Ekonomi/Bank/Finans

2019-03-19

Projektcontroller till internationellt bolag i Solna

Stockholms län Visstid (6 månader eller längre)

Hoppsan! Du har tyvärr kommit till en jobbannons som redan blivit tillsatt. Men du har tur - The Place har många andra spännande jobb att söka!

Sök en liknande tjänst

   Vill du arbeta som projektcontroller på ett stort internationellt bolag i Arenastaden i Solna? Är du ekonom med projektvana och som vill utvecklas vidare? Skicka då in din ansökan!

   Siemens är ett globalt teknikföretag som har stått för ingenjörskonst, innovation, kvalitet, pålitlighet och internationalisering i mer än 165 år. Företaget är verksamt i mer än 200 länder, med fokus på områdena elektrifiering, automation och digitalisering. I Sverige har Siemens funnits sedan 1893 och har cirka 4 200 medarbetare på ett 40-tal orter med huvudkontor i Arenastaden, Solna. Vi söker nu för Siemens räkning en projektcontroller för ett konsultuppdrag under ett år med goda chanser till förlängning. 

   Arbetsbeskrivning
   Det här är ett uppdrag där du blir anställd av Placera Personal och arbetar ute hos vår kund. Du kommer att jobba i ett team av 7 ekonomer och arbeta på huvudkontoret i Solna. I din roll har du mycket kontakt med projektledare och säljare för ditt område. Du kommer även att hålla i projektmöten tillsammans med teknisk projektledare och säkerställer dokumentation enligt bolagets verksamhetssystem.

   Arbetsuppgifter
   I denna roll ingår det dessutom att:

   • Skötta den löpande projektredovisning i SAP
   • Ha hand om utfallsrapportering, uppföljning och analys av projekt
   • Delta i bokslutsarbete och ge input till budget och prognos
   • Delta i arbetet att nå ett bra cash flow
   • Stödja teknisk personal i försäljningsekonomiska frågor (såsom kreditkontroll, lev-bedömningar, betalningsplan, riskanalys)

   Kvalifikationer
   Vi tror att du är civilekonom och att du har några års erfarenhet efter examen och då gärna inom projektverksamhet som t.ex. business controller samt erfarenhet av systemet SAP. Goda kunskaper i Excel är ett krav och du ska kunna kommunicerar obehindrat på engelska.Vidare söker vi dig som är positiv, nyfiken och affärsinriktad. Är du dessutom en person med starkt engagemang och som gillar att samarbeta men ändå våga stå på dig? Då är du den vi söker!

   Stämmer beskrivningen in på dig? Sök tjänsten så snart som möjligt, urval sker löpande!

   Bli en av oss
   Som medarbetare hos Placera Personal kan du känna stor trygghet då du blir en del av en verksamhet som är branschens mest erfarna och betrodda, vi började redan 1988. Vår långa erfarenhet och vårt goda rykte gör att vi har många intressanta och framgångsrika företag på kundlistan vilket innebär många spännande möjligheter för dig. Vi är specialiserade inom ekonomi, marknad/kommunikation och administrativa tjänster. Du är ansluten till vårt kollektivavtal och erbjuds en marknadsmässig lön, friskvårdsbidrag och pensionsavsättning.

   Som en av oss kommer du att bli en del av en värderingsstyrd organisation som brinner för det vi gör. Vår positiva företagskultur bidrar till att konsulter, konsultchefer och rekryterare stannar länge hos oss och vår målsättning är att ge dig långsiktig utveckling med nya kunskaper och erfarenheter. Vi som jobbar på Placera Personal är Hängivna, Nyfikna och Trygga. Det skapar långsiktiga relationer, öppnar för kunskap och kreativitet och tillsammans blir vi starkare och klokare.

   Nyckelord: projektcontroller, controller, redovisning, SAP, Solna, civilekonom, Excel

   Placera Personal blir The Place

   Efter 30 år som Placera Personal tar vi ett kliv från bemanningsbranschen och blir The Place - Where happy work happens!