Ekonomi/Finans

2023-01-11

Redovisningsspecialist för omgående start

Stockholms län Visstid (6 månader eller längre)

Hoppsan! Du har tyvärr kommit till en jobbannons som redan blivit tillsatt. Men du har tur - The Place har många andra spännande jobb att söka!

Sök en liknande tjänst

   Erfaren redovisningsspecialist sökes till spännande nytt uppdrag. Är du redo för omgående start? Sök uppdraget idag!

   Är du intresserad av att jobba inom finanssektor, har en examen inom ekonomi och har erfarenhet av att stödja införandet av nya redovisningsregler, att analysera, tolka och upprätta instruktioner för redovisning utifrån regelverk? Då kan detta vara en roll för dig! Vi söker erfaren Redovisningsspecialist till vår välkända kund inom bank och försäkring. Du sitter i trivsamt kontor mitt i centrala Stockholm och ingår i grupp med 10 medarbetare.
   Detta är ett konsultuppdrag på 8 månader med start omgående & goda möjligheter till förlängning. 

   Rollen och uppdraget 

   I rollen som redovisningsspecialist kommer du att ingå i ett team på 10 personer där ert uppdrag blir att bevaka och analysera regler som rör redovisning, extern finansiell rapportering och myndighetsrapportering som är av relevans för den finansiella sektorn.

   Initialt kommer du att stödja införandet av nya redovisningsregler i koncernen inför kommande årsskifte och därefter omfattar uppdraget att bevaka, analysera och finnas som stöd vid implementering av nya regelverk eller verksamhetsförändringar. 

   Vem vi söker 

   För att trivas i rollen söker vi dig som har tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och tidigare har jobbat som redovisningsspecialist. Du bör ha en stor ekonomisk förståelse och ett intresse för bank och finans. Vidare söker vi dig som har följande kompetenser och erfarenheter:

   • Civilekonom eller liknade examen.
   • Flera års erfarenhet av arbete inom svensk och internationell redovisning
   • Erfarenhet av analys och tolkning av regelverk samt upprättande av instruktioner för redovisning och rapportering
   • Erfarenhet av att införa nya redovisningsregler i komplexa organisationer
   • Hög kommunikativ förmåga både i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska
   • God kännedom om bank- och försäkringsbranschen och regelverk av relevans inom försäkringsbranschen
   • Flera års erfarenhet från regelverksanalys inom finansiell rapportering 

   Vem vi tror att du är

   Du har en positiv inställning, brinner för redovisning, förändringsarbete och att lära nytt. Förutom dina tidigare erfarenheter är du självgående och  motiveras av utveckling, ständiga förbättringar och du vill förstå affären och bokföringsflöden. Vidare är du strukturerad och noggrann, prestigelös, leveranssäker och trivs med kollegor och är bra på att bygga relationer med andra enheter, en förutsättning för att lyckas i rollen.

   Söker du ett nytt spännande konsultuppdrag och kan börja omgående? Stämmer kompetenskraven in på dig? Då ser vi gärna att du skickar din ansökan till oss, dröj inte för länge. 

   The Place – Where happy work happens

   Låter detta intressant och du fortfarande vill söka jobbet? Bra – du som lyckas knipa platsen blir dessutom en del av The Place! Som medarbetare hos The Place erbjuds du kompetensnätverk, mentorskap och trygga villkor. I The Place har du en Worklife Partner som är intresserad av att följa och utveckla ditt arbetsliv över tid.


   Excel, Regelverksspecialist, Redovisningsspecialist, Redovisningsekonom, Bank, Finans, Försäkringar, Redovisning, Redovisningskonsult, Revisor, Koncernredovisning