Hyra konsult, rekrytera eller hyr-rekrytera? Testa vårt rekryteringsquiz idag!

2023-02-17

Vilken rekryteringslösning passar dig bäst? Det är inte alltid lätt att veta om man ska välja att anlita en konsult, rekrytera eller om det är bättre att hyra först och anställa sen. Testa vårt quiz idag och ta reda på vilket upplägg som är bäst för ditt behov!

Vad innebär de olika uppläggen?

När ett kompetensbehov dyker upp inom företaget har du flera lösningar att välja mellan. Du kan hyra konsult, direktrekrytera eller köra på en hybridlösning, en så kallad hyr-rekrytering

Det är lätt att göra som man alltid har gjort utan att reflektera över om det verkligen är den bästa lösningen för ditt behov och ditt företag. Det kan därför vara bra att läsa på om de olika uppläggen – vad de innebär och vilket som är mest lönsamt för dig ur ett kortsiktigt och långsiktigt perspektiv. 

Vad är det då som avgör? Jo, det finns flera faktorer som kommer vara avgörande för vad som passar ditt behov bäst. Några exempel är din rekryteringsbudget, vilken typ av roll du vill tillsätta och hur långt behovet sträcker sig. 

Vill du få tips och samtidigt ha lite roligt på vägen? Testa vårt rekryteringsquiz och ta reda på vilket upplägg som vi tror skulle passa dig bäst! 

Starta quiz


Vill du läsa på lite mer om uppläggen först? Nedan går vi igenom kortfattat vad de olika rekryteringslösningarna innebär: 


  • Hyra konsult

Att hyra en konsult innebär precis vad det låter som – du hyr din medarbetare. 

Om du hyr en konsult är det rekryterings- eller bemanningsföretaget (eller konsulten själv) som har fullt HR- och arbetsgivaransvar. Du behöver alltså inte tänka på semesterlön, sjuklön eller försäkringar. Det ingår i ditt timpris.

Anlitar du en underkonsult som har eget bolag kommer hen att fakturera dig. Hyr du en konsult via ett rekryteringsföretag kommer du att bli fakturerad från det företaget som i sin tur betalar ut lön till konsulten. 

Läs mer om vad det innebär att hyra en konsult.  


  • Direktrekrytera

Med en direktrekrytering kommer din nya medarbetare att bli anställd direkt i ditt företag.

Om du tar hjälp av ett rekryteringsföretag för att hitta din nya medarbetare kommer du att betala ett rekryteringsarvode. Det är en summa för det jobbet som har gjorts och innefattar bland annat search, annonsering och anställningsintervjuer. 

Läs mer om vad det innebär att direktrekrytera.


  • Hyr-rekrytering

Med en hyr-rekrytering kommer du först att hyra din medarbetare i ett antal månader, för att ta över anställningen när hyr-perioden är slut. Man skulle kunna se det som ett flexibelt alternativ till en provanställning. 

Med en hyr-rekrytering kommer du att betala ett timpris för din medarbetare under hyr-perioden. I denna kostnad ingår fullt HR- och arbetsgivaransvar, precis som när du hyr en konsult. 

Läs mer om upplägget hyr-rekrytering


Kan du fortfarande inte bestämma dig?

Trots att man vet vad uppläggen innebär kan det vara svårt att veta vilken lösning som passar behovet bäst. Vi finns här för att vägleda dig i rätt riktning. Med vårt rekryteringsquiz kan du snabbt och enkelt ta reda på vilket upplägg som passar för ditt behov. Testa vårt quiz här nedan!

Vad kostar en rekrytering?

Är du på jakt efter nya talanger och vill veta vad en rekrytering kostar? Med vår prisbot kan du snabbt och enkelt få ett uppskattat pris för din kommande rekrytering!

Testa vår priskalkylator idag och ta reda på vad en rekrytering eller en konsult kostar.