7 Tips från The Place medarbetare på saker att hitta på i jul

2020-12-18

En annorlunda jul kräver en annorlunda julhälsning. I årets sista nyhetsbrev lät vi därför våra medarbetare dela med sig av vad de ska göra i jul, när vi inte kan umgås med släkt och vänner som vanligt. Nu delar vi tipsen även här!

1. Utmana riskgruppen i ett spel

The Place består av ett gäng tävlingsinriktade individer, och under ett par digitala AW:s via Teams har vi spelat spel. Det funkar förstås lika bra med släkt och vänner! Gillar du skissa och gissa är Skribbl.io ett tips (gratis upp till 12 personer) och för quiz funkar Kahoot jättebra!

2. Fira en utejul med nära och kära

Lovisa, en av våra Teamledare och Rekryteringskonsulter, ser fram emot en utejul: ”Ta med er julen ut och träffa familj och vänner – på avstånd såklart. Varför inte grilla korv och hamburgare över öppen eld eller helt enkelt ta med lite goda julrester på en tallrik och ses i skogen? Vi har umgåtts ute på senaste, och det ska vi fortsätta med!”

3. Vår skridskoexpert ska ut på isen

The Place skridskodrottning Klara (Affärsansvarig och Rekryteringskonsult till vardags), kommer att åka så mycket skridskor hon bara kan. Östermalms IP är bäst enligt henne nu när hallarna är stängda.

Klara har dessutom lovat att dela med sig av en skridskofilm på Linkedin och hoppas att ni alla som läser detta lägger till henne i ert nätverk! Adda Klara på Linkedin.

4. Baka, baka liten kaka

Vår Sales Development Representative Amanda har hittat ett smarrigt
recept som hon suktar efter att få baka. Saffranstoppar med vit choklad. Mums! Fråga henne gärna efter jul hur de blev, eller testa själv, recept hittar du HÄR!

5. En jämtländsk julstut slår inte fel

Ett annat recept kommer från en annan Amanda – vår digitala kommunikatör. Som den jämtlänning hon är ligger julstut varmt om hjärtat. Kanske undrar du vad detta är och hur du ska kunna smaka. Frukta ej! Klicka på bilden för större recept:

Bonus: Amanda tipsar om att laga mat (kanske en julstut?) via videosamtal. Välj ett recept och dela det, anslut via Teams eller annat och laga mat tillsammans! Kul!

6. In i verkstaden och pyssla

Få hemmaverkstäder är så fina som vår vice vd och affärs-utvecklare PO:s. Hit smiter han in för att pyssla, bygga och mecka. Men inte behöver du ha en verkstad för det. Ta dig tid att dona med saker hemma, kanske lite julpynt? En julstjärna? Här är ett tips på hur du enkelt skapar en fin julstjärna av avfallspåsar!

7. Gör en digital kravprofil

Ja, skulle du där mellan sillen och julklapparna slås av tanken att ”en sådan här profil behöver vi rekrytera” då jobbar vår nya, digitala kollega Jobot. Han behöver dessutom utmanas lite, så testa hans förmåga att ta en snabb, digital kravprofil via chatten på vår hemsida.

… och några ord från vd

Ja ett annorlunda år blev det. Vårt första år som The Place var tänkt att fyllas med mycket härlig energi och flera nya projekt. Men som för alla andra fick vi ställa om och hitta nya vägar fram.

Pandemin till trots har vi lyckats få flera nya kunder och avtal, vilket vi är glada och stolta över. Det innebär också att vi har ett gäng nya, vassa konsulter som fyller vårt företag med fin kompetens.

Men nu är det jul och välbehövlig ledighet. Jag hoppas att något av tipsen ovan från The Place medarbetare kan inspirera någon i dessa tider. Här kommer ett par tips från mig också:
 Överraska någon med ett hemmaspa! Den här idén kommer från att mina döttrar överraskade mig i helgen. De hade förberett så fint med musik, tända ljus, ansiktsmask och fotbad. Så fint av dem och avkopplande för mig!

 Planera sommarens odlingar och rabatter. Ja, det kan låta tidigt men jag har hört att vissa grönsaker och blommor med fördel kan förodlas inomhus redan nu!

Oavsett vad ni hittar på önskar jag verkligen att just du får tillfälle att umgås med någon i din närhet och att du håller dig frisk.

God Jul & Gott Nytt År!

Elisabet Holmene, vd på The Place