Ekonomi/Bank/Finans

2021-03-18

Ekonomiassistent för rekrytering till Apoteket AB i Solna!

Stockholms län Tillsvidare

Hoppsan! Du har tyvärr kommit till en jobbannons som redan blivit tillsatt. Men du har tur - The Place har många andra spännande jobb att söka!

Sök en liknande tjänst

   Har du något eller några års erfarenhet som ekonomiassistent och då främst inom reskontra? Vill du dessutom arbeta inom ett hållbart och starkt bolag? Du ska du definitivt läsa vidare!

   Rollen

   Vi söker dig som är positiv, serviceorienterad, analytisk och som gillar att arbeta i ett team. Här kommer du att arbeta brett i en varierande roll på en avdelning inom ekonomi som heter Ekonomiservice. Du kommer att arbeta i ett team på runt 10 personer och tillsammans skapar ni en effektiv hantering av alla in- och utbetalningar samt fungerar som en kontrollfunktion.

   I din roll som ekonomiassistent kommer ditt främsta fokus att vara inom kund- och leverantörsreskontra men du kommer även att stötta dina kollegor i diverse IT-projekt.
   Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom Ekonomiområdet. Vi ser gärna att du haft minst några års erfarenhet från arbete på en ekonomiavdelning men erfarenheten kan du också ha samlat in under din studietid.

   Arbetsuppgifter

   Arbetsuppgifterna innefattar administrativa uppgifter inom kundreskontra, leverantörsreskontra, kassahantering och fakturamatchning så som:

   • Inbetalningar och utbetalningar
   • Kontroll av att all fakturering gått iväg till kund
   • Stämma av banktransaktioner
   • Säkerställa att inkommande fakturor granskas och konteras
   • Upplägg av nya företagskunder inklusive kreditbedömning
   • Kravhantering inklusive påminnelser och inkasso
   • Kassahantering
   • Diverse avstämningar i Excel
   • Bokslutsarbete såsom kontoavstämningar inför månad och årsbokslut

   Dina erfarenheter

   För att passa och göra succé i rollen tror vi att du har:

   • En eftergymnasial utbildning inom Ekonomi
   • Har minst några års erfarenhet från arbete på en ekonomiavdelning
   • Goda kunskaper i Excel
   • Kan uttrycka dig obehindrat både muntligt och skriftligt på svenska och engelska då båda språken används dagligen i tjänsten

   Dina personliga egenskaper

   Som person är det viktigt att du är analytisk och bra med siffror. Vi vill att du ska vara en team-player som värdesätter samarbete med dina kollegor, samtidigt som du kan jobba självständigt. Det är viktigt att du är analytisk, noggrann och strukturerad och inte låter något falla mellan stolarna.

   Anställningen

   Detta avser en s.k. direktrekrytering där du blir tillsvidareanställd av Apoteket AB
   Tjänsten är på heltid, 40h/vecka
   Startdatum så snart som möjligt eller enligt överenskommelse
   Placering: Solna men mycket arbete sker idag hemifrån pga. rådande pandemi

   Vad kan Apoteket erbjuda dig?

   Det finns många skäl att jobba på Apoteket. Kalla det karriär eller livsval, men vi tror att man söker sig hit av en anledning. Bra stämning, kunskap, utveckling och hälsa är viktiga ingredienser i Apotekets verksamhet och det är därför vi bl.a. har branschens högsta friskvårdsbidrag. Hos Apoteket jobbar du dessutom på ett av Sveriges mest hållbara företag.

   Om Apoteket

   Apoteket AB, med huvudkontor i Solna, är Sveriges största apotekskedja med drygt 3300 anställda och ca 400 apotek. Apoteket erbjuder läkemedel, hälsoprodukter och tjänster till privatpersoner, vården, företag och organisationer. Vi bryter ständigt ny mark inom läkemedelsrådgivning, patientsäkerhet, it och miljö. Här präglas kulturen av omtanke och kollektiv kunskap för innovativ utveckling och leverans av produkter och tjänster som hjälper kunder till ett liv i hälsa. Här delar du övertygelse med människor som av olika skäl har valt Apoteket, och som medarbetare är del av vår själ: En stark tro på den goda kraften för att varje dag göra allt vi kan för att göra det enklare att må bra. För andra. För oss.

   Din ansökan

   Känner du nu när du har läst igenom denna annons att denna roll är helt rätt för dig? Vänta då inte med att skicka in din ansökan, vårt urvalsarbete sker löpande!

   The Place är Sveriges enda Worklife Partner

   För dig som söker nytt jobb är The Place din trygga punkt. I just denna rekrytering sköter våra kompetenta rekryteringskonsulter processen, från intervju till anställningserbjudande. Sedan blir du anställd av kundföretaget. Vi är stolta över våra fina samarbeten med en stor mängd intressanta och spännande företag – och det innebär ju många karriärmöjligheter för dig!
   The Place är en rekryterings- och kompetenspartner som funnits över 30 år.
   Vi tar avstånd från den traditionella bemanningsbranschen där kortsiktiga lösningar och människor reducerade till siffror blivit norm. I oss får du en Worklife Partner, vare sig du är kandidat, medarbetare eller kund.

   Nyckelord: ekonomiassistent, Solna, reskontra, Excel, rekrytering, #jobbjustnu