Ekonomi/Finans

2022-12-29

Financial controller till TK elevator sökes!

Stockholms län Visstid (6 månader eller längre)

Hoppsan! Du har tyvärr kommit till en jobbannons som redan blivit tillsatt. Men du har tur - The Place har många andra spännande jobb att söka!

Sök en liknande tjänst

   Har du erfarenhet av controlling? Är du dessutom ute efter ett nytt uppdrag omgående? Se hit! Då har vi den perfekta tjänsten

   TK elevator söker nu omgående en Financial & Business Controller som kommer få vara med på resan att starta upp controlling avdelningen för Nordic lift. Du kommer i den nya rollen att ansvara för att ge den övergripande finansiella bilden av fyra av våra sk 2:nd brands, under namnet Nordic Lift med 130 anställda. Det här är tillfället för dig som vill vara med på vår tillväxtresa och arbeta nära flera beslutsfattare på olika nivåer i organisationen och i en internationell miljö med kollegor från olika delar av världen . Du blir en viktig del i utvecklingen av det finansiella affärspartnerskapet i Nordic Lift, utvecklar styrning av den finansiella rapporteringen och säkerställer excellens och kontinuerliga förbättringar.

   Rollen är placerad i Stockholm och kommer att utgöra den finansiella länken mellan Nordic Lift och vår Nordiska organisation. Resor till kontoren i Göteborg, Varberg och Nyköping regelbundet ingår. Du ansvarar för rapporteringen i gruppen, förbättrar styrning och den intern kontroll för att följa våra globala standards och jobbar kontinuerligt med att identifiera, förbättra och optimera våra processer. För att lyckas i rollen behöver du ha ett operativt mindset och vara den som utmanar nuläget. En annan framgångsfaktor är ditt detaljfokus och din förmåga att driva verksamheten framåt för att öka business performance och lönsamhet.

   Dina ansvarsområden

   • Driva förändring och förbättringsinsatser inom ditt område (både vad gäller processer och system)
   • Att vara en finansiell affärspartner inom Nordic Lift
   • Sammanställa och presentera månadsrapporter samt analyser till ledningen
   • Bidra i affärsutvecklingsmöjligheter
   • Vara engagerad i verksamhetsplaneringen
   • Stötta i bokslutsprocessen

   Vem söker vi?

   För att lyckas i rollen som Controller ser vi att du som söker har sinne för siffror, är självgående och strukturerad. För övrigt ser vi att du är en stark kommunikatör som är van att kommunicera på alla nivåer i företaget. Du talar och skriver obehindrat på både Svenska/Engelska. Du arbetar självständigt, strukturerat och har ett analytiskt sinne i kombination med en "hands-on" approach. Vi tror också att du är en person som har lätt att få med dig andra på tåget och har en "can do" attityd med en vilja att lösa utmaningar.

   Vi ser gärna att du har:

   • Akademisk examen inom ekonomi/finans eller motsvarande
   • Tre års (minst) erfarenhet av redovisning och/eller controlling
   • Mycket goda kunskaper inom MS-office 365 och SAP@KONS
   • Erfarenhet av att jobba i ERP-system och verktyg
   • Lätt för att lära dig nya system
   • Mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska

   Om detta låter som jobbet för dig så skicka in din ansökan!

   På TK Elevator och Nordic Lift värdesätter vi mångfald och inkludering. Vi välkomnar dig som den du är, oavsett var du kommer från eller vem du är. Läs mer om TK Elevator här: Ledande varumärke inom hiss- och rulltrappsbranschen | TK Elevator

   The Place – Where happy work happens

   Låter detta intressant och du fortfarande vill söka jobbet? Bra – du som lyckas knipa platsen blir dessutom en del av The Place! Som medarbetare hos The Place erbjuds du kompetensnätverk, mentorskap och trygga villkor. I The Place har du en Worklife Partner som är intresserad av att följa och utveckla ditt arbetsliv över tid.