HR/Administration/Lön

2022-06-16

Lönespecialist till Sh bygg i Uppsala

Uppsala län Visstid (6 månader eller längre)

Hoppsan! Du har tyvärr kommit till en jobbannons som redan blivit tillsatt. Men du har tur - The Place har många andra spännande jobb att söka!

Sök en liknande tjänst

   Vill du jobba med fantastiska kollegor på ett företag med stark företagskultur? Är du lönespecialist och tycker om utveckling? Här kommer en möjlighet för dig!

   Om tjänsten

   I rollen som lönespecialist kommer du att tillhöra HR/Lön teamet och din närmsta chef är HR-chefen på Sh bygg. I teamet ingår även ytterligare en lönespecialist, två HR-partners, en HR- och utbildningsadministratör samt en arbetsmiljöadministratör. Du blir en del av detta positiva och trevliga team vilka stöttar HR och löneprocesser för alla anställda, både tjänstemän och yrkesarbetare. Sh bygg har nyligen flyttat in i nya fina lokaler i Uppsala varifrån ni kommer att arbeta tillsammans.

   I denna roll blir du anställd av The Place de första 6 månaderna och därefter är intentionen att anställningen går över till Sh bygg. Tjänsten är på heltid, 40h/v med start i sommar, senast i augusti månad.

   Om företaget

   Sh bygg är ett av Sveriges äldsta familjeägda entreprenadföretag. Det grundades som stensätteri 1923 av Sven Heribert Svensson och ägs idag av barnbarnet Lars Svensson. Stenkompetensen och den genuina känslan för kvalitet och hantverk finns kvar men företaget har växt och utvecklats till ett klassiskt byggmästarföretag, en total entreprenör med drygt 430 anställda medarbetare och sex verksamhetsområden med spetskompetens under ett och samma tak.

   Arbetsuppgifter

   Rollen som lönespecialist är bred och du kommer bland annat att: 

   • Vara ansvarig för systemstöd inom löneområdet
   • Hantera reseräkningar, utlägg och körjournaler
   • Arbeta med operativt lönearbete med eget ansvar för cirka 250-300 löner
   • Utföra administrativa uppgifter kring bland annat pensioner och försäkringar
   • Sköta rapportering och vara kontaktperson gentemot medlemsföretagen, Collectum, SCB och Svenskt Näringsliv m.fl.
   • Göra avstämningar mot ekonomisystem avseende ex. skatt, arbetsgivaravgifter m.m.
   • Ge support via telefon och mejl
   • Utbilda och coacha chefer och medarbetare i våra systemstöd kopplat till tidrapportering och rese- och utläggsadministration
   • Självständigt driva utvecklingsprojekt inom löneområdet

   Vi söker dig

   Vi söker dig som är noggrann och strukturerad i ditt arbete och som gillar att ta eget ansvar och jobba mot deadlines. Om du dessutom vill vara en del av ett bolag som värderar en öppen och ärlig kultur där du som medarbetare får vara en del av ett varmt och engagerat team som samarbetar, då tror vi att du kommer att trivas hos Sh bygg!

   Kvalifikationer

   För att passa och lyckas i rollen ser vi gärna att du även har följande bakgrund:

   • YH-utbildning eller likvärdig utbildning inom lön
   • Några års erfarenhet av en löneadministrativ roll (och gärna från verksamhet med produktion)
   • Har vana av att arbeta med hela lönekedjan samt att tolka kollektivavtal
   • Har du kunskaper i Agda så är det meriterande
   • Goda kunskaper i svenska i tal och skrift

   Om det här låter som en tjänst för dig så tveka inte att skicka in din ansökan, urval sker löpande. Varmt välkommen med din ansökan!

   The Place – Where happy work happens

   Låter detta intressant och du fortfarande vill söka jobbet? Bra – du som lyckas knipa platsen blir dessutom en del av The Place! Som medarbetare hos The Place erbjuds du kompetensnätverk, mentorskap och trygga villkor. I The Place har du en Worklife Partner som är intresserad av att följa och utveckla ditt arbetsliv över tid.