Ekonomi/Finans

2023-03-07

Projektekonom till välkänt bolag i Sundbyberg

Stockholms län Visstid (6 månader eller längre)

Hoppsan! Du har tyvärr kommit till en jobbannons som redan blivit tillsatt. Men du har tur - The Place har många andra spännande jobb att söka!

Sök en liknande tjänst

   Nu finns möjlighet för dig som vill jobba som projektekonom på ett spännande företag i Sundbyberg!

   Vi söker för långt konsultuppdrag till vår kund i Sundbyberg en Junior projektekonom. I rollen som projektekonom kommer du tillhöra en grupp om 10 programcontrollers var uppdrag är bland annat att kvalitetssäkra ekonomin i projekt genom stöd och rådgivning. Du kommer framför allt att stötta programcontrollers men också projektverksamheten med blandade ekonomiadministrativa arbetsuppgifter.

   Uppdraget

   Som projektekonom hos vår kund arbetar du med att stötta programcontrollers i deras dagliga arbete. Du kommer att hjälpa till med att följa upp ekonomin i projekt, ta fram analysunderlag samt vara till hjälp med utredning av olika ekonomifrågor. Vidare hjälper du programcontrollers i budget och prognosarbetet och tar fram underlag i samband med rapportering samt sammanställer rapporter. Du kommer att säkerställa att projekten har uppdaterad information i system och rapporter, i enighet med fastställd struktur och utsatta tidsplaner. I rollen kommer du även att bokföra utgifter mellan projekten via bokföringsorder, bokföra och stämma av reserveringar samt förbereda underlag inför aktivering i anläggningsregistret.

   Tjänsten är ett konsultuppdrag på heltid via oss på The Place med start 1 juni och 1 år fram, med goda chanser till förlängning i ytterligare 1 år. Du utgår från kontoret i Sundbyberg, med viss möjlighet till distansarbete.

   Vem tror vi att du är?

   För att lyckas och göra succé i rollen, tror vi att du har följande bakgrund:

   • Avslutad gymnasieutbildning inom ekonomi eller liknande
   • Minst 2 års arbetslivserfarenhet inom arbete med projektekonomi i investeringsprojekt
   • Mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift

   Meriterande om du har:

   • 1 års erfarenhet av arbete i ekonomisystem, gärna UBW/Agresso
   • Arbetat som ekonomiassistent
   • Deltagit i bokslutsarbete
   • Jobbat med Office-paketet, framförallt Excel

   Vi ser gärna att du är ansvarstagande och tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Du har även förmågan att ta egna initiativ och ser vad som behöver göras för att lösa arbetsuppgifter. Vidare är du strukturerad, flexibel och anpassningsbar och har en fallenhet för administrativa arbetsuppgifter.

   Vart kommer du jobba?

   Vårt kundföretag är en myndighet med placering i Sundbyberg. På kontoren i Sverige arbetar drygt 700 medarbetare och de flesta sitter på huvudkontoret i Sundbyberg, men de har även kontor i Sundsvall och Sollefteå.

   The Place – Where happy work happens

   Låter detta intressant och du fortfarande vill söka jobbet? Bra – du som lyckas knipa platsen blir dessutom en del av The Place! Som medarbetare hos The Place erbjuds du kompetensnätverk, mentorskap och trygga villkor. I The Place har du en Worklife Partner som är intresserad av att följa och utveckla ditt arbetsliv över tid.