Försäljning/Marknad

2019-04-17

Digital marknadskommunikatör till Siemens Healthineers

Stockholms län Visstid (6 månader eller längre)

Hoppsan! Du har tyvärr kommit till en jobbannons som redan blivit tillsatt. Men du har tur - The Place har många andra spännande jobb att söka!

Sök en liknande tjänst

   Är du en självständig, strukturerad och flexibel digital kommunikatör som får saker gjorda? Då är du den vi letar efter!

   Siemens Healthineers är en ledande leverantör av medicinteknisk utrustning som tex datortomografi och MR-kameror och även en ledande inom laboratoriediagnostik och kliniska IT-lösningar. Vi söker en marknadskommunikatör som obehindrat kan jobba digitalt, planera, genomföra och följa upp marknadsaktiviteter och producera innehåll för olika kanaler, både internt och externt. 

   Tjänsten
   Siemens Healthineers sitter i nya fina lokaler i Arenastaden, Solna. I tjänsten som digital marknadskommunikatör ingår du i avdelningen som ansvarar för områdena intern- och externkommunikation, såsom mässor/utställningar/events, webb/intranät, press, sociala medier och digitala utskick mm. Fokus ligger på strategiskt varumärkesbyggande aktiviteter och anpassning av företagets internationella marknadsföringsstrategi till den svenska marknaden.

   I rollen som marknadskommunikatör arbetar du både strategiskt och operativt. Du kommer bland annat planera, genomföra och följa upp marknadsaktiviteter och producera innehåll för olika kanaler. Arbetsdagarna präglas av varierande uppgifter och rollen ställer krav på att du tar initiativ, är bra på att samarbeta, driver projekt självständigt och kan fatta beslut. Du tillhör den svenska organisationen men jobbar i nära samarbete med kommunikatörerna i de övriga Nordiska länderna. Du rapporterar till marknadschefen i Sverige.

   Detta är ett konsultuppdrag på heltid via Placera Personal med start omgående och förväntas pågå ca ett år framöver. 

   Arbetsuppgifter
   Dina arbetsuppgifter innefattar bland annat:

   • Projektleda, planera, genomföra och följa upp event
   • Innehållsproduktion till olika kanaler och målgrupper
   • Uppdatering av webb och intranät
   • Driva digitala aktiviteter
   • Stötta organisationen inom kommunikation
   • Delaktig i att se till att design guidelines efterlevs
   • Administration

   Kvalifikationer
   För att passa i rollen ser vi följande bakgrund som lämplig: 

   • Eftergymnasial utbildning inom marknadsföring/kommunikation
   • Erfarenhet av liknande arbete
   • Vana av att arbeta i någon typ av webbpublicerings- och intranätsverktyg
   • Kunskap om hur man gör bra digitala utskick och följer upp dem
   • Mycket goda kunskaper i Officepaketet
   • Meriterande med kunskaper i Indesign och Photoshop

   Personliga egenskaper
   Du är en duktig skribent som skriver säljande texter och uttrycker dig mycket väl på svenska och engelska i tal och skrift. Du har ett öga för färg och form och har lätt för att lära dig nya program och digitala verktyg. Som person är du prestigelös, lösningsorienterad och får saker gjorda. Du tar ett helhetsansvar och sätter stolthet i att uppnå resultat. Du är öppen och utåtriktad med en positiv inställning och har lätt för att samarbeta med olika intressenter, tex sälj- och produktavdelningen, kunder, leverantörer etc. Troligen ser du det här jobbet som en möjlighet att få visa dina kvaliteter och som en merit och viktig erfarenhet för framtiden, antingen i Siemensvärlden eller utanför.

   Vad kan vi erbjuda dig?
   På Siemens Healthineers ges du en hög grad av frihet att själv styra ditt arbete och tjänsten erbjuder en spännande utvecklingsmöjlighet för dig i rollen som marknadskommunikatör samt inom det spännande området medicinteknik. Siemens erbjuder dig en modern arbetsplats med god stämning och trivsel i Arenastaden, Solna. Organisation genomsyras av en stolthet över att vara en av de marknadsledande aktörerna inom vårt område där våra produkter och tjänster gör nytta för våra medmänniskor, där vi är med och utvecklar framtidens sjukvård. Fem miljoner patienter får varje dag hjälp av våra innovativa produkter och tjänster.

   Om Siemens Healthineers
   Siemens Healthineers är ett eget bolag inom Siemenskoncernen som stödjer vårdverksamheter runt om i världen med deras utmaningar inom hälso- och sjukvården. Siemens Healthineers är ledande inom medicinsk teknik och vi utvecklar ständigt vår innovativa produktportfölj inom bildgivande diagnostik, bildledd behandling, laboratoriediagnostik och molekylärmedicin. Siemens Healthineers utvecklar också ständigt sitt tjänsteutbud bl. a. inom digitala tjänster. I Sverige är vi ca 200 anställda och har vårt huvudkontor i Stockholm. Globalt har Siemens Healthineers 50 000 anställda. Läs mer om Siemens Healthineers på www.healthcare.siemens.se

   Bli en av oss
   Som medarbetare hos Placera Personal kan du känna stor trygghet då du blir en del av en konsultuthyrningsverksamhet som är branschens mest erfarna och betrodda, vi började redan 1988. Vår långa erfarenhet och vårt goda rykte gör att vi har många intressanta och framgångsrika företag på kundlistan vilket innebär många spännande möjligheter för dig. Vi är specialiserade inom ekonomi, marknad/kommunikation och administrativa tjänster. Du är ansluten till vårt kollektivavtal och erbjuds en marknadsmässig lön, friskvårdsbidrag och pensionsavsättning.

   Som en av oss kommer du att bli en del av en värderingsstyrd organisation som brinner för det vi gör. Vår positiva företagskultur bidrar till att konsulter, konsultchefer och rekryterare stannar länge hos oss och vår målsättning är att ge dig långsiktig utveckling med nya kunskaper och erfarenheter. Vi som jobbar på Placera Personal är Hängivna, Nyfikna och Trygga. Det skapar långsiktiga relationer, öppnar för kunskap och kreativitet och tillsammans blir vi starkare och klokare.

   Nyckelord: kommunikatör, digital kommunikatör, marknadsföring, digital marknadsföring