Ekonomi/Finans

2023-03-30

Financial controller sökes till TK Elevator koncernen!

Stockholms län Visstid (6 månader eller längre) 2023-04-29 | 28 dagar kvar

   Vill du arbeta på ett internationellt företag med mångfald? Vill du dessutom vara en del av deras tillväxtresa för deras second brand Nordic Lift? Då har vi perfekta tjänsten för dig!

   Som Financial Controller på TK Elevator utgör du den finansiella länken mellan Nordic Lift och den nordiska organisationen. Du är placerad på TK Elevators huvudkontor i Stockholm/Sätra men kommer regelbundet att besöka kontoren i Göteborg, Varberg och Nyköping. Detta är en heltidstjänst med möjlighet till flextid och distansarbete några dagar per vecka.

   Detta är en rekrytering med tillträde efter överenskommelse men vi ser gärna att du kan börja hos TK så snart som möjligt.

   Om rollen

   I rollen som Financial Controller ansvarar du för rapporteringen i gruppen, förbättrar styrning och intern kontroll för att säkerställa att globala standards/processer följs, samtidigt som du kontinuerligt arbetar med att identifiera, förbättra och optimera processer. För att lyckas i rollen behöver du ha ett operativt mindset och vara den som utmanar nuläget. En annan framgångsfaktor är ditt detaljfokus och din förmåga att driva verksamheten framåt för att öka business performance och lönsamhet.

   Dina ansvarsområden:

   • Driva förändring och förbättringsinsatser inom ditt område (både vad gäller processer och system)
   • Vara en finansiell affärspartner inom Nordic Lift
   • Sammanställa och presentera månadsrapporter samt analyser till ledningen
   • Bidra i affärsutvecklingsmöjligheter
   • Vara engagerad i verksamhetsplaneringen
   • Stötta upp i bokslutsprocessen

   Vem söker vi?

   För att lyckas i rollen som Financial Controller ser vi att du har sinne för siffror, är självgående och strukturerad. För övrigt ser vi att du är en stark kommunikatör som är van att kommunicera på alla nivåer i företaget. Du arbetar självständigt, strukturerat och har ett analytiskt sinne i kombination med en "hands-on" approach. Vi tror också att du är en person som har lätt att få med dig andra på tåget och har en "can do" attityd med en vilja att lösa utmaningar.

   Följande bakgrund ser vi som lämplig:

   • En akademisk examen inom ekonomi/finans eller motsvarande
   • 3–5 års erfarenhet av redovisning och/eller controlling
   • Erfarenhet av att jobba i ERP-system och analysverktyg
   • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
   • Meriterande om du har erfarenhet från redovisning/revision

   Låter det här som något som passar dig? Sök rollen! Vi tar emot ansökningar löpande.

   Om TK Elevators verksamhet

   På TK Elevator strävar vi efter att göra städer till de bästa platserna att bo i genom att verka i en industri som förflyttar över 1 miljard människor varje dag. Vi utvecklar vår verksamhet genom att driva branschnormen och främjar en kultur av internt och externt samarbete. Vi bygger ständigt vidare på vår unika ingenjörskapacitet för att optimera befintliga, samt skapa nya produkter och lösningar för våra kunder, som tillgodoser verkliga mobilitetsbehov.

   TK Elevator fokuserar på hiss- och rulltrappsmarknaden i Sverige. Verksamheten är indelad in nyinstallation, modernisering, service och reparationer. Vi profilerar oss även som ett företag med ett starkt fokus på hälsa och säkerhet. Nordic Lift ingår i TK Elevatorkoncernen sedan hösten 2022.

   The Place är Sveriges enda Worklife Partner

   För dig som söker nytt jobb är The Place din trygga punkt. I just denna rekrytering sköter våra kompetenta rekryteringskonsulter processen, från intervju till anställningserbjudande. Sedan blir du anställd av kundföretaget. Vi är stolta över våra fina samarbeten med en stor mängd intressanta och spännande företag – och det innebär ju många karriärmöjligheter för dig!