Ekonomi/Finans

2022-05-20

Financial controller till LINK Mobility sökes!

Stockholms län Tillsvidare

Hoppsan! Du har tyvärr kommit till en jobbannons som redan blivit tillsatt. Men du har tur - The Place har många andra spännande jobb att söka!

Sök en liknande tjänst

   Har du controllbehov? Vill du dessutom ta nästa steg i karriären och ansvara för ett större flöde? Då ska du läsa vidare!

   Det är tisdag morgon och du ser fram emot en ny arbetsdag, på riktigt! Med glada steg går du in i Skrapan på Medborgarplatsen, trycker på hissknappen och åker upp till våning 23. "Wow denna utsikt är to die for!" tänker du som vanligt. Med flera lyckade rekryteringar till LINK Mobility i bagaget vet vi att detta är ett företag man trivs på. Här blir du en del av en arbetsplats där man har roligt tillsammans, arbetar som ett team och alltid vinner ihop.

   Rollen

   I rollen som Finanical controller kommer du fokusera på att säkerställa, effektivisera och kvalitetssäkra rapporteringsprocesser. Du kommer arbeta ensam i rollen vilket ger dig chansen att ta mycket eget ansvar och självständigt driva igenom löpande förbättringsprojekt. Som Financial controller kommer du också att vara bolagets spetskompetens och bollplank inom finansiell kontroll, ekonomistyrning och analys. Vidare kommer du även att sitta med i ledningsgruppen och arbeta mot den nordiska regionen.

   Några av dina arbetsuppgifter:

   • Hantera intäkter och relaterad kostnadsrapportering för affärsenheten
   • Vara talande partner mot extern redovisning och lön, revisorer och bank
   • Förbereda officiella rapporter på månads- och årsbasis
   • Delta i regionala affärsenheters ekonomimöten
   • Löpande utvecklingsarbete av rutiner och processer
   • Ad hoc analyser och rapporter till stöd för kommersiella beslut och regulatorisk efterlevnad
   • Avvikelseanalys mot budget och kostnadskontroll

   Erfarenhet och kunskaper

   För att trivas och göra succé i rollen som Financial controller tror vi att du har:

   • Några års erfarenhet inom redovisning
   • Några års erfarenhet från controlling där en liknade roll är meriterande
   • Eftergymnasial utbildning inom ekonomi är meriterande
   • God systemvana och teknisk förmåga
   • Flytande svenska och engelska i tal och skrift

   Är du den vi letar efter?

   Som person ser vi gärna att du är noggrann, analytisk och leveranssäker. Du har förmågan att bryta ner frågor och problem till mindre delar och analysera, tolka och dra slutsatser för att ge fokuserad vägledning. Detta är en roll som kräver mycket eget ansvar för att driva igenom löpande förbättringsprojekt, vi ser därför att du är självgående och en person som inte är rädd för att stå upp och fatta egna beslut. Det blir också viktig att du är en person som har förmågan att agera i ett klimat av förändring. För att lyckas i rollen som Financial controller så behöver du ha en god förståelse för de ekonomiska flödena och ett intresse för redovisning.

   Anställningen

   Det här är en form av rekrytering där du initialt arbetar som konsult via The Place. Om båda parter är nöjda efter sex månader övergå du till fast anställning. Som anställd hos LINK Mobility har du (förutom grym utsikt och ännu grymmare kollegor) en rad förmåner som bland annat; 37,5 timmars arbetsvecka, generöst friskvårdsbidrag, pensionsavsättning samt privat sjukvårdsförsäkring. Tjänsten är på heltid med start omgående.

   Om LINK Mobility

   LINK Mobility är en av Europas ledande leverantörer inom mobilkommunikation, specialiserat på CPaaS, mobila meddelandetjänster och mobillösningar. LINK lever efter våra kärnvärden United, Dedicated och Enthusiastic för att driva vår verksamhet och våra medarbetare framåt. Vi uppskattar mångfald, överskridande samarbete och att lösa komplexa utmaningar i en miljö med hög tillväxt. Våra medarbetare är kunniga, nyfikna och smidiga lagspelare som strävar efter att konsekvent leverera de bästa lösningarna till våra kunder. Koncernens huvudkontor ligger i Oslo, Norge, och LINK är börsnoterat på Oslo Börs. Vi fortsätter att uppleva stark organisk tillväxt med en hög grad av återkommande intäkter när kunder flyttar mer affärsaktiviteter till mobila plattformar. 2020 hade LINK Mobility en total omsättning på 3,5 miljarder NOK med kontor i 18 olika länder.

    

   The Place – Where happy work happens

   Låter detta intressant och du fortfarande vill söka jobbet? Bra – du som lyckas knipa platsen blir dessutom en del av The Place! Som medarbetare hos The Place erbjuds du kompetensnätverk, mentorskap och trygga villkor. I The Place har du en Worklife Partner som är intresserad av att följa och utveckla ditt arbetsliv över tid.