Sälj/Marknad/Kommunikation

2022-10-27

Senior Paid Search Specialist till GroupM!

Stockholms län Tillsvidare

Hoppsan! Du har tyvärr kommit till en jobbannons som redan blivit tillsatt. Men du har tur - The Place har många andra spännande jobb att söka!

Sök en liknande tjänst

   Google-expert? Redo för nästa steg i din karriär? Om du motiveras av att bygga kundrelationer och att ha teamansvar, läs vidare.

   GroupM är en av Sveriges största mediabyrågrupper och de växer så det knakar. I Sverige har de 350 medarbetare och utökar just nu sitt team av specialister inom Paid Search. Här får du chans att på riktigt växa inom bolaget, - och jobba med kunder både på global och lokal nivå inom alla branscher. GroupM är nämligen en del av WPP - en av världens största koncerner inom marknadskommunikation med över 190 000 medarbetare globalt, där du får härlig utväxling av arbetskamrater världen över.

   Om tjänsten och teamet

   I rollen som Senior Search Specialist kommer du att ingå i ett team om ca 20 personer. Du kommer arbeta med digital marknadsföring med fokus på sökmarknadsföring och hjälpa annonsörer att skapa effektiva kampanjer i sökmotorer som Google, Microsoft Advertising och Apple Search Ads. Du kommer att vara en del av kundteam där ditt ansvar är att driva och utveckla större sökkonton, och ha direktkontakt med kund.

   Ansvarsområden

   Som sökspecialist ansvarar du för planering och aktivering av sökstrategier inom en portfölj av kunder. Du kommer vara en del av GroupM-byråernas kundteam och ha direktkontakt med kund, och därför är det viktigt att du är van att bygga och driva kundrelationer och att du har goda förmågor att förstå och möta kundens behov. Du har erfarenhet av att förbereda och presentera för kund och tydligt förklara det värde ni tillför kundens affär.

   Du har det yttersta ansvaret för kundernas sökkampanjer och arbetar nära andra specialister i teamet samt med det globala nätverket för att främja kunskapsdelning – som syftar till att öka effektivitet, kvalitet och kundnöjdhet. Förutom att bolla idéer med andra sökspecialister kommer du också att engagera dig i andra forum och sprida kunskap till andra affärsenheter och team.

   Låter rollen intressant? Det hoppas vi - vänta inte med att skicka in din ansökan, intervjuer sker löpande.

   Vem tror vi att du är?

   • Du har ett brinnande intresse för digital marknadsföring och vill jobba med välkända och ambitiösa varumärken
   • Du har hög social kompetens och tycker om att arbeta med människor
   • Du är bra på att bygga förtroende och underhålla positiva kundrelationer
   • Du tänker kreativt och innovativt för att öka effektivitet och värde för våra kunder
   • Du är analytisk, nyfiken och intresserad av att utvecklas och hålla dig uppdaterad på det senaste inom digital marknadsföring

   För att lyckas i rollen tror vi att du har följande erfarenhet

   • Minst 1-2 års erfarenhet inom sökmotormarknadsföring
   • Erfarenhet av att driva utveckling av större sökkonton (1MSEK+ per år)
   • God erfarenhet inom Google Shopping och att jobba med produktfeeds
   • Erfarenhet inom tredjepartsverktyg för sökmotormarknadsföring ex. Search Ads 360, Kenshoo, Adobe, ProductsUp och annat är ett plus
   • Du är lyhörd och öppensinnad, har en passion för digital marknadsföring och en stark analytisk fallenhet
   • Har förmågan att upprätthålla en hög produktivitet och hantera flera konkurrerande prioriteringar
   • Du arbetar flexibelt, noggrant, med hög ansvarskänsla och kommunicerar obehindrat på engelska i tal och skrift

   Vad får du som medarbetare på GroupM?

   Här får du tillhöra ett stort team av lättsamma och prestigelösa specialister, där det är högt i tak, stor gemenskapskänsla och där nya idéer välkomnas. På GroupM värderas balansen mellan arbete och fritid. Du får sitta i fina lokaler på Birger Jarlsgatan i Stockholm, på Hamngatan i Göteborg eller mysiga Kalendegatan i Malmö, med många gemensamma ytor där man kan umgås och utbyta idéer över en kaffe eller en pinnglass ur egen frysbox. Du kommer senare under din anställning att ha chans till vidareutbildning och spännande möjligheter att arbeta och göra utbyten från andra kontor i världen.

   Ytterligare några förmåner:

   • 37,5h arbetsvecka
   • Friskvårdsbidrag om 3 000 kr/år och flertal attraktiva personalförmåner
   • Marknadsmässiga pensionsvillkor och privatrådgivning av pension via vår samarbetspartner Nordea
   • Företagshälsovård via Feelgood och en extra hälsoförsäkring via Euro Accident

   Ansökan och tjänst

   Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid (37,5h/v) med tillträde så snart som möjligt. Sex månaders provanställning tillämpas.
   Du utgår från huvudkontoret på Birger Jarlsgatan i Stockholm eller på något av våra kontor på Södra Hamngatan i Göteborg eller Kalendegatan i Malmö.

   The Place är Sveriges enda Worklife Partner

   För dig som söker nytt jobb är The Place din trygga punkt. I just denna rekrytering sköter våra kompetenta rekryteringskonsulter processen, från intervju till anställningserbjudande. Sedan blir du anställd av kundföretaget. Vi är stolta över våra fina samarbeten med en stor mängd intressanta och spännande företag – och det innebär ju många karriärmöjligheter för dig!

   The Place är en rekryterings- och kompetenspartner som funnits över 30 år.

   Vi tar avstånd från den traditionella bemanningsbranschen där kortsiktiga lösningar och människor reducerade till siffror blivit norm. I oss får du en Worklife Partner, vare sig du är kandidat, medarbetare eller kund.

    

   Sökord: Google, search ads, Paid Search