Ekonomi/Bank/Finans

2021-11-15

Senior redovisningsekonom till Synlab

Stockholms län Tillsvidare

Hoppsan! Du har tyvärr kommit till en jobbannons som redan blivit tillsatt. Men du har tur - The Place har många andra spännande jobb att söka!

Sök en liknande tjänst

   Är du en redovisningsekonom som är redo för nya utmaningar? Se hit!

   Om uppdraget

   Vi söker en senior redovisningsekonom till SYNLAB Sverige ABs huvudkontor i Stockholm. Företaget verkar inom laboratoriemedicin och står inför en förändringsresa, då de ska insourca redovisningen och bygga en hållbar struktur och där kommer du att ha en central roll. Eftersom tjänsten är ny läggs stor vikt vid självständighet och kvalitet. Rapportering kommer att ske till ekonomichef.

   Som ekonomichefens högra hand ansvarar du för att upprätta nya rutiner och en hållbar ekonomistruktur. Du kommer, förutom att ansvara för löpande redovisningsarbete samt månads- och årsbokslut, ha möjlighet att arbeta med projekt samt se över och effektivisera/implementera processer och rutiner. De mer juniora arbetsuppgifterna kommer delegeras men övervakas av dig. Det är viktigt att du är van vid att kvalitetssäkra ditt eget arbete. Då SYNLAB Sverige AB är del av en internationell storkoncern erbjuds interna utbildningar och kommunikation sker mellan länderna. Engelska är därför en viktig del av vardagen.

   Huvudkontoret ligger i Täby och har cirka 130 medarbetare. Du kommer att ingå i ekonomigruppen och arbeta tätt tillsammans med ett ödmjukt och kompetent gäng bestående av ekonomichef, controller och kundreskontraansvarig. Detta är en direktrekrytering med start så snart som möjligt. Tjänsten är på heltid, 40tim/v med möjlighet till flex. Parkering finns i anslutning till kontoret.

   Dina arbetsuppgifter

   I rollen som senior redovisningsekonom kommer du att:

   • Upprätta/ansvara för månadsbokslut och årsbokslut samt månatliga rapportpaket till koncernen
   • Månadsvis stämma av balanskonton
   • Upprätta och kvalitetssäkra skattedeklaration och årsredovisning
   • Hantera hyres – och leasingkontrakt (IFRS 16)
   • Stämma av och deklarera moms- och arbetsgivardeklarationer
   • Upprätta och effektivisera nya rutiner för ekonomiavdelningens arbetssätt

   Kvalifikationer

   För att kunna axla denna roll ser vi att du har:

   • Högskoleutbildning inom ekonomi eller liknande
   • Minst fem års relevant yrkeserfarenhet
   • Kunna driva och utveckla processer
   • Goda kunskaper inom IFRS
   • Flytande i svenska och engelska
   • Väl bevandrad i svensk skatte- och redovisningslagstiftning

   Det är meriterande att ha jobbat i SAP samt ha tidigare erfarenhet av projekt samt implementering av ekonomisystem.

   Du som person

   Vi söker dig som är organiserad och ansvarstagande samt benägen att hålla dig ajour inom ekonomiområdet. Du är noggrann och metodisk och utför dina arbetsuppgifter på utsatt tid. Du är serviceinriktad och kan arbeta i grupp så väl som självständigt och har en god förståelse för hela ekonomiflödet.

   Om företaget

   SYNLAB Sverige AB är en del av SYNLAB-koncernen, Europas ledande leverantör av medicinsk diagnostisk service. På SYNLAB känner vi ett stort engagemang för det samhälle vi lever i och vill medverka till ett bättre, tryggare och friskare liv. Vi jobbar hela tiden med respekt för individen och med patienten i fokus, samt med förbättringsarbete för att kunna ligga i framkant inom den diagnostiska verksamheten. Möjligheten att påverka och tänka i nya banor värderar vi högt.

   SYNLAB är representerad i fler än 36 länder över fyra kontinenter och har en ledande position på de flesta marknader. Över 20 000 anställda bidrar varje dag till koncernens framgångar i alla länder, i närapå 600 laboratorier och mer än 1 100 närlaboratorier. SYNLAB erbjuder ett komplett utbud av innovativ och pålitlig medicinsk diagnostik för hälso- och sjukvården samt läkemedelsindustrin. SYNLAB utför även tjänster inom veterinärmedicin.

   The Place är Sveriges enda Worklife Partner

   För dig som söker nytt jobb är The Place din trygga punkt. I just denna rekrytering sköter våra kompetenta rekryteringskonsulter processen, från intervju till anställningserbjudande. Sedan blir du anställd av kundföretaget. Vi är stolta över våra fina samarbeten med en stor mängd intressanta och spännande företag – och det innebär ju många karriärmöjligheter för dig!

   The Place är en rekryterings- och kompetenspartner som funnits över 30 år.

   Vi tar avstånd från den traditionella bemanningsbranschen där kortsiktiga lösningar och människor reducerade till siffror blivit norm. I oss får du en Worklife Partner, vare sig du är kandidat, medarbetare eller kund.