Kontor/Administration

2019-06-04

Facility Manager och Support service till Siemens i Solna

Stockholms län Tillsvidare

Hoppsan! Du har tyvärr kommit till en jobbannons som redan blivit tillsatt. Men du har tur - The Place har många andra spännande jobb att söka!

Sök en liknande tjänst

   Är du en driven person med erfarenhet inom Facility management? Tycker du att Siemens är lika spännande som vi tycker? Då kan vi ha rätt tjänst för dig!

   Siemens är ett globalt teknikföretag som har stått för ingenjörskonst, innovation, kvalitet, pålitlighet och internationalisering i mer än 165 år. Företaget är verksamt i mer än 200 länder, med fokus på områdena elektrifiering, automation och digitalisering. I Sverige har Siemens funnits sedan 1893 och har cirka 4 200 medarbetare på ett 40-tal orter med huvudkontor i Arenastaden, Solna. Vi söker nu för Siemens räkning en Facility manager/Services Support - ett konsultuppdrag med start omgående på ett löpande avtal via Placera Personal. 

   Fastighetstjänster och fastighetsservice, SRE på Siemens i Solna söker en person för Facility manager/Services Support.
   SRE omfattar allt som har att göra med lokalernas användning och beskaffenhet och är en central enhet. Fastighetsservicen är utlagd på entreprenad i hela landet på ca 40 olika anläggningar. På övriga kontor, där Siemens är hyresgäster, sköts fastighetsunderhåll och service av fastighetsägaren eller av denne utsedd representant. SRE ska, som en pålitlig affärspartner, på ett lönsamt sätt driva Siemens fastighetsförvaltning och dess relaterade tjänster.
   I teamet är man totalt 10 personer i hela landet och på denna tjänst rapporterar man till Head of Location Manager.

   Nedan är exempel på vad som ingår i SREs uppdrag:
   • Lokalförsörjning som innebär både anskaffning och avyttring av ytor och lokaler. I detta ingår bevakning av avtal för eventuell uppsägning och hyresförhandlingar
   • Samlokalisering som utgår från de olika affärsområdenas behov och önskemål
   • Upphandling av fastighetsrelaterade tjänster såsom teknisk förvaltning, städning, el,vakning m.m.
   • Större projekt kring behovsanpassning och ombyggnader
   • Hyresdebiteringar

   Tjänsten
   Som Facility manager/Services Support har man som uppgift att samordna stödtjänster i företaget så att de så smidigt som möjligt kan fokusera på sin kärnverksamhet. I rollen ansvarar man för administration och planering av stödfunktioner till kärnverksamheter såsom exempelvis fastigheter, lokaler och inredning, logistik, arbetsmiljö, upphandla nya leverantörer samt omförhandla existerande avtal. Ca 10% resor i tjänsten kan förekomma till Göteborg och Malmö.

   Arbetsuppgifter:
   I rollen har man bland annat följande arbetsuppgifter:

   • Ansvar för rikstäckande avtal för kontorsnära tjänster
   • Försörjning av kontorsmateriel till kontoren (Siemens AB)
   • Försörjning av kaffe och vatten
   • Koll på att restprodukter hanteras enligt avtal
   • Ansvar för att kontoret har rätt mängd och rätt hygienartiklar
   • Koll på att det finns rätt mängd frukt på kontoret baserat på röda dagar osv
   • Avtal och uppföljning av skötsel på växter, städ och varuautomater
   • Ansvar för att allt SRE-relaterat displayas på monitorer och på intranätet
   • Upprättning och uppföljning av PO-nummer för hela avdelningen
   • Kravställning mot hyresvärd

   Kvalifikationer
   För att passa i rollen ser vi följande bakgrund som lämplig:

   • Eftergymnasial utbildning eller flera års arbetslivserfarenhet av att arbeta som Facility Manager, Facilities Assistant eller liknande roll
   • Utbildning inom Facility Management är meriterande
   • Flytande svenska och engelska i tal och skrift
   • Erfarenhet av att arbeta med projektledning är meriterande
   • Erfarenhet av att supporta kontorsflyttar är meriterande

   Personliga egenskaper
   Denna roll handlar till stor del om att vara "spindeln i nätet" och det krävs att man är en lagspelare som kan socialisera sig med kollegor i sin omgivning. För att passa i rollen tror vi att du har lätt för att ta egna initiativ samt har ett stort driv och engagemang. Du är kommunikativt skicklig på såväl svenska som engelska, kan argumentera och vinna gehör för din sak, samtidigt som du har en lyhördhet för verksamhetens (kundens) krav och att dessa parametrar alltid måste vägas in. Andra viktiga egenskaper är att du är affärsmässig med ett stort intresse för människor och besitter en naturlig förmåga att påverka, implementera och få andra med sig i utvecklingsprocesser. Det är även viktigt att du kan hantera många olika frågor och stakeholders samtidigt utan brist på servicenivån och att du är tillgänglig på kontoret varje dag.

   Arbetstid/Varaktighet
   Heltid 
   Start omgående - Tillsvidare (löpande konsultuppdrag via Placera Personal)

   Bli en av oss
   Som medarbetare hos Placera Personal kan du känna stor trygghet då du blir en del av en konsultuthyrningsverksamhet som är branschens mest erfarna och betrodda, vi började redan 1988. Vår långa erfarenhet och vårt goda rykte gör att vi har många intressanta och framgångsrika företag på kundlistan vilket innebär många spännande möjligheter för dig. Vi är specialiserade inom ekonomi, marknad/kommunikation och administrativa tjänster. Du är ansluten till vårt kollektivavtal och erbjuds en marknadsmässig lön, friskvårdsbidrag och pensionsavsättning.

   Som en av oss kommer du att bli en del av en värderingsstyrd organisation som brinner för det vi gör. Vår positiva företagskultur bidrar till att konsulter, konsultchefer och rekryterare stannar länge hos oss och vår målsättning är att ge dig långsiktig utveckling med nya kunskaper och erfarenheter. Vi som jobbar på Placera Personal är Hängivna, Nyfikna och Trygga. Det skapar långsiktiga relationer, öppnar för kunskap och kreativitet och tillsammans blir vi starkare och klokare.