IT/Teknik

2023-03-02

Säkerhetsspecialist till företag i Sundbyberg

Stockholms län Visstid (6 månader eller längre)

Hoppsan! Du har tyvärr kommit till en jobbannons som redan blivit tillsatt. Men du har tur - The Place har många andra spännande jobb att söka!

Sök en liknande tjänst

   Nu söker vi dig som är specialist inom säkerhet, till en stor myndighet i Sundbyberg. Är det du? Missa inte den här chansen – skicka in din ansökan idag!

   Som säkerhetsspecialist hos vår kund arbetar du med att hjälpa verksamheten att ta fram, granska och bereda säkerhetsskyddsbedömningar tillsammans med chefen för säkerhetsskydd. Avdelningen hanterar säkerhetsskyddsbedömningar som kravställs inför tecknande av säkerhetsskyddsavtal och överlåtelser av säkerhetskänslig verksamhet. Ni arbetar även rådgivande för säkerhetsskyddsbedömningar som hanterar informationssystem. Du ansvarar för att vägleda verksamheten i konsekvensnivåbedömningar avseende Sveriges säkerhet. I rollen handlägger du även SUA ärenden samt övrigt arbete som att ta fram riktlinjer och anvisningar och övriga säkerhetsbedömningar.

   Tjänsten är ett konsultuppdrag på heltid via oss på The Place med start i maj och 1 år fram, med goda chanser till förlängning i ytterligare 1 år. Du utgår från kontoret i Sundbyberg, med viss möjlighet till distansarbete.

   Vem tror vi att du är?

   För att lyckas och göra succé i rollen, tror vi att du har följande bakgrund:

   • Högskole/universitetsutbildning inom säkerhetsskydd eller motsvarande arbetslivserfarenhet
   • Minst två års erfarenhet av praktiskt arbete med säkerhetsskydd de senaste tre åren
   • Erfarenhet av arbete med säkerhetsskyddsanalys, säkerhetsskyddsbedömningar eller likvärdigt analysarbete de senaste två åren
   • Dokumenterad kunskap inom gällande säkerhetsskyddslagstiftning
   • Minst ett års erfarenhet av att arbeta med säkerhetsskyddsklassificerad information
   • Kunskap om elsektorn är mycket meriterande

   Vi tror att du är en utåtriktad och kommunikativ person med en god initiativ- och samarbetsförmåga. Du är tydlig och har en god förmåga att uttrycka dig, både i tal och skrift. Vidare har du ett strukturerat arbetssätt och är van att arbeta självständigt och målinriktat. Du är även ödmjuk och har lätt för att skapa förtroende.

   Vart kommer du jobba?

   Vårt kundföretag är en myndighet med placering i Sundbyberg. På kontoren i Sverige arbetar drygt 700 medarbetare och de flesta sitter på huvudkontoret i Sundbyberg, men de har även kontor i Sundsvall och Sollefteå.

   The Place – Where happy work happens

   Låter detta intressant och du fortfarande vill söka jobbet? Bra – du som lyckas knipa platsen blir dessutom en del av The Place! Som medarbetare hos The Place erbjuds du kompetensnätverk, mentorskap och trygga villkor. I The Place har du en Worklife Partner som är intresserad av att följa och utveckla ditt arbetsliv över tid.

   Nyckelord: Säkerhetsspecialist, säkerhet, säkerhetsskydd, SUA