HR/Lön

2020-08-14

Löneadministratör till utvecklande och spännande tjänst

Uppsala län Visstid (6 månader eller längre)

Hoppsan! Du har tyvärr kommit till en jobbannons som redan blivit tillsatt. Men du har tur - The Place har många andra spännande jobb att söka!

Sök en liknande tjänst

   Är du en ansvarstagande löneadministratör som gillar utmaningar? Har du erfarenhet av flera olika kollektivavtal? Då tycker jag att du ska läsa vidare!

   Sh bygg är ett bolag inom bygg-, sten- och anläggningsarbeten, men är inte som alla andra företag i branschen - Du välkomnas till ett familjärt företag som funnits sedan 1923. Sh bygg har bara egenanställda byggnadsarbetare och alla inom bolaget värderas lika. Här finns ett öppensinnat och prestigelös kultur som står för hållbarhet och inkludering och man jobbar aktivt med värdeorden ansvar, glädje och kompetens. Sh bygg tar dessutom ansvar att som första byggföretag menssäkra alla byggbodar och arbetsplatser.

   På kontoret arbetar idag ca 80 tjänstemän och du blir en del av HR-och löneteamet som består av 5 personer. Du tillsammans med en till kollega ansvarar för ca 450-500 löner Sh bygg sitter i trivsamma lokaler i Boländerna endast 10 minuters promenadavstånd från centrala Uppsala. Under 2021 kommer företaget flytta in i ny egenbyggd fastighet i Östra Fyrislund - det kommer bli ett rejält lyft.

   Rollen

   I rollen som löneadministratör jobbar du brett med lönerna från ax till limpa. Det innebär klassiska arbetsuppgifter så som påminnelsehantering, rapportering, lönekörning, statistik, support till anställda i systemet.

   Du, tillsammans med en till löneadministratör, ansvarar tillsammans för ca 450-500 löner för totalt 7 bolag. Systemet du kommer jobba i är Agda. Det är löner för både tjänstemän och arbetaravtal så det är ett stort plus om du arbetat med liknande avtal sedan tidigare.
   Mycket av rapporteringen är manuell idag men kommer att börja digitaliseras. Så här finns det möjlighet för dig att komma med idéer och lösningar för utvecklingen av det.

   Tycker du det låter både spännande, utvecklande och kul? Det är det också!

    Erfarenhet och kunskaper

   • Minst 5 års erfarenhet av brett lönearbete
   • Erfarenhet av att arbeta med hela löneprocessen från start till slut.
   • Är van vid att arbeta i affärs- och lönehanteringssystem
   • Har arbetat med olika kollektivavtal, både tjänstemän och arbetaravtal
   • Meriterande om du gillar rapportering och kan bygga egna rapporter
   • Meriterande om du varit med om en digitalisering av rapporteringssystem 

   Som person då?

   Även om dina tidigare erfarenheter och kvalifikationer är viktiga så är dina personliga egenskaper absolut avgörande. För att trivas i rollen tror vi att du är en noggrann och tålmodig person som gillar när dagarna är fulla av varierande aktiviteter.
   Du är inte rädd för att hugga i, är lösningsorienterad och har lätt för att prioritera. Vidare är du serviceinriktad, motiveras av ansvar och utveckling samt har ett pedagogiskt förhållningssätt i ditt arbete.

   Anställningen

   Det här är en form av rekrytering där du initialt arbetar som konsult via The Place. Om båda parter är nöjda efter sex månader övergår du till fast anställning hos Sh bygg. Tjänsten är på heltid (7:30-16:30) med start omgående eller enligt överenskommelse.

   Om Sh bygg: Det lilla företaget i de stora sammanhangen

   Kanske undrar du i din tur varför vi vill att du ska jobba hos just Sh bygg? Sh bygg särskiljer sig från andra företag i branschen. Sh grundades redan 1923 och du kommer vara del av ett av byggbranschens äldsta företag där vi har stort fokus på kvalitet, miljö och arbetsmiljö. Vi erbjuder dig en verksamhetsbredd för att skapa en grund för dig att ständigt utvecklas samt en arbetsplats som värdesätter hög kvalitet, har ett miljömässigt tänk och värnar om sina medarbetare.

   Trots att företaget stadigt vuxit under de snart hundra år vi funnits på marknaden är Sh fortfarande ett privatägt familjeföretag med en stark värdegrund. Vi ser oss som en familj och hjälps åt, tar ansvar för det vi gör och orkar ta tag även i det som kan kännas jobbigt. Vi ser till att inkludera alla och har kul tillsammans för det ger bättre kvalitet och sammanhållning samt en friskare vardag. I övrigt får du en marknadsmässig lön och företaget satsar på attraktiva förmåner inom hälsa och träning.

   Sh-Akademin

   Genom vår egen akademi arrangerar vi över 600 utbildningar per år för våra medarbetare. Du är vår viktigaste resurs och därför satsar vi strategiskt på att ge utbildningar inom allt från Bas-P/Bas-U till entreprenadjuridik och ledarskap.

   The Place – Where happy work happens

   Låter detta intressant och du fortfarande vill söka jobbet? Bra – du som lyckas knipa platsen blir dessutom en del av The Place! Som medarbetare hos The Place erbjuds du kompetensnätverk, mentorskap och trygga villkor. I The Place har du en Worklife Partner som är intresserad av att följa och utveckla ditt arbetsliv över tid.

   Några förmåner som medarbetare hos The Place:

   • En tilldelad jobbagent som tillsammans med dig tittar på utvecklingsmöjligheter
   • Engagerat och modernt ledarskap med förståelse för livspussel
   • Onboardingplan
   • Kollektivavtal med pensionssparande, föräldralön m.m.
   • Friskvårdsbidrag
   • Specialerbjudanden
   • Mentorskap
   • Nätverksträffar
   • Kompetensutveckling