Ekonomi/Bank/Finans

2022-01-07

Ekonom med erfarenhet av redovisning och lön? YES!

Stockholms län Visstid (6 månader eller längre) 2022-02-05 | 19 dagar kvar

   Vill du arbeta i en bred roll på en öppen och dynamisk arbetsplats där personlig professionell utveckling står högt på agendan? Då kan vi ha tjänsten för dig!

   Vårt kundföretag är ett globalt teknikföretag med huvudkontor i Arenastaden, Solna och söker en ekonom med erfarenhet av redovisning och lön. 

   Om uppdraget

   I rollen som redovisningsekonom inom lön stöttar du den nordiska löneleveransen och finansavdelningen i det dagliga arbetet för att säkerställa att processer och rutiner efterföljs. Här arbetar du nära den svenska HR organisationen, redovisningsavdelningen men också andra stakeholders i den globala organisationen. Som spindel i nätet kommer du att kunna skapa dig en förståelse för hur olika enheter inom bolaget arbetar. Det här är ett konsultuppdrag på heltid via oss på The Place med placering hos vår populära kund. Uppdraget får gärna starta omgående och förväntas pågå till 30/6 men stor möjlighet till förlängning. 

   I rollen kommer du

   • Vara en viktig del i Global Business Services (GBS) nordiska löneleverans där du ansvarar för bokföringen samt avstämningen på lönekonton
   • Tillsammans med finansavdelningen säkerställa att förändringar av regler och policys inom ditt område implementeras på rätt sätt
   • Utveckla och dokumentera arbetsrutiner, processer och arbetssätt samt hantera kvalitetsfrågor och kvalitetssäkring.
   • Vara spindel i nätet mellan den lokala organisationen, den globala redovisningshuben och shared servicefunktionerna i Norden.
   • Medverka, initiera och driva olika projekt inom lönefunktionen

   Vem är det vi då söker?

   För att passa och göra succé i rollen har/är du:

   • Erfarenhet inom redovisning eller som löneekonom. Då du kommer att arbeta nordiskt är det meriterande om du har erfarenhet från lön eller bokföring från något annat nordiskt land utöver Sverige.
   • En fena på Excel
   • Erfarenhet av SAP eller andra HR-system eller med närliggande arbetsuppgifter
   • Viss erfarenhet från att arbeta med bokslut, budget, prognos, analys samt övriga financial controlleruppgifter är ett plus
   • Erfarenhet från att jobba och analysera stora mängder data samt en vana att arbeta med processflöden är meriterande

   Du som person

   Som person är du serviceinriktad, analytisk, prestigelös och självgående. Du har ett detaljperspektiv och är van vid problemlösning. Du har lätt för att prioritera dina arbetsuppgifter för att kunna leverera kvalité mot deadline. Vidare har du kunskaper i både svenska och engelska, såväl tal som skrift.

   Låter det här som ett uppdrag för dig? Strålande, sök tjänsten redan idag!

   The Place – Where happy work happens

   Låter detta intressant och du fortfarande vill söka jobbet? Bra – du som lyckas knipa platsen blir dessutom en del av The Place! Som medarbetare hos The Place erbjuds du kompetensnätverk, mentorskap och trygga villkor. I The Place har du en Worklife Partner som är intresserad av att följa och utveckla ditt arbetsliv över tid.