Ekonomi/Finans

2022-12-06

Hållbarhetscontroller sökes omgående!

Stockholms län Visstid (6 månader eller längre)

Hoppsan! Du har tyvärr kommit till en jobbannons som redan blivit tillsatt. Men du har tur - The Place har många andra spännande jobb att söka!

Sök en liknande tjänst

   Är du intresserad av hållbarhet och har tidigare erfarenhet av finansiell rapportering? Letar du dessutom efter ett nytt uppdrag? Då ska du läsa vidare!

   Vår stora kund inom bank och försäkring med kontor i centrala Stockholm söker nu en Hållbarhetscontroller. I rollen som Hållbarhetscontroller så kommer du tillhöra ett team av 10 personer där ni tillsammans bevakar och analyserar regler som rör redovisning, finansiell rapportering samt myndighetsrapportering utifrån ett hållbarhetsperspektiv.

   Detta är ett konsultuppdrag med start omgående fram till slutet på april 2023 med goda chanser till förlängning.

   Rollen och uppdraget

   Som Hållbarhetscontroller kommer du initialt fokusera på att upprätta rapporteringen för 2022 baserat på befintliga processer i med stöd av verksamheten och hållbarhetssekretariatet. Därefter kommer du också att arbeta med att upprätta företagets hållbarhetsnyckeltal redovisning enligt de nya kraven i Taxonomi-förordningen. Vidare innefattar arbetsuppgifterna även att utveckla nya rapporter och processer då du även ska delta i koncernens projekt för att anpassa företaget till de mer omfattande kraven på rapportering år 2023. Arbetsuppgifterna inom denna del omfattar både att läsa på om nya krav, processutveckling och att designa rapporter.

   Vem söker vi?

   För att du ska göra succé och trivas i rollen söker vi dig som har:

   • Runt fem års erfarenhet av extern finansiell rapportering för finansiella företag
   • God kunskap om hållbarhetsrapportering och särskilt om nyckeltal enligt Taxonomiförordningen
   • God förståelse för bank- och försäkringsbranschen
   • Relevant utbildning, universitet eller motsvarande vidareutbildning är meriterande.

   Du som person

   För att du ska göra succé och trivas i rollen söker vi dig som har tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Vidare söker vi dig som är självdrivande, kommunikativ och analytisk med mycket god förmåga att utrycka dig i tal och skrift. Stämmer kompetenskraven in på dig? Då hoppas vi att du inte väntar med din ansökan utan skickar in den på en gång.

   The Place – Where happy work happens

   Låter detta intressant och du fortfarande vill söka jobbet? Bra – du som lyckas knipa platsen blir dessutom en del av The Place! Som medarbetare hos The Place erbjuds du kompetensnätverk, mentorskap och trygga villkor. I The Place har du en Worklife Partner som är intresserad av att följa och utveckla ditt arbetsliv över tid.