Ekonomi/Finans

2022-07-01

Redovisningschef sökes till Stockwik

Stockholms län Tillsvidare

Hoppsan! Du har tyvärr kommit till en jobbannons som redan blivit tillsatt. Men du har tur - The Place har många andra spännande jobb att söka!

Sök en liknande tjänst

  Hallå Stockholm och hallå redovisningsekonom! Är du en driven och självgående ekonom som vill ta nästa steg i karriären? Yes, då har vi det perfekta arbetet för dig!

  Vi söker efter en redovisningschef till en nyetablerad roll på Stockwik. Det här är en riktigt spännande möjlighet för dig med några års erfarenhet av redovisning och som vill bli en del av ett snabbt växande och framgångsrikt företag. Här får du vara med på en tillväxtresa med ett nytt kontor i Stockholm, och får därför en viktig roll där du har möjlighet att påverka!

  Om Stockwik

  Stockwik är ett börsnoterat investeringsföretag fokuserat på förvärv och förvaltning av svenska kvalitetsföretag. Koncernen består i dagsläget av 23 bolag med totalt knappt 400 anställda. På huvudkontoret i Stockholm arbetar i dagsläget fem personer. Kontoret ligger i Frösundavik, Solna. Kommunikationerna är goda då det går en skyttelbuss från Solna Station direkt till arbetsplatsen var 5:e till 10:e minut. Här finns även tillgång till parkering, stort gym, idrottshall, gruppträning, tennisbana, vattensport m.m. (kostnadsfritt för anställda).

  Tjänsten och rollen

  I rollen som redovisningschef kommer du arbeta med dotterbolagens ekonomi inom koncernen. Tjänsten kommer inkludera personalansvar över ett antal redovisningsekonomer som vi i dagsläget rekryterar.

  I dagsläget sköts dotterbolagens redovisning av det helägda dotterbolaget Admit Ekonomi (med ca. 20 anställda redovisningskonsulter i Örebro och Sundsvall) men syftet med att etablera denna tjänst är att gradvis flytta över delar av koncernens redovisning till Stockwiks kontor i Stockholm. I rollen kommer du att hjälpa kundföretagen med deras ekonomifunktion med löpande bokföring, kund- och leverantörsreskontra, avstämningar och bokslut. Du kommer ingå i en mindre ekonomiavdelning och ha ett nära samarbete med CFO.

  Tjänsten är på heltid med start så snart som möjligt.

  I rollen kommer du bland annat ha följande ansvarsområden/jobba med vissa av dessa uppgifter:

  • Kund - och leverantörsreskontra
  • Löpande bokföring
  • Avstämningar
  • Årsbokslut och årsredovisning
  • Lönehantering
  • Deklarationer

  På sikt ser vi också att tjänsten potentiellt inkluderar följande ansvarsområden:

  • Underlag till årsredovisning (notpaket, tabeller, texter)
  • Koncernredovisningen och den bakomliggande processen
  • Kvartalsrapporter
  • Koncernredovisningssystemet och andra redovisnings-, system- och effektiviseringsfrågor för koncernen, moderbolaget respektive dotterbolagen
  • Företagsbesiktning, förvärv och ekonomisk integration av förvärv
  • Internrevision

  Dina tidigare erfarenheter

  För att passa och göra succé i rollen ser vi gärna att du har:

  • Eftergymnasial utbildning inom ekonomi
  • Några års erfarenhet av arbete med bokföring och redovisning
  • Kännedom kring bokslut och årsredovisningsfrågor
  • Systemvan och bekväm i Excel
  • Erfarenhet av K2 eller K3

  Vem är du?

  Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och tror att du noggrann och har en naturlig fallenhet för att se helheten. För att lyckas i rollen har du också en känsla för affären och en förmåga att ske skillnader och behov i olika typer av branscher och företagsformer. Vidare ser vi gärna att du är en prestigelös person med en positiv inställning som stimuleras av att möta nya människor och miljöer.

  Arbetstid/Varaktighet

  Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid hos Stockwik.

  Arbetstider: 8:00 – 17:00
  Start: Omgående

  Hos Stockwik har du flexibiliteten att arbeta både på distans och från kontoret i Frösundavik, Solna då Stockwik erbjuder en hybrid arbetsplats.

  Låter det här som något som passar dig? Är du Stockwiks nya redovisningschef? Sök rollen! Vi tar emot ansökningar löpande.

  The Place är Sveriges enda Worklife Partner

  För dig som söker nytt jobb är The Place din trygga punkt. I just denna rekrytering sköter våra kompetenta rekryteringskonsulter processen. Sedan blir du anställd av kundföretaget. Vi är stolta över våra fina samarbeten med en stor mängd intressanta och spännande företag – och det innebär ju många karriärmöjligheter för dig!

  The Place är en rekryterings- och kompetenspartner som funnits över 30 år.

  Vi tar avstånd från den traditionella bemanningsbranschen där kortsiktiga lösningar och människor reducerade till siffror blivit norm. I oss får du en Worklife Partner, vare sig du är kandidat, medarbetare eller kund.