Ekonomi/Bank/Finans

2019-06-19

Redovisnigsekonom/controller för rekrytering till Mersen!

Stockholms län Tillsvidare

Hoppsan! Du har tyvärr kommit till en jobbannons som redan blivit tillsatt. Men du har tur - The Place har många andra spännande jobb att söka!

Sök en liknande tjänst

   Har du erfarenhet inom redovisning och viss vana av controlling och är redo för nya utmaningar på ett internationellt, tekniskt bolag med familjär känsla? Då kan vi ha rätt tjänst för dig!

   Vår trevliga kund Mersen Nordic AB sitter i fina lokaler i Akalla/Kista, Stockholm och söker nu för direktrekrytering en duktig redovisningsekonom med erfarenhet inom financial controlling. Företaget är ett helägt dotterbolag av ett börsnoterat internationellt bolag med det Nordiska huvudkontoret i Kista/Akalla där det idag arbetar 14 personer. Hos Mersen får du arbeta i en internationell miljö samtidigt som du ingår i ett mindre företag med en familjär känsla. Arbetsgruppen du ingår i präglas av en god stämning med högt i tak. Andra fördelar med företaget är: 39 timmars arbetsvecka, fria läkarbesök och hälsokontroller, generöst friskvårdsbidrag och parkeringsmöjligheter.

   Tjänsten
   I denna roll kommer du att dels att arbeta med reskontra, löpande bokföring, bokslut och mer renodlade controlleruppgifter såsom rapportering, kostnadsuppföljning och framtagande av KPI:er. Du kommer att jobba på det Nordiska kontoret beläget i Kista/Akalla och tillhöra ekonomiavdelningen som idag består av 3 kollegor.

   Du kommer arbeta en hel del i Excel så därför ser vi gärna att du har goda kunskaper i detta program, för övrigt arbetar de i ett Oraclebaserat affärssystem. Du behöver även känna dig bekväm med att uttrycka dig i både tal och skrift på engelska då kontakter med moderbolaget sker enbart på engelska. Företaget växer stadigt och därför pågår det också en del förändringar så här kommer du även ha möjlighet att arbeta bredare och kunna vara med och påverka och bygga upp nya processer. Detta avser en heltidstjänst och är en direktrekrytering med startdatum enligt överenskommelse.

   Arbetsuppgifter
   I rollen som redovisningsekonom/financial controller kommer du bland annat ha följande arbetsuppgifter:

   • Reskontra
   • Momsdeklarationer
   • Tulldeklarationer
   • Löpande redovisning och bokföring
   • Bistå i månadsbokslut med avstämningar och utredningar
   • Ta fram och följa upp KPI:er
   • Analys och rapportering
   • Uppföljning
   • Allmän administration inom ekonomifunktionen

   Kvalifikationer
   I rollen ser vi följande bakgrund som lämplig:

   • Universitetsexamen inom ekonomi
   • Ett par års tidigare erfarenhet som redovisningsekonom/controller
   • Erfarenhet av löpande redovisning
   • Gärna tidigare erfarenhet av moms och skatteredovisning 
   • Goda kunskaper i Excel
   • Flytande kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift då arbetet kräver detta

   Personligt
   För att passa i rollen tror vi att du har erfarenhet inom redovisning och controlling. Vidare ser vi att du är en öppen och social person som trivs på ett mindre företag och som gärna hugger i och backar upp dina kollegor när behov uppstår. Du är noggrann och strukturerad samt är engagerad i dina arbetsuppgifter och har ett prestigelöst förhållningssätt.

   Intresse för tjänsten
   Låter tjänsten intressant? Skicka in din ansökan direkt. Vi gör löpande urval och intervjuer och tjänsten kommer att tillsättas omgående. Välkommen med din ansökan!

   Placera Personal som rekryteringspartner
   Placera Personal är en av branschens mest erfarna och betrodda rekryterings- och konsultuthyrningsföretag, vi började redan 1988. Vår långa erfarenhet och vårt goda rykte gör att vi har många intressanta och framgångsrika företag på kundlistan vilket innebär många spännande möjligheter för dig. Vi är specialiserade inom ekonomi, marknad/kommunikation och administrativa tjänster samt har också specialistkompetens inom rekrytering på chefsnivå.

   Vi är en värderingsstyrd organisation som brinner för det vi gör. Placera Personals positiva företagskultur bidrar till att medarbetare stannar länge hos oss, vilket är en framgångsfaktor som långsiktig samarbetspartner till våra kunder och en trygghet för dig som kandidat.

   Nyckelord: redovisningsekonom, controller, redovisning, bokföring, teknik, Kista, Akalla, Stockholm.