HR/Administration/Lön

2022-10-26

Senior HR-Advisor sökes till branschledande TK Elevator

Stockholms län Visstid (6 månader eller längre)

Hoppsan! Du har tyvärr kommit till en jobbannons som redan blivit tillsatt. Men du har tur - The Place har många andra spännande jobb att söka!

Sök en liknande tjänst

   Kan du omvandla din HR-expertis till verkligt affärsvärde? Drivs du av att främja utvecklingen för människor och kulturen i ett ständigt växande företag? Se hit!

   Nu söker vi en Senior HR-Advisor till en utvecklande roll där du kommer arbeta med att ge råd och stöd i TK Elevators nyförvärvade Second Brand (Stockholm Hiss- och Elteknik och S.t Eriks Hiss).

   Om tjänsten

   I rollen som Senior HR-Advisor arbetar du nära ledare i Sverige kring frågor som rör människor och kultur, som en del av organisationsutvecklingen, samt att dagligen coacha och stötta chefer och medarbetare i personalfrågor. Du kommer främst att ansvara för TK Elevators nyförvärvade bolag, sk. Second Brand (Stockholm Hiss- och Elteknik och S.t Eriks Hiss) och stödja en grupp på 15 chefer och arbetsledare med totalt 110 anställda.

   Förutom att tillhandahålla rådgivning inom hela HR-cykeln och stöd i verksamheten kommer du också att ansvara för processägande och utveckling inom områdena Rekrytering, Employer Branding och Learning & Development samt andra centrala HR-processer.

   Den här tjänsten är ett konsultuppdrag på heltid och med start omgående (med hänsyn till eventuell uppsägningstid). Uppdraget är på 6 månader med mycket god möjlighet till förlängning och/eller anställning hos TK Elevator.

   Om vårt kundföretag

   TK Elevator är ett globalt ledande företag som arbetar med att flytta människor via hissar, rulltrappor, portar, rullband, passagerarbryggor, plattformshissar och mer. Med kunder i över 100 länder och mer än 50 000 anställda är TK Elevator en av de ledande aktörerna i branschen. Under räkenskapsåret 2000/2021 omsatte bolaget cirka 8,1 miljarder euro och har ett omfattande nätverk på över 1 000 platser runt om i världen. På TK Elevator går utvecklingen snabbt och bolaget blev oberoende sedan försäljningen av ThyssenKrupp AG i augusti 2020. Företagets viktigaste affärsområde är serviceverksamheten som representeras av över 24 000 servicetekniker. Produktportföljen omfattar allt ifrån råvaruhissar för bostäder och kommersiella byggnader till banbrytande, mycket anpassade lösningar för toppmoderna skyskrapor. Förutom nämnda produkter blir integrerade molnbaserade tjänstelösningar, till exempel MAX-plattformen, allt viktigare. Med dessa digitala lösningar finns det inte längre några gränser för rörlighet i städer.

   Dina arbetsuppgifter

   Du kommer arbeta brett i rollen som Senior HR-Advisor och kommer bland annat att arbeta med följande områden:

   • Formulera övertygande strategier utifrån välgrundad förståelse kring både vad verksamheten behöver men samtidigt anpassat till de mänskliga dimensionerna
   • Driva förändring genom att se systemiska organisatoriska problem, sätta den framtida agendan och skapa planer för hållbar förändring
   • Fortsätta de goda förbindelserna med lokala fackliga ombud och fackföreningar, inklusive förhandlingar
   • Säkerställa efterlevnad av lagstiftning och arbetsrätt och identifiera lokala förbättringsområden
   • Uppdatera policyer och annan relevant dokumentation baserad på tillämpliga lagar och kollektivavtal
   • Främja och utveckla olika processer för de anställda samt för företagskulturen i den svenska organisationen
   • Leverera värdefull input till olika program, processer och verktyg för att uppfylla kvalitetskrav och se till att land-, region- och funktionsperspektiv inkluderas

   Tidigare erfarenhet

   För att passa och göra succé i rollen ser vi gärna att du har:

   • Erfarenhet som HRBP/HR-Advisor i kombination med relevant examen eller motsvarande
   • Erfarenhet av och passion för rekrytering, Employer Branding samt Utbildning & Utveckling (Learning & Development)
   • Erfarenhet av svensk arbetsrätt
   • Mycket god verbal och skriftlig förmåga i svenska och engelska
   • Mycket goda kunskaper i drift- och användningsprogram som bland annat MS Office

   Personligt

   På TK elevator menar vi att olika bakgrunder och kulturer berikar oss och gör samarbetet roligare och mer framgångsrikt, det hoppas vi att du håller med om. För att trivas i rollen ser vi även att du är duktig på att kommunicera och bygga förtroende med alla nivåer i organisationen. Vidare är du noggrann och initiativtagande när det kommer till att förstå och utveckla effektiva HR-strategier. Du har även förståelse för hur dessa påverkar kulturen, affärsprestation, företagspraxis samt den juridiska synvinkeln. Är du dessutom en positiv och engagerad lagspelare så kan detta vara en perfekt roll för dig!

   Urval och intervjuer sker löpande. Varmt välkommen med din ansökan!

   Arbetstid/Varaktighet

   Heltid: 40h/vecka
   Start: Omgående (med hänsyn till uppsägningstid)
   Placering: Arbetsplatsen blir främst kontoret i Västberga, söder om Stockholm, med en del resor till och arbete från vårt huvudkontor i Skärholmen samt även från det tredje kontoret i Årsta - allt inom 10-15 minuters bilresa från varandra.

   HR advisor, HRBP, HR business partner

   The Place – Where happy work happens

   Låter detta intressant och du fortfarande vill söka jobbet? Bra – du som lyckas knipa platsen blir dessutom en del av The Place! Som medarbetare hos The Place erbjuds du kompetensnätverk, mentorskap och trygga villkor. I The Place har du en Worklife Partner som är intresserad av att följa och utveckla ditt arbetsliv över tid.