Ekonomi/Bank/Finans

2021-06-04

Redovisningsekonom med bredd till Volue

Stockholms län Tillsvidare

Hoppsan! Du har tyvärr kommit till en jobbannons som redan blivit tillsatt. Men du har tur - The Place har många andra spännande jobb att söka!

Sök en liknande tjänst

   Uppskattar du att arbeta brett med redovisning? Är du en social, flexibel, noggrann och metodisk person? Toppen - då kan vi ha rätt jobb för dig!

   Vi söker för rekrytering till Volue en erfaren redovisningsekonom. Volue befinner sig i framkant när det gäller IOT lösningar inom mätteknik till meteorologi och hydrologi området, potentialen är mycket stor både i Sverige och Europa. Här har du möjlighet att arbeta i en bred ekonomiroll för ett företag som vill bidra till en mer hållbar miljö – både nu och i framtiden. 

   Om tjänsten och rollen

   Det här är en heltidstjänst med start så snart som möjligt med hänsyn till uppsägningstid. Du kommer tillhöra det svenska bolaget Scanmatic in Situ AB - "part of the Volue Group". På det svenska bolaget arbetar idag 13 personer och har sitt trevliga kontor i Åkersberga. Som anställd får du tillgång till en rad förmåner som tex. riktigt bra pensionsavsättning, förskottssemester och ett förmånligt bonusprogram. I rollen som redovisningsekonom arbetar du brett med bland annat bokföring och årsredovisning för företagets svenska bolag. I rollen har du ett flertal interna kontakter med kollegor på olika platser i landet, bland annat säljare, projektledare och platschef. Du kommer även ha löpande kontakt med det Norska huvudkontoret. 

   Arbetsuppgifter

   I rollen som redovisningsekonom har du bland annat följande arbetsuppgifter:

   • Bokföra och periodisera intäkter och kostnader för hela svenska verksamheten
   • Ta fram balans- och resultatrapport inkl. fodringsbilagor varje månad samt årsredovisning enligt tidsplan från Norge och i samarbete med extern revisor
   • Sammanställa månadsrapporten till VD
   • Förbereda underlag inför nästkommande årsbudget
   • Lönehantering, inkl. samla in underlag, frånvaro (reseräkningar, kvitton)
   • Meddela ansvarig säljare när kund är sen med betalning
   • Skicka fakturor för attest och ansvara för betalning
   • Lagerredovisning
   • Leda arbetet med lagerinventering i samarbete med lagerteamet
   • Ta hand om inkommande post och övrig administration
   • Identifiera och införa förbättringar

   Din bakgrund

   För att passa och göra succé i rollen ser vi gärna att du har:

   • Några års erfarenhet av bokföring och årsredovisning
   • Erfarenhet av lagerredovisning
   • Mycket goda systemkunskaper, Fortnox är meriterande
   • Mycket goda kunskaper i Excel
   • Flytande svenska och mycket goda kunskaper i engelska

   Dina personliga egenskaper

   Vi söker dig som är en social, flexibel och noggrann person. Du är trygg i din yrkesroll och är van att lugnt och metodiskt möta arbetstoppar i stundtals högt tempo. Du trivs med att arbeta på ett mindre företag men är taggad på att vara med på en resa där Volue förväntas växa snabbt.  

   Låter detta som något som passar dig? Toppen! Skicka gärna in din ansökan redan idag. Intervjuer sker löpande och rollen kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. 

   Om Volue

   Företaget Scanmatic grundades 1971 i Norge. Våra kompetensområden omfattar allt från kvalificerat ingenjörskunnande och mätteknik, meteorologi och hydrologi till programmering och installation och service/eftermarknad. Scanmatic In Situ AB ingår i det nybildade green-tech koncernen Volue AS, ett digitalteknologiskt företag som bidrar till den pågående övergången till en hållbar europeisk energimarknad. Vi gör detta genom att öka värdet på kraftproduktion och handel samt genom att möjliggöra tillströmning av mer hållbar energi samtidigt som vi garanterar en stabil distribution av energi. Volue är numera noterat på Oslobörsen. Dess största ägare är Arendals Fossekompani (som tidigare var 100% ägare) – det näst äldsta bolaget på Oslobörsen, etablerat 1896.

   Läs mer om bolaget på https://www.scanmatic.com/sminsitu

   The Place är Sveriges enda Worklife Partner

   För dig som söker nytt jobb är The Place din trygga punkt. I just denna rekrytering sköter våra kompetenta rekryteringskonsulter processen, från intervju till anställningserbjudande. Sedan blir du anställd av kundföretaget. Vi är stolta över våra fina samarbeten med en stor mängd intressanta och spännande företag – och det innebär ju många karriärmöjligheter för dig!

   The Place är en rekryterings- och kompetenspartner som funnits över 30 år.

   Vi tar avstånd från den traditionella bemanningsbranschen där kortsiktiga lösningar och människor reducerade till siffror blivit norm. I oss får du en Worklife Partner, vare sig du är kandidat, medarbetare eller kund.