det svenska marknadsteamet består av 7 härliga kollegor, och ni kommer jobba tätt med det nordiska marknadsteamet som består utav totalt 20 personer. Du jobbar närmast Art Director, E-commerce Manager och Digital Marketing Specialist och ni rapporterar till marknadschefen.

   Några av dina arbetsuppgifter:

   • Planera och koordinera kampanjer och andra online-aktiviteter för konsumenter på den svenska marknaden
   • Ansvara för att följa upp marknadsaktiviteter och kampanjer utifrån satta KPIer
   • Producera copy och koordinera grafiska designelement tillsammans med Art Director
   • Utveckla marketing automation aktiviteter tillsammans med produktägare för att ge input till CRM/Salesforce
   • Ansvara för marknadsföringsbudget till den svenska marknaden (inklusive fakturor och månadsprognoser)
   • Agera projektledare för The Bill (koncept som utbildar unga vuxna i privatekonomi)

   Vem vi tror att du är

   För att trivas och lyckas i denna roll tror vi att du är kommunikativ och försäljningsorienterad. Du har några års erfarenhet av digital marknadsföring och av att ha jobbat med kampanjer, hanterat budget och KPI:er. Du är en duktig skribent som har tidigare erfarenhet av e-postmarknadsföring. Du har förståelse för att anpassa innehåll och budskap efter kunden och är bekväm med att ta ansvar, driva dina egna projekt framåt samt agera kravställare när det behövs. Vidare ser vi att du är proaktiv, strukturerad och har lätt för att planera din arbetsdag. Vi värdesätter en stark social sida och en naturligt positiv inställning hos dig som person då du på daglig basis jobbar nära både våra säljteam och våra produktägare.

   Några kvalifikationer som du har

   • Flytande svenska i tal och skrift och god nivå på engelska (internt språk)
   • Är van att följa upp och analysera KPI:er och budgetutfall
   • Pardot (eller liknande e-postverktyg), Google Analytics & Facebook Business Manager
   • Några års erfarenhet av att skriva kreativt copy för annonser
   • Några års erfarenhet av en liknande roll inom digital marknadsföring med kravställning mot mediabyrå
   • God administrativ och ekonomisk förmåga

   Det är meriterande om du har erfarenhet av följande:

   • Marketing Automation och kundflöden
   • God erfarenhet av att jobba i Episerver eller liknande CMS samt Sales force

   Uppdragets omfattning

   Tjänsten är på heltid och du utgår från huvudkontoret på Årstaängsvägen i Marievik, Liljeholmen. Företaget arbetar enligt en hybrid modell med stor flexibilitet för individen med möjlighet att emellanåt arbeta på distans.

   Om företaget UC

   Företagskulturen inom UC och Enento Group är varm och inkluderande där det känns att man värderar sina ca 460 medarbetare högt. Utöver generöst friskvårdsbidrag, hälso-timma och roliga gruppaktiviteter tillkommer förmånliga erbjudanden på gym och möjlighet till årsbonus. UC och Enento Group står för att du som medarbetare ska må bra och stanna länge för att forma ett väl sammansvetsat team.

   The Place – Where happy work happens

   Låter detta intressant och du fortfarande vill söka jobbet? Bra – du som lyckas knipa platsen blir dessutom en del av The Place! Som medarbetare hos The Place erbjuds du kompetensnätverk, mentorskap och trygga villkor. I The Place har du en Worklife Partner som är intresserad av att följa och utveckla ditt arbetsliv över tid.

    

   Digital marketing, campaign manager, e-mailmarketing, copywriting