Ekonomi/Finans

2022-06-29

Erfaren Redovisningsekonom till BSH!

Stockholms län Visstid (3-6 månader)

Hoppsan! Du har tyvärr kommit till en jobbannons som redan blivit tillsatt. Men du har tur - The Place har många andra spännande jobb att söka!

Sök en liknande tjänst

   Om du har lite koll på hushållsapparater, så vet du säkert vilka BSH är. Du kanske till och med dricker kaffe från en av BSH:s kaffebryggare just nu?

   BSH är den största tillverkaren av hushållsapparater i Europa och världsledande inom segmentet. De söker nu en erfaren Redovisningsekonom som ska ansvara för det svenska bolagets redovisning, kanske är det du som läser denna annons? Vi hoppas det!

   Om rollen

   Just nu söker vi efter erfaren Redovisningsekonom till BSH:s accountingavdelning där du kommer tillhöra ett härligt team på åtta personer och ansvara för redovisningen för det svenska bolaget. Rollen innebär således att du blir ansvarig för att säkerställa korrekt bokföring och leverera finansiella bokslutsresultat i enlighet med IRFS riktlinjer.

   Detta är ett konsultuppdrag med start omgående till och med november men för rätt person finns goda möjligheter till fortsättning. Uppdraget är på heltid mån-fre där du blir anställd av The Place men arbetar ute hos BSH på deras kontor i Solna.

   Arbetsuppgifter

   I rollen som Redovisningsekonom kommer du bland annat ansvara för dessa arbetsuppgifter:

   • Redovisning av anläggningstillgångar
   • Månads-/kvartalsbokslut och IFRS-rapportering i SEM-BCS
   • Årligt bokslut, både lokala GAAP och IFRS inklusive upprättande av dokumentation för revisorer
   • Kontroll och avstämning av balanskonton
   • Avstämning av kundbonus och RCC (Retailer Cost Compensation)
   • Övrig ekonomiadministration

   Erfarenhet och kunskaper

   För att lyckas och göra succé på uppdraget tror vi att du har några års erfarenhet i en liknade roll samt har:

   • Minst 5 års erfarenhet av redovisning
   • Goda kunskaper i Officepaket särskilt Excel
   • Erfarenhet av K3 och IFRS
   • Goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift
   • Det är meriterande om du har en eftergymnasial utbildning inom ekonom
   • Det är meriterande om du har arbetat i SAP

   Är du den vi letar efter?

   Vid detta uppdrag lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att passa in och trivas i rollen som Redovisningsekonom är det viktigt att du är självgående och kan driva egna processer men vi ser gärna också att du är en teamplayer som stöttar upp där det behövs. Vi ser gärna också att du är en noggrann och analytisk person där du har förmågan att sätta dig in i komplexa flöden och processer för att förstå utfallet. Då detta är ett konsultuppdrag blir det också viktigt att du har en förmåga att kunna sätta dig in i verksamheten och lära dig nya uppgifter på ett snabbt och effektivt sätt.

   Låter tjänsten intressant? Skicka in din ansökan direkt. Vi gör löpande urval och intervjuer och tjänsten kommer att tillsättas omgående.

   Välkommen med din ansökan!

   Om BSH Home Appliance AB

   Välkommen till innovationsledaren inom hushållsapparater, välkommen till vårt team! BSH Home Appliances AB ingår i BSH Home Appliances Group. Med våra produkter med märken som Bosch, Siemens, Neff och Gaggenau, samt våra regionala och lokala märken, gör vi livet enklare. Vi är en internationell koncern med en årsomsättning på runt 13.9 miljarder euro under 2020 och är mer än 60 000 anställda. Vi inspirerar genom intelligent teknik, utmärkt design, energisnåla produkter samt en god arbetsmiljö. Ta ett steg vidare i din karriär – tänk framåt med oss!

   The Place är Sveriges enda Worklife Partner

   För dig som söker nytt jobb är The Place din trygga punkt. I just denna rekrytering sköter våra kompetenta rekryteringskonsulter processen, från intervju till anställningserbjudande. Sedan blir du anställd av kundföretaget. Vi är stolta över våra fina samarbeten med en stor mängd intressanta och spännande företag – och det innebär ju många karriärmöjligheter för dig!