Logistik/Inköp/Order

2022-06-30

Logistikchef till SAL Navigation

Stockholms län Tillsvidare 2022-07-22 | 17 dagar kvar

   Har du flera års erfarenhet av en logistikchefsroll och vill du jobba på ett företag som ligger i framkant gällande marin säkerhetsutrustning?

   På uppdrag av vår kund SAL Navigation söker vi nu en logistikchef till deras kontor i Hägersten. SAL Navigation är ett bolag som tillverkar föremål och utrustning för marinsäkerhet. Tidigare tillhörde de ett större bolag Consilium, men 2018 bröt de sig loss och är nu ett medelstort företag inom sitt område som expanderar och växer kraftigt både i Norden och övriga världen. De har produkter som den svarta lådan, hastighetsloggsystem, ekolod och webbaserade applikationer.

   Tjänsten

   I denna roll som chef över logistikavdelningen kommer du att ha det övergripande ansvaret över logistik, lager, produktion och spedition. Du kommer att jobba med den dagliga driften av logistiken, leda och utveckla avdelningen och företaget framåt. Du kommer att ha det övergripande ansvaret för lagerstrukturen, processer och rutiner. I tjänsten ingår personalansvar för fyra personer på avdelningen samt att planera, delta och genomföra möten med gruppen. Du kommer även att jobba nära kvalitetschefen för att säkerställa leverantörernas leveranssäkerhet. Du rapporterar till Head of Operation.

   På SAL Navigation välkomnas du till ett härligt gäng på 25 personer där flera har varit med i många år. Atmosfären är trevlig och familjär och lokalerna är stora, fräscha och nyrenoverade. Produktionen, lagret och kontoret ligger i samma byggnad så därför är sammanhållningen god och du har ett nära samarbete med övriga kollegor och avdelningar. Lagret ligger på femte våningen och bjuder på en härlig utsikt. Nära kontoret finns även flera lunchrestauranger.

   Arbetsuppgifterna utförs nu av andra medarbetare men då företaget växer behöver de en expert inom området på plats. Det är viktigt att du som kommer in har god erfarenhet från en liknande roll samt mycket bra kunskaper inom import och export.

   Anställning

   På SAL Navigation kommer du att komma in och ta över och underhålla logistikavdelningen och jobba långsiktigt och vara med på deras tillväxtresa. Detta är en direktrekrytering där vi på The Place har hand om hela rekryteringsprocessen och du blir sedan anställd direkt hos SAL Navigation. Start i aug/sep med hänsyn till uppsägningstid. Arbetstider, kontorstider med möjlighet till flexibilitet. På slutkandidat genomförs en bakgrundkontroll.

   Arbetsuppgifter

   Som logistikchef på SAL Navigation kommer du att:

   • Ha det övergripande ansvaret för logistik, lager, produktion och speditionsflöde
   • Stötta avtalsdiskussioner med underleverantörer
   • Vara personalansvarig och genomföra medarbetar- och lönesamtal
   • Ha det övergripande ansvaret för lagerstrukturen
   • Vara ansvarig för arbetsfördelningen i gruppen
   • Vara ansvarig för all grunddata och attestering av fakturor (de jobbar i Visma)
   • Ansvara för import, export och frakt
   • Ansvara för säkerheten och regler på avdelningen
   • Jobba med förändring och förbättringsprojekt

   Vi söker dig

   För den här tjänsten söker vi dig som har flera års erfarenhet från en liknade roll som logistikchef med personalansvar. Du har ett proffsigt arbetssätt och är en omtyckt arbetsledare som ser laget före jaget och alltid gör det lilla extra. Du är en öppen, lyhörd och flexibel ledare som är en teamspelare med glimten i ögat samtidigt som du kan delegera, ge direktiv och vägleda. Som person är du inlyssnande och tar tillvara på kunskapen som finns inom företaget samtidigt som du kan bidra med dina kompetenser och erfarenheter. I övrigt behöver du vara en glad och prestigelös person som bidrar till en trivsam stämning på arbetsplatsen.

   För att kunna axlar rollen som logistikchef på SAL Navigation ser vi även att du har:

   • Minst 5 års erfarenhet från en liknade roll
   • Goda systemkunskaper
   • Goda kunskaper i officepaketet och Excel
   • Flytande kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
   • Erfarenhet av personalansvar
   • Mycket goda kunskaper inom Import, export och regelverk kring detta

   Stämmer det in på dig? Hoppas det! Skicka in din ansökan redan idag då vi går igenom urval löpande.

   Om företaget

   Företagets historia går tillbaka till 1912 då Stockholmsbaserade Svenska Aktiebolaget Logg (SAL) var bland de första företagen med att lansera en mekanisk hastighetslogg som mätte hastigheten genom vatten, baserat på Pitot-rörprincipen. Så småningom gick SAL samman med ett annat svenskt företag, Ackumulator AB Jungner.

   I slutet av seklet köpte Consilium AB upp många företag inom den svenska sjöfarten, bland annat även det som tidigare varit SAL och Jungner. 1997 förvärvade Consilium också ett utvecklingsprojekt för Voyage Data Recorder, som bildades för att möta kommande obligatoriska krav på maritima "svarta lådor". Consilium-koncernens navigationsverksamhet placerades i bolaget Consilium Navigation AB.

   År 2012 hade verksamheten funnits i 100 år. Företaget hade vuxit till att omfatta många olika affärsområden och hade nu försäljnings- och servicekontor längs alla större sjöfartsrutter runt om i världen.

   År 2018 samlades Consiliums navigationsprodukter i ett nytt företag. Som en hyllning till dessa produkters långa och framgångsrika historia använder företaget varumärket SAL Navigation.

   The Place är Sveriges enda Worklife Partner

   För dig som söker nytt jobb är The Place din trygga punkt. I just denna rekrytering sköter våra kompetenta rekryteringskonsulter processen, från intervju till anställningserbjudande. Sedan blir du anställd av kundföretaget. Vi är stolta över våra fina samarbeten med en stor mängd intressanta och spännande företag – och det innebär ju många karriärmöjligheter för dig!

   The Place är en rekryterings- och kompetenspartner som funnits över 30 år.

   Vi tar avstånd från den traditionella bemanningsbranschen där kortsiktiga lösningar och människor reducerade till siffror blivit norm. I oss får du en Worklife Partner, vare sig du är kandidat, medarbetare eller kund.

   Sökord: SAL Navigation, Logistik chef, Supplychain chef, logistik, personalansvar, senior, The Place, rekrytering