Ekonomi/Bank/Finans

2019-05-07

Redovisningsekonom - Kundreskontra

Stockholms län Visstid (3-6 månader)

Hoppsan! Du har tyvärr kommit till en jobbannons som redan blivit tillsatt. Men du har tur - The Place har många andra spännande jobb att söka!

Sök en liknande tjänst

   Vill du utvecklas i en roll som redovisningsekonom? Trivs du i en spännande och föränderlig miljö och vill du vara med och påverka?

   Tjänsten
   Gruppen Kundreskontra ingår i ekonomiavdelning och tillhör enheten Redovisning. Du blir den av en grupp som idag består av 9 medarbetare och du kommer att rapportera till gruppchefen för Kundreskontra. Gruppens huvudsakliga ansvarsområden är att se till att kunden ska få betalt av sina kunder i tid samt att ge god service till kunder. Gruppen arbetar bland annat med fakturering, bokföring, reservationer och att registrera inbetalningar. Gruppen ansvarar även för factoringtjänst till Återförsäljare.

   Du blir en viktig del av en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Dessutom kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter, för självklart förväntar vi oss att du som medarbetare har viljan att växa och ständigt lära dig nytt.

   Arbetsuppgifter
   I rollen som redovisningsekonom har du bland annat följande arbetsuppgifter: 

   • Ansvara för att bokföring och avstämning sker på ett korrekt sätt och att reskontrasystemen kontinuerligt följs upp och analyseras
   • Samarbete med bl.a de affärsdrivande affärsområdena
   • Samarbete med inkassobyrå
   • Hantera krav och påminnelser
   • Telefonkontakt med kunder och återförsäljare

   Kvalifikationer
   För att passa i rollen som Redovisningsekonom ser vi gärna följande erfarenhet:

   • Högskoleexamen eller motsvarande inom ekonomi
   • Arbetslivserfarenhet av Kundreskontraarbete
   • Intresse av kunder och affärer
   • Behärska Officepaketet och framförallt Excel väl
   • Du har ett allmänt intresse för IT och lätt för att ta till dig nya system
   • Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift då båda språken krävs i det dagliga arbetet

   Är det här du? I rollen som redovisningsekonom behöver du vara noggrann och strukturerad. Som person är du målinriktad samt ihärdig och avslutar det du påbörjar, samtidigt är du flexibel och van vid en föränderlig arbetsmiljö. Tjänsten innefattar många kontaktytor såväl internt som externt i ditt dagliga arbete och du behöver därför ha god samarbetsförmåga.

   Skallkrav
   • Erfarenhet av Kundreskontra-arbete
   • Högskoleexamen eller liknande inom ekonomi
   • Behärska Officepaketet och framförallt excel väl
   • Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift

   Känner du igen dig? Tveka inte att skicka in din ansökan. Vi gör urval och intervjuer löpande. Välkommen med din ansökan!

   Bli en av oss
   Som medarbetare hos Placera Personal kan du känna stor trygghet då du blir en del av en konsultuthyrningsverksamhet som är branschens mest erfarna och betrodda, vi började redan 1988. Vår långa erfarenhet och vårt goda rykte gör att vi har många intressanta och framgångsrika företag på kundlistan vilket innebär många spännande möjligheter för dig. Vi är specialiserade inom ekonomi, marknad/kommunikation och administrativa tjänster. Du är ansluten till vårt kollektivavtal och erbjuds en marknadsmässig lön, friskvårdsbidrag och pensionsavsättning.
   Som en av oss kommer du att bli en del av en värderingsstyrd organisation som brinner för det vi gör. Vår positiva företagskultur bidrar till att konsulter, konsultchefer och rekryterare stannar länge hos oss och vår målsättning är att ge dig långsiktig utveckling med nya kunskaper och erfarenheter. Vi som jobbar på Placera Personal är Hängivna, Nyfikna och Trygga. Det skapar långsiktiga relationer, öppnar för kunskap och kreativitet och tillsammans blir vi starkare och klokare.

   Arbetstid/Varaktighet: 
   Heltid 40 tim/vecka.
   Startdatum:2019-05-15 Längd:2019-09-13
   Lön: Enligt överenskommelse

   Sökord: ekonom, redovisningsekonom, bokföring, redovisning, kundreskontra