Ekonomi/Finans

2022-09-12

Redovisningsspecialist med start omgående sökes!

Stockholms län Visstid (6 månader eller längre)

Hoppsan! Du har tyvärr kommit till en jobbannons som redan blivit tillsatt. Men du har tur - The Place har många andra spännande jobb att söka!

Sök en liknande tjänst

   Är du en erfaren redovisningsspecialist som nu söker ett nytt uppdrag omgående? Då ska du definitivt läsa vidare!

   Vår stora kund inom bank och försäkring med kontor i centrala Stockholm söker nu en erfaren Redovisningsspecialist. Är du intresserad av att jobba inom finanssektor, har en examen inom ekonomi och har erfarenhet av att analysera, tolka och upprätta instruktioner för redovisning utifrån regelverk? Då kan detta vara en perfekt match.

   Detta är ett konsultuppdrag på 12 månader med start omgående där det finns goda chanser till förlängning.

   Rollen och uppdraget

   I rollen som redovisningsspecialist kommer du att ingå i ett team på 10 personer där ert uppdrag blir att bevaka och analysera regler som rör redovisning, extern finansiell rapportering och myndighetsrapportering som är av relevans för den finansiella sektorn.

   Initialt kommer du att stödja införandet av nya redovisningsregler i koncernen inför kommande årsskifte och därefter omfattar uppdraget att bevaka, analysera och finnas som stöd vid implementering av nya regelverk eller verksamhetsförändringar.

   Vem vi söker

   För att du ska göra succé och trivas i rollen söker vi dig som har tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och tidigare har jobbat som redovisningsspecialist. Du bör ha en stor ekonomisk förståelse och ett intresse för bank och finans. Vidare söker vi dig som har följande kompetenser och erfarenheter:

   • Civilekonom eller liknade examen.
   • Flera års erfarenhet av arbete inom svensk och internationell redovisning
   • Erfarenhet av analys och tolkning av regelverk samt upprättande av instruktioner för redovisning och rapportering
   • Erfarenhet av att införa nya redovisningsregler i komplexa organisationer
   • Hög kommunikativ förmåga både i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska
   • God kännedom om bank- och försäkringsbranschen

   Du som person

   Förutom dina tidigare erfarenheter söker vi dig som har en positiv inställning och som brinner du för redovisning, förändringsarbete och lära nytt. Du motiveras av utveckling och ständiga förbättringar och du vill förstå affären och bokföringsflöden. Att du är självdrivande, strukturerad, prestigelös, leveranssäker och bra på att bygga relationer med andra enheter är en förutsättning för att lyckas i rollen.

   Så, söker du ett nytt konsultuppdrag och kan börja omgående? Stämmer kompetenskraven in på dig? Då hoppas vi att du inte väntar med din ansökan utan skickar in den på en gång.

   The Place – Where happy work happens
   Låter detta intressant och du fortfarande vill söka jobbet? Bra – du som lyckas knipa platsen blir dessutom en del av The Place! Som medarbetare hos The Place erbjuds du kompetensnätverk, mentorskap och trygga villkor. I The Place har du en Worklife Partner som är intresserad av att följa och utveckla ditt arbetsliv över tid.