Ekonomi/Bank/Finans

2021-02-19

Redovisningsekonom till ALD Automotive i Stockholm!

Stockholms län Visstid (6 månader eller längre)

Hoppsan! Du har tyvärr kommit till en jobbannons som redan blivit tillsatt. Men du har tur - The Place har många andra spännande jobb att söka!

Sök en liknande tjänst

   Är du en duktig redovisningsekonom med några års erfarenhet som inte ryggar för en utmaning? Då ska du söka denna spännande roll till ALD!

   ALD Automotive är en del av en stor internationell koncern inom bilindustrin med kontor i 43 länder. Det svenska bolaget har sitt huvudkontor i Täby och behöver nu förstärka sin ekonomiavdelning med en Redovisningsekonom. Du kommer att stötta upp avdelningen då en kollega tillfälligt kommer att gå in i ett internt projekt (byte av backoffice system under försommaren).

   Vad innebär denna roll?

   Hos ALD Automotive får du möjlighet att arbeta i en internationell och föränderlig miljö. I rollen som redovisningsekonom kommer ditt övergripande ansvarsområde ligga i att stötta upp dina kollegor när det kommer till leverantörsreskontra, kundreskontra, inbetalningar och fakturering. Du kommer även att ha ansvar för ett antal balanskonton, visst bokslutsarbete, intrastatrapportering, koncerninterna transaktioner och momsdeklarationer.


   ALD Automotive närmar sig en föränderlig tid och vill därför att du ska vara beredd på att kunna hoppa in där det behövs som mest. Därför söker vi dig som har en bred bakgrund inom ekonomi, du har erfarenheten och kunskap av att förstå alla flöden på en ekonomiavdelning och tycker det är roligt med variation i ditt arbete. Du agerar prestigelöst och gillar att backa upp där det behövs och är mån om att hålla deadlines.


   Tjänsten är på heltid, måndag-fredag 08.00-16.30 och du kommer tillhöra ALD Automotives kontor i Täby. På grund av pågående pandemi så kommer du att arbeta främst hemifrån men du kommer att få en ordentlig introduktion både på plats och digitalt i början av ditt uppdrag. Vi ser att du kan starta så fort som möjligt och vikariatet löper till och med 31/8, med chans till förlängning. Du blir direktanställd av ALD Automotive.

   Din bakgrund

   För att passa och lyckas i rollen tror vi att du har följande profil:

   • Flera års erfarenhet som t.ex. redovisningsekonom
   • Gärna erfarenhet från annat transaktionsintensivt företag
   • Vana av att arbeta i större affärssystem
   • Goda kunskaper i Excel
   • Goda språkkunskaper i svenska och engelska, muntliga såväl som skriftliga

   Vem du är

   Vi tror att du är en glad, trygg och social person med stort engagemang och god samarbetsförmåga. Vidare är du ansvarsfull med viljan att leverera med hög kvalitet och mot uppsatta deadlines. Du gillar förändringar och ser det snarare som en möjlighet än något som håller dig tillbaka. Du har ett öga för möjligheter och ser förbättringar samt vill bidra till utvecklingen inom ekonomiavdelningen.

   Intervjuer sker löpande, så känner du att redovisningsekonom på ALD Automotive skulle kunna vara något för dig, sök denna roll redan idag för imorgon kan det vara för sent!


   Vi är ett av Sveriges ledande leasingföretag

   I snart 20 år har vi hjälpt svenska företag att hitta rätt leasingbil och rätt finansiella lösningar. ALD Automotive förvaltar mer än 1,5 miljon tjänstebilar för våra kunder över hela världen och närmare 26 000 av dem rullar på våra svenska vägar. Vårt internationella nätverk bidrar till vår gedigna bilkunskap och vår vana att jobba med miljöperspektivet kopplat till tjänstebilar. Främst är det dock det dagliga mötet med våra kunder som driver oss i vår utveckling.

   The Place är Sveriges enda Worklife Partner

   För dig som söker nytt jobb är The Place din trygga punkt. I just denna rekrytering sköter våra kompetenta rekryteringskonsulter processen, från intervju till anställningserbjudande. Sedan blir du anställd av kundföretaget. Vi är stolta över våra fina samarbeten med en stor mängd intressanta och spännande företag – och det innebär ju många karriärmöjligheter för dig!
   The Place är en rekryterings- och kompetenspartner som funnits över 30 år. Vi tar avstånd från den traditionella bemanningsbranschen där kortsiktiga lösningar och människor reducerade till siffor blivit norm. I oss får du en Worklife Partner, vare sig du är kandidat, medarbetare eller kund.

   Nyckelord: Redovisningsekonom, bokslut, moms, reskontra, Täby