Är du en finsktalande cykelexpert som vill jobba med kundservice? Förmodligen inte.*

2021-02-21

*Om du hade varit det hade vi sannolikt varit i kontakt redan!

Något vi brukar skryta om är vårt studentprojekt, där finns flera startklara studenter inför sommarmånaderna. Så var dock inte fallet när vår kund sökte en finsktalande och serviceminded cykelfantast.

Då hade vi noll. Zero. Null. 

”Har ni en serviceminded cykelfantast? Som talar flytande finska? Och som vill sommarjobba?” Undrade vår kund inom friluftsbranschen.  

Vilken tur att vi älskar utmaningar. För med positivt mod sa vi ja till uppdraget! Vi tänkte att det bara måste finnas en student där ute som vill jobba med kundservice. Och som älskar cyklar. Och talar flytande finska. Vår erfarenhet berättade att vi visste att det är en svårhittad profil, så vi insåg att det krävs kreativa lösningar och ingen vanlig jobbannons inte.  

Efter en animerad film och en jobbannons som stack ut ur mängden kunde vi äntligen konstatera att; nej, vi har inte hittat den perfekta kandidaten. Det krävdes ytterligare fokus. 

En av bilderna till jobbannonsen

Vi kopplade på vårt marknadsteam som älskar att hitta nålen i höstacken. Efter en veckas diskuterande, cykelgooglande, svettiga cykelpass (för att hitta cykelfantaster måste man tänka som cykelfantaster) och sociala medie-kampanjer så hittade vi vår perfekta kandidat. Tack vare vår smarta och målgruppsanpassade sociala medie-kampanj hade en finsktalande, serviceminded och cykelintresserad person hittat till vår jobbannons. Efter en snabb process så kunde vår kund erbjuda den lyckliga kandidaten jobbet. 

Slutet gott, allting gott. Kunden hittade sin finsktalande cykelspecialist, en finsktalande cykelspecialist hittade vår friluftsinriktade kund. The Place är glada som alltid. 

Pling Pling!