HR/Lön

2018-08-16

Redovisningsekonom med lönekompetens till spännande bolag!

Stockholms län Tillsvidare

Hoppsan! Du har tyvärr kommit till en jobbannons som redan blivit tillsatt. Men du har tur - The Place har många andra spännande jobb att söka!

Sök en liknande tjänst

   Har du ett öga för analys och dessutom erfarenhet inom lönearbete och avstämning? Är du dessutom målinriktad och gillar att ha roligt på jobbet? Du ska du söka detta jobb!

   Företaget
   Nu söker vi för vår kunds räkning en redovisningsekonom med lönekompetens som kommer att få arbeta i ett spännande och internationellt bolag beläget mitt i Stockholm city. Rollen passar dig som har erfarenhet inom lön och redovisning och vill ta nästa steg där du får många kontaktytor både internt och externt!

   Tjänsten
   Som redovisningsekonom med lönekompetens kommer dina arbetsuppgifter att bestå av varierad karaktär. Din löneerfarenhet och redovisningskunskap kommer väl till pass i denna roll där du tar ansvar av att styra och stötta upp processerna tillsammans med lönebyrån. På ekonomiavdelningen jobbar totalt 19 kollegor och i ditt team arbetar 5 personer som tillhör redovisningsteamet. Det affärssystem du kommer att arbeta i är Maconomy och du kommer dessutom att arbeta en hel del i Excel vilket du är en god användare av. Tjänsten är ett s.k. "hyrköp" vilket innebär att du är anställd via Placera Personal i 6 månader med intentionen att därefter övergå i anställning hos kundföretaget. Tjänsten är tänkt att vara på deltid, 75-80% och med start i mitten av september alternativt enligt överenskommelse.

   Arbetsuppgifter som ingår i rollen är bland annat:

   • Göra löneavstämningar och analyser månadsvis av preliminära listor som tillhandahålls från lönebyrån
   • Vara delaktig på månadsmöten med lönebyrån för genomgång av bland annat förgående månads lönekörningar
   • Vara delaktig i månadsbokslut med fokus på analyser av lönerelaterade kostnader såsom pension, semesterskuld mm.
   • Säkerställa att personalfordran betalas in vid avslutade anställningar
   • Vara behjälplig vid utredningar gällande lönerelaterade skattefrågor, såsom förmånsbeskattning

   Kvalifikationer
   För att passa in i denna roll ser vi att du stämmer in på följande kvalifikationer

   • Relevant eftergymnasial utbildning
   • Tidigare erfarenhet av liknade roll samt ett brinnande intresse för lön och redovisning
   • Du har goda kunskaper i Excel
   • Du behärskar svenska obehindrat i tal och skrift

   Personligt
   För denna roll lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Det är viktigt att du har en positiv attityd samt snabbt kan sätta dig in i nya arbetsuppgifter. Som person är du analytisk, har en god kommunikationsförmåga samt har en bra känsla för lagarbete. Du trivs med att jobba i en föränderlig miljö och ha många kontaktytor och är van att arbeta mot deadlines. För att klara av dina arbetsuppgifter ser vi även att du är strukturerad, tålmodig och noggrann i ditt arbete.

   Intresse för tjänsten?
   Är du intresserad av tjänsten? Sök den redan i dag då urval och intervjuer sker löpande. Välkommen in med din ansökan!

   Bli en av oss
   Som medarbetare hos Placera Personal kan du känna stor trygghet då du blir en del av en konsultuthyrningsverksamhet som är branschens mest erfarna och betrodda, vi började redan 1988. Vår långa erfarenhet och vårt goda rykte gör att vi har många intressanta och framgångsrika företag på kundlistan vilket innebär många spännande möjligheter för dig. Vi är specialiserade inom ekonomi, marknad/kommunikation och administrativa tjänster. Du är ansluten till vårt kollektivavtal och erbjuds en marknadsmässig lön, friskvårdsbidrag och pensionsavsättning.

   Som en av oss kommer du att bli en del av en värderingsstyrd organisation som brinner för det vi gör. Vår positiva företagskultur bidrar till att konsulter, konsultchefer och rekryterare stannar länge hos oss och vår målsättning är att ge dig långsiktig utveckling med nya kunskaper och erfarenheter. Vi som jobbar på Placera Personal är Hängivna, Nyfikna och Trygga. Det skapar långsiktiga relationer, öppnar för kunskap och kreativitet och tillsammans blir vi starkare och klokare.

   Nyckelord: redovisningsekonom, löneadministratör, redovisning, lön

   Placera Personal blir The Place

   Efter 30 år som Placera Personal tar vi ett kliv från bemanningsbranschen och blir The Place - Where happy work happens!