HR/Lön

2022-03-14

Rekryterare sökes för vikariat till uppskattade Irisgruppen

Stockholms län Visstid (6 månader eller längre)

Hoppsan! Du har tyvärr kommit till en jobbannons som redan blivit tillsatt. Men du har tur - The Place har många andra spännande jobb att söka!

Sök en liknande tjänst

   Är du en kommunikativ och affärsinriktad rekryteringskonsult som vill bidra till samhällsnytta? Toppen! Då kan vi ha det perfekta uppdraget för dig!

   Det glädjande samtalet till en kandidat som precis fått jobbet. Att utveckla långsiktiga relationer med kund. Få lära sig om olika roller, företag och branscher. Visst är det roligt att rekrytera? Om du håller med så kanske du är Irisgruppens nya rekryteringstjärna. Som del av Irisgruppen får du möjlighet att skapa samhällsnytta och göra skillnad genom att bidra till att rekrytera tjänster som får ut människor som ligger längst ifrån arbetslivet ut på arbetsmarknaden.

   I över 100 år har Irisgruppen arbetat med individens utveckling. Genom att skapa de bästa förutsättningarna för människor att nå sin fulla potential bidrar vi till ett bättre och ett mer inkluderande samhälle, med minskad arbetslöshet och utanförskap.

   Uppdraget

   Irisgruppen erbjuder dig ett utvecklande arbetsklimat och arbetsglädje. Uppdraget är ett konsultuppdrag på heltid som kommer att sträcka sig i ett år med start 1/4. Du kommer under denna period vara anställd som konsult via oss på The Place men arbeta på plats på Irisgruppens huvudkontor i centrala Stockholm. Dina arbetstider kommer vara måndag till fredag mellan 8–17, med flextid och hybrid.

   Rollen

   I din roll som rekryterare kommer du vara en del av ett härligt team på fem personer och arbeta som en stödfunktion till våra linjechefer runt om i Sverige. Du är har ett helhetsansvar för rekryteringsprocesserna där du i vissa fall sköter hela rekryteringsprocessen från ax till limpa och i andra fall stöttar rekryterande chef i delar av processen.

   Rollen handlar om att kartlägga en kravprofil tillsammans med rekryterande chef, publicera annons, attrahera kandidater genom employer branding, gallra bland kandidater, hålla i intervjuer, genomföra referenstagning, ge professionell återkoppling samt att slutligen utforma ett anställningsavtal för den som anställs. Du kommer arbeta med kompetensbaserad rekrytering och leta efter rätt person på rätt plats. Du underhåller och utvecklar ditt nätverk i syfte att hitta rätt slutkandidat. Du kommer attrahera rätt kompetens genom employer branding, bl a genom LinkedIn.

   Vem vi tror att du är

   Ja, vi vill förstås veta mer om dig! Men några saker vi kan tänka oss passar in på dig är att du tycker om utmaningar och en varierande vardag. Vi ser också att du är en kommunikativ och affärsinriktad person som vill hitta rätt person till rätt plats. Vidare ser vi att du har lätt för att skapa nya kontakter och bygga relationer. Det är också viktigt att du trivs med att arbeta i team samtidigt som du är självgående och tar egna initiativ. Och även om detta är en klyscha är det även toppen om du kan tänka utanför boxen, och hitta kreativa lösningar när du stöter på problem.

   Erfarenhetsmässigt så ser vi att du har:
   • Några års erfarenhet av rekrytering
   • Eftergymnasial utbildning inom HR/PA eller motsvarande
   • Flytande svenska och mycket god/flytande engelska i tal och skrift
   • Erfarenhet av Staffrec och Teamtailor är meriterande men absolut inget krav

   Låter detta intressant och något som passar dig? Tveka inte att skicka in din ansökan!

   Irisgruppen

   Irisgruppens skolor och verksamheter finns i hela landet. Genom att skapa de bästa förutsättningarna för människor att nå sin fulla potential bidrar de till ett mer inkluderande samhälle, med minskad arbetslöshet och utanförskap. Irisgruppen eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

   The Place – Where happy work happens

   Låter detta intressant och du fortfarande vill söka jobbet? Bra – du som lyckas knipa platsen blir dessutom en del av The Place! Som medarbetare hos The Place erbjuds du kompetensnätverk, mentorskap och trygga villkor. I The Place har du en Worklife Partner som är intresserad av att följa och utveckla ditt arbetsliv över tid.