Ekonomi/Bank/Finans

2020-05-11

Strategisk inköpare till internationellt bolag i Finspång!

Östergötlands län Visstid (3-6 månader)

Hoppsan! Du har tyvärr kommit till en jobbannons som redan blivit tillsatt. Men du har tur - The Place har många andra spännande jobb att söka!

Sök en liknande tjänst

   Nu söker vi dig som vill hoppa på en strategisk roll inom ett globalt teknikföretag i en tjänst som innebär stöttningen inom inköp till bolagets samtliga kontor i Sverige!

   Till vår kunds kontor i Finspång alternativt i Solna söker vi nu en strategisk inköpare för IT men även som stöd för övriga inköpskategorier inom bolaget.

   En del av jobbet innebär

   Eftersom inköp hos vår kund är en central funktion, innebär det stöttningen till samtliga kontor i Sverige där majoriteten av inköpen sker till Finspång, Solna, Göteborg och Malmö.

   Utmaningen

   I rollen som strategisk inköpare har du ansvar för att utveckla och implementera inköpskategorins mål och strategi i linje med de globala inköpsstrategier och riktlinjer samt den lokala verksamhetens affärsspecifika behov för att optimera företagets konkurrenskraft på marknaden. I detta ingår marknadsanalys, kostnadskontroll, leverantörsutveckling, och -förhandling, samt avtalsteckning. Inom området för IT krävs även ett nära samarbete med IT-avdelningen för att säkerställa att behoven uppfylls.

   Dina arbetsuppgifter innebär:

   • Leverantörsval och kvalificering
   • Förhandla priser och villkor
   • Samverka inom inköpsorganisationerna i Sverige och globalt
   • Implementera målsättningar och strategier
   • Övervaka avtal, samt ansvara för att de förhandlas eller avslutas i tid

   Det här är ett konsultuppdrag via The Place med start omgående fram till minst den sista september 2020. Tjänsten är på heltid med placering på kontoret i Finspång alternativt i Solna. 

   Kvalifikationer

   För att lyckas i tjänsten har du tidigare erfarenhet av strategiskt inköp och upphandling och med fördel inom IT-tjänster. Det är även önskvärt med erfarenhet av försäljning. Du kan också vara nyexaminerad med inköpsutbildning i bagaget i kombination med stor nyfikenhet och iver att utvecklas. Vi ser det som ett stort plus med kompetens inom inköpsjuridik. Du är en van användare av Officepaketet med särskild vikt på Outlook, Excel och Powerpoint och har du erfarenhet av SAP, är det meriterande.

   Vem är du?

   Som person är du drivande, analytisk och strukturerad. Du har en god kommunikativ förmåga och att driva ständiga förbättringar och våga testa nya metoder ligger i din natur. Då du kommer att jobba på ett internationellt bolag kommer du att behöva kommunicera på både svenska och engelska på dagligen så här är det viktigt att du känner dig bekväm med detta.

   The Place – Where happy work happens

   Låter detta intressant och du fortfarande vill söka jobbet? Bra – du som lyckas knipa platsen blir dessutom en del av The Place! Som medarbetare hos The Place erbjuds du kompetensnätverk, mentorskap och trygga villkor. I The Place har du en Worklife Partner som är intresserad av att följa och utveckla ditt arbetsliv över tid.

   Några förmåner som medarbetare hos The Place:

   • En tilldelad jobbagent som tillsammans med dig tittar på utvecklingsmöjligheter
   • Engagerat och modernt ledarskap med förståelse för livspussel
   • Onboardingplan
   • Kollektivavtal med pensionssparande, föräldralön m.m.
   • Friskvårdsbidrag
   • Specialerbjudanden
   • Mentorskap
   • Nätverksträffar
   • Kompetensutveckling

   Nyckelord: inköpare, strategisk inköpare, IT, Solna, Finspång