Ekonomi/Bank/Finans

2018-10-08

Redovisningschef för rekrytering till VWR i Spånga!

Stockholms län Tillsvidare

Hoppsan! Du har tyvärr kommit till en jobbannons som redan blivit tillsatt. Men du har tur - The Place har många andra spännande jobb att söka!

Sök en liknande tjänst

   Vill du arbeta i en internationell miljö i rollen som redovisningschef på ett spännade bolag där du får chansen att påverka och utveckla redovisningsarbetet i stort? Sök då redan idag?

   VWR är ett internationellt marknadsledande företag med möjligheter till professionell och personlig utveckling både i Sverige och utomlands. Vi ser våra medarbetare som vår största framgångsfaktor. Hos oss arbetar du i en positiv miljö som uppmuntrar dig till att utveckla dina kompetenser och ditt arbete under trygga förutsättningar. Här hamnar du också på en arbetsplats med bl.a. kollektivavtal, generöst friskvårdsbidrag, subventionerad lunch samt tillgång till gym på plats. Nu söker vi en redovisningschef för rekrytering till huvudkontoret i Spånga där den svenska organisationen VWR International AB sitter. Så är du en erfaren redovisningschef som vill in i en internationell miljö, då är det dig vi nu söker!

   Tjänsten
   I denna roll kommer du inneha ett övergripande ansvar för bolagets redovisning, även den svenska verksamheten samt ansvara för att förbättra arbetet på ekonomiavdelningen i stort. Ekonomiavdelningen består idag av ytterligare två kollegor där du kommer att rapportera till CFO. En stor del av de operativa transaktionella processerna utförs av vårt shared service center i Tjeckien, du kommer att ha en koordinerande roll mot de personer som ingår i det tjeckiska teamet. Du kommer dessutom att arbeta aktivt med att driva utveckling av rutiner och processer genom samarbete med kollegor i Europa. Tjänsten innebär omfattande kontakter både internt och externt men du kommer inte ha något eget personalansvar i denna roll. Önskat startdatum är i augusti men går att diskuteras men hänsyn till uppsägningstid.

   Arbetsuppgifter
   Som redovisningschef på VWR kommer dina utmaningar bl.a. bestå i:

   • Ansvara för månads-, kvartals- och årsbokslut samt månatlig rapportering.
   • Inneha ett övergripande ansvar för bolagets redovisning.
   • Besitta huvudansvar för moms- och skattefrågor i nära samarbete med ekonomichef och ekonomifunktioner inom koncernen.
   • Ansvara för upprättande av årsredovisning och deklarationer.
   • Vara drivande i effektiviseringsprojekt samt utvecklingen av processer och rutiner på avdelningen.
   • Agera kontaktperson mot revisorer, myndigheter och andra externa parter.
   • Hantera redovisningsfrågor och utredningar.

   Kvalifikationer
   För att trivas i rollen så tror vi att du har följande bakgrund:

   • Du är troligen civilekonom och har minst 5 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.
   • Du är van att arbeta "hands-on" och kan växla mellan mer eller mindre kvalificerade arbetsuppgifter.
   • Du har goda kunskaper i engelska och stimuleras av att arbeta i ett internationellt företag.
   • Har du erfarenhet av att arbeta mot ett shared service center är det meriterande.
   • Har du erfarenhet av SAP är det mycket meriterande

   Personligt
   Du är en positiv person som trivs att arbeta i ett högt tempo och i en föränderlig miljö och som samtidigt har god känsla för kvalitet. För att lyckas i rollen har du även ett stort engagemang, är resultatdriven och är van att planera ditt och andras arbete samt trivs i en koordinerande roll. Vidare är du strukturerad, noggrann, analytisk och har förmågan att se detaljer i ett helhetsperspektiv.

   Arbetstid/Varaktighet
   Heltid (38,33h/v), kontorstider med möjlighet till flex
   Avser direktrekrytering till VWR International AB i Spånga

   Är du intresserad av tjänsten som redovisningschef, tveka då inte att skicka din ansökan omgående. Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

   Nyckelord: redovisningschef, redovisningsansvarig, SAP