Logistik/Inköp/Order

2022-07-28

Strategisk inköpare till Aritco.

Stockholms län Visstid (3-6 månader)

Hoppsan! Du har tyvärr kommit till en jobbannons som redan blivit tillsatt. Men du har tur - The Place har många andra spännande jobb att söka!

Sök en liknande tjänst

   Är du en strategisk inköpare som letar efter din nästa utmaning? Vill du jobba på ett innovativt och inkluderande företag? Sök då denna tjänst till Aritco i Järfälla!

   Till vår trevliga kund Aritco Lift AB finns nu en fantastisk möjlighet till dig som strategisk inköpare att komma in och stötta upp gruppen och bli en viktig spelare till det strategiska inköpsteamet under en period. I rollen kommer du genom rätt val och sammansättning av strategiska leverantörer skapa rätt förutsättningar till organisationen att fortsatt kunna producera produkter av hög kvalitet. Inköpsgruppens kostnadsmedvetenhet bidrar direkt till uppfyllnad av bolagets finansiella mål samt bidrag till den påbörjade tillväxtresan av bolaget.

   Detta är ett konsultuppdrag på fyra månader till att börja med och med möjlighet till förlängning. Du blir anställd av oss på The Place men jobbar ute hos Aritco. Tillträde för tjänsten är i augusti/september. Arbetstider, kontorstider med möjlighet till att jobba hemifrån två dagar i veckan.

   Om Aritco

   Aritco är en prisbelönt tillverkare av plattformshissar med en produktion på ca 4.000 hissar om året och levererar hissar till både den privata och den publika marknaden över hela världen. Aritco har en mycket tydlig affärsfilosofi där grunden utgörs av medarbetarna och viljan av att tillsammans bygga ett Great Place To Work. Visionen är att driva och leda utvecklingen av hissar för att öppna upp möjligheter för människor att göra och uppleva mer, både ifråga om tillgänglighet men också komfort.

   De kärnvärden som efterlevs är Pålitlighet, Innovation och Teamwork.

   • Pålitlighet - Vi strävar alltid efter att uppfattas som ansvarstagande, pålitliga och trovärdiga.
   • Innovation - Vi finner nya och vi förbättrar ständigt våra sätt att utveckla teknologier, produkter, tjänster och arbetssätt.
   • Teamwork - Vi samarbetar med hjärta och humanitet och vi välkomnar olikheter och har ett inkluderande förhållningssätt

   Läs gärna mer om Aritco på: https://www.aritco.com/sv/

    Din profil och kompetens

   Som strategisk inköpare på Aritco ser vi att du har en eftergymnasial utbildning företrädelsevis civilingenjör, civilekonom eller inom Supply chain. Vi ser det som meriterande om du har några års erfarenhet inom området för att snabbt kunna komma in och vara effektiv i rollen. Men för rätt person som uppfyller flera andra egenskaper skulle du med lite juniorare profil även kunna axla rollen.

   För att passa och göra succé i rollen ser vi att du:

   • Är en lagspelare som bidrar med energi och god stämning i gruppen.
   • Har ett positiv sinne och ett högt engagemang.
   • Har god kommunikations- och planeringsförmåga.
   • Har ett tydligt intresse av affärer och att kunna skapa goda relationer internt och externt.
   • Blir stimulerad av ständigt förbättringsarbete och tänka i nya banor.

   Passar förutom ovanstående profil, också följande kravprofil nedanför då uppmana vi dig att ansöka till den här tjänsten.

   • Relevant eftergymnasial utbildning tex civilingenjör, civilekonom eller inköp.
   • Flytande i svenska och engelska både i tal och skrift.
   • Mycket goda kunskaper i Officepaketet och meriterande att ha arbetat i något MPS- och affärssystem, föredragsvis Microsoft Navision.
   • Några års relevant arbetslivserfarenhet inom strategiskt inköp.

   Mer om rollen och dina arbetsuppgifter

   • Kommersiellt ansvarig för en portfölj av komponenter, indelade i kategorier.
   • Utveckla och implementera väl utvecklade kategoristrategier för tilldelade inköpskategorier med syfte att stödja inköpsavdelningens mål.
   • Driva och samordna inköps- och kategoriarbete tvärfunktionellt.
   • Förbereda, förhandla samt sluta avtal och därutöver se till att leverantörer följer ingångna avtal.
   • Säkerställa kostnadsstrukturen och att kostnadsdrivare är under kontroll och kontinuerligt utmanas.
   • Bidra till att KPI:er uppnås (kvalitet, leverans, kostnad).
   • Kvalificering och implementering av nya leverantörer samt utföra leverantörsutvärderingar på befintliga leverantörer.

   Aritcos fina kontor har blivit nominerat till Sveriges Snyggaste Kontor och vi har för 3:e året i rad certifierats "Great Place To Work" med mål att komma topp 10 senast 2023.

   The Place – Where happy work happens

   Låter detta intressant och du fortfarande vill söka jobbet? Bra – du som lyckas knipa platsen blir dessutom en del av The Place! Som medarbetare hos The Place erbjuds du kompetensnätverk, mentorskap och trygga villkor. I The Place har du en Worklife Partner som är intresserad av att följa och utveckla ditt arbetsliv över tid.

   Nyckelord: Strategisk inköpare, Aritco, Aritco Lift AB, inköpare, junior strategisk inköpare,The Place.