HR/Lön

2021-04-21

HR Support med fokus på systemet Workday sökes till Apoteket AB

Stockholms län Visstid (6 månader eller längre)

Hoppsan! Du har tyvärr kommit till en jobbannons som redan blivit tillsatt. Men du har tur - The Place har många andra spännande jobb att söka!

Sök en liknande tjänst

   Brinner du för både system och HR och dessutom är pedagoisk och strukturerad i ditt samspel med andra människor? Då är det rollen som HR Support exakt vad du letar efter!

   Rollen

   I denna spännande roll som HR Support kommer ditt fokus att ligga på just support inom Workday samt utforma svar och åtgärder för IT- och HR support och lösa de problem som dyker upp. HR-systemet Workday har nyligen implementerats och nu behöver Apoteket dig som är system van och arbetat i Workday alt. i ett annat HR-system men som framför allt har intresset att fördjupa sig och förstå systemet för att kunna hjälpa dina kollegor inom organisationen.

   Du kommer ha mycket kontakt med flera olika funktioner inom företaget och det krävs därför att du trivs i en social roll. Den här rollen ställer dessutom höga krav på din administrativa förmåga. Förhoppningen är att när du väl blivit varm i kläderna att det då finns utrymme att bredda sig och stötta våra HR-partners i andra HR relaterade arbetsuppgifter.

   I denna roll kommer du ingå i ett mindre team placerat på huvudkontoret i Solna med i och med pandemin som pågår kommer du att jobba mestadels från hemmet. Detta är ett konsultuppdrag via The Place med start omgående och under 6 månader framåt, med goda möjligheter till förlängning.

   Vad kommer du då fylla dina dagar med?

   I denna roll kommer du bland annat att ansvara för:

   • Erbjuda support till Apotekets medarbetare i HR-systemet Workday
   • Skapa användarguider och utbildningsmaterial
   • Aktivt arbeta i vårt ärendehanteringssystem
   • Vara delaktig i utvecklingen och förbättringen av rutiner och processer
   • Aktivt arbeta för nå dina egna och avdelningens mål
   • Kommunikation mellan systemen inom företaget, hjälp med felsök och test

   Kompetenskrav

   • Lägst högskoleutbildning inom HR eller annan relevant utbildning
   • 1–2 års arbetslivserfarenhet av likande arbetsuppgifter efter examen
   • Behärskar svenska flytande i både tal och skrift
   • Erfarenhet av systemet Workday eller annat HR-system

   Vem tror vi att du är?

   Vi ser att du har tidigare erfarenhet av personal- och lönerelaterade arbetsuppgifter. Du har arbetat i olika HR-system och är intresserad av de bakomliggande systemfrågorna och tar lätt till dig nya IT-system och program. Att tänka steget längre och arbeta proaktivt kommer naturligt för dig och du vågar ställa frågor samt komma med egna förslag. Du är initiativrik och tar ansvar för att arbetsuppgifterna utförs. Vidare trivs du med att hjälpa andra och har en god pedagogisk förmåga och kan med lätthet kommunicera i både tal och skrift.

   Som person är du nyfiken och motiveras av möjligheten att ständigt lära dig nya saker och utvecklas. Du har förmågan att strukturera och fördela ditt arbete för att skapa ett så effektivt arbetssätt som möjligt, samtidigt som du är duktig på att prioritera din dag.

   Om Apoteket

   Apoteket AB, med huvudkontor i Solna, är Sveriges största apotekskedja med drygt 3300 anställda och ca 400 apotek. Apoteket erbjuder läkemedel, hälsoprodukter och tjänster till privatpersoner, vården, företag och organisationer. Vi bryter ständigt ny mark inom läkemedelsrådgivning, patientsäkerhet, it och miljö. Här präglas kulturen av omtanke och kollektiv kunskap för innovativ utveckling och leverans av produkter och tjänster som hjälper kunder till ett liv i hälsa. Här delar du övertygelse med människor som av olika skäl har valt Apoteket, och som medarbetare är del av vår själ: En stark tro på den goda kraften för att varje dag göra allt vi kan för att göra det enklare att må bra. För andra. För oss.

   Arbetstid/Varaktighet

   Konsultuppdrag på heltid, till en början under 6 månader med goda möjligheter till förlängning
   Startdatum: Så snart som möjligt
   Placering: Tillhör kontoret i Solna men mycket arbete sker hemifrån just idag pga. pandemin

   Är du den vi söker? Det hoppas vi givetvis att du är! Passa på att skicka in din ansökan redan idag. Vi jobbar med löpnade urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

   The Place – Where happy work happens

   Låter detta intressant och du fortfarande vill söka jobbet? Bra – du som lyckas knipa platsen blir dessutom en del av The Place! Som medarbetare hos The Place erbjuds du kompetensnätverk, mentorskap och trygga villkor. I The Place har du en Worklife Partner som är intresserad av att följa och utveckla ditt arbetsliv över tid.

   Några förmåner som medarbetare hos The Place:

   • En tilldelad jobbagent som tillsammans med dig tittar på utvecklingsmöjligheter
   • Engagerat och modernt ledarskap med förståelse för livspussel
   • Onboardingplan
   • Kollektivavtal med pensionssparande, föräldralön m.m.
   • Friskvårdsbidrag
   • Specialerbjudanden
   • Mentorskap
   • Nätverksträffar
   • Kompetensutveckling

   Nyckelord: HR support, Workday, HR-system, Solna, konsultuppdrag