HR/Administration/Lön

2023-03-29

Kundkoordinator till SAL Navigation

Stockholms län Tillsvidare

Hoppsan! Du har tyvärr kommit till en jobbannons som redan blivit tillsatt. Men du har tur - The Place har många andra spännande jobb att söka!

Sök en liknande tjänst

   Är du en stjärna på kundrelationer och administration och vill du jobba på ett trevligt företag som ligger i framkant gällande marin säkerhetsutrustning? Se hit!

   På uppdrag av vår kund SAL Navigation söker vi nu en kundkoordinator till deras kontor i Hägersten. SAL Navigation är ett bolag som tillverkar föremål och utrustning för marinsäkerhet. Tidigare tillhörde de ett större bolag Consilium, men 2018 bröt de sig loss och är nu ett medelstort företag inom sitt område som expanderar och växer kraftigt både i Norden och övriga världen. SAL arbetar med produkter som Voyage Data Recorder (även kallad VDR eller svarta lådan som det kallas i folkmun fast för fartyg), Speed logg och Echo Sounders som mäter fartygets hastighet och djup under fartyget. Man arbetar även med webbaserade applikationer för fartygen.

   Tjänsten

   I denna roll som kundkoordinator kommer du att tillhöra ett team på 4 personer och tillsammans kommer ni att leverera förstklassig service till SAL Navigations kunder. Du kommer att ta emot order och beställningar av deras kunder och koordinera serviceärenden tillsammans med SAL Navigations partners runt om i hela världen. Ordern kommer in mestadels via mejl och i vissa fall via telefon och senare även i deras nya portal. Du kommer att arbeta i affärssystemen Visma och Lime och rapportera till Head of Operations. Kunderna och deras partners sitter i flera olika länder och den mesta kommunikationer sker på engelska i både tal och skrift. För denna roll krävs det att du älskar att leverera service och har ett öga för administration. Du behöver också tycka om att ha många bollar i luften och tycka om att det händer mycket. SAL Navigation har precis slagit ihop orderteamet och kundserviceteamet och därför kommer du nu att tillhöra deras nya avdelning Customer relations.

   På SAL Navigation välkomnas du till ett härligt gäng på 28 personer där flera har varit med i många år. Atmosfären är trevlig och familjär och lokalerna är stora, fräscha och nyrenoverade. Produktionen, lagret och kontoret ligger i samma byggnad så därför är sammanhållningen god och du har ett nära samarbete med övriga kollegor och avdelningar. På sommaren kan du även nyttja en härlig terrass. Nära kontoret finns även flera lunchrestauranger och gångavstånd till Västberga handelscentrum.

   Anställning

   På SAL Navigation kommer du att tillhöra teamet Customer relations och få vara med på företagets tillväxtresa. Detta är en direktrekrytering där vi på The Place har hand om hela rekryteringsprocessen och du blir sedan anställd direkt hos SAL Navigation. Start så snart som möjligt med hänsyn till uppsägningstid. Arbetstider, kontorstider med möjlighet till viss flexibilitet. På slutkandidat genomförs en bakgrundkontroll.

   Arbetsuppgifter

   Som kundkoordinator på SAL Navigation kommer du att:

   • Ta emot och följa upp order av system och reservdelar via mejl och portal.
   • Ha tät kontakt med kunder och partners.
   • Ha tät kontakt med övriga supportfunktioner.
   • Boka och följa upp leveranser.
   • Hantera kundfakturor.
   • Uppdatera kundkort och artikeldata.
   • Vara delaktig i förändrings- och förbättringsprojekt.
   • Vid behov stötta och hjälpa dina kollegor.

   Vi söker dig

   För den här tjänsten söker vi dig som har några års erfarenhet inom service och gärna i en kombinerande roll inom service och administration. Du har ett proffsigt arbetssätt, kan arbeta strukturerat och noggrant samtidigt som du klarar av att arbeta i ett stundtals högt tempo. Du tycker om problemlösning och har en god administrativ förmåga och är duktig på att skapa förtroende och bygga relationer. Du är öppen, lyhörd och flexibel. I övrigt behöver du vara en glad och prestigelös person som bidrar till en trivsam stämning på arbetsplatsen.

   För att kunna axlar rollen som kundkoordinator på SAL Navigation ser vi även att du har:

   • Några års erfarenhet av service, gärna från en liknade roll.
   • God administrativ förmåga.
   • Goda kunskaper i Officepaketet och Excel.
   • Flytande kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
   • Meriterande om du har ett intresse för teknik.

   Stämmer det in på dig? Hoppas det! Skicka in din ansökan redan idag då vi går igenom urval löpande.

   Om företaget

   Företagets historia går tillbaka till 1912 då Stockholmsbaserade Svenska Aktiebolaget Logg (SAL) var bland de första företagen med att lansera en mekanisk hastighetslogg som mätte hastigheten genom vatten, baserat på Pitot-rörprincipen. Så småningom gick SAL samman med ett annat svenskt företag, Ackumulator AB Jungner.

   I slutet av seklet köpte Consilium AB upp många företag inom den svenska sjöfarten, bland annat även det som tidigare varit SAL och Jungner. 1997 förvärvade Consilium också ett utvecklingsprojekt för Voyage Data Recorder, som bildades för att möta kommande obligatoriska krav på maritima "svarta lådor". Consilium-koncernens navigationsverksamhet placerades i bolaget Consilium Navigation AB.

   År 2012 hade verksamheten funnits i 100 år. Företaget hade vuxit till att omfatta många olika affärsområden och hade nu försäljnings- och servicekontor längs alla större sjöfartsrutter runt om i världen.

   År 2018 samlades Consiliums navigationsprodukter i ett nytt företag. Som en hyllning till dessa produkters långa och framgångsrika historia använder företaget varumärket SAL Navigation.

   The Place är Sveriges enda Worklife Partner

   För dig som söker nytt jobb är The Place din trygga punkt. I just denna rekrytering sköter våra kompetenta rekryteringskonsulter processen, från intervju till anställningserbjudande. Sedan blir du anställd av kundföretaget. Vi är stolta över våra fina samarbeten med en stor mängd intressanta och spännande företag – och det innebär ju många karriärmöjligheter för dig!

   The Place är en rekryterings- och kompetenspartner som funnits över 30 år.

   Vi tar avstånd från den traditionella bemanningsbranschen där kortsiktiga lösningar och människor reducerade till siffror blivit norm. I oss får du en Worklife Partner, vare sig du är kandidat, medarbetare eller kund.

   Sökord: SAL Navigation, kundkoordinator, koordinator, servicekoordinator, orderadministration, order, service, The Place, rekrytering