Ett oväntat jobberbjudande blev en perfekt matchning

2022-12-12

Möt Eva Fogelström, en sprudlande The Place-konsult på Siemens. Eva berättar om konsultrollen och hur The Place motiverade henne att hoppa på en oväntad möjlighet, när hon minst anade det.

Eva Fogelström är en ambitiös och social person. En doer med en ”vi löser det”- attityd. Kanske var det just därför hon såg möjligheterna i att hoppa på ett kortare konsultuppdrag som Order Management Deliver Operator på Siemens när The Place gav henne erbjudandet i början av 2022.

Evas första kontakt med The Place var egentligen för ett annat jobb, men hon gick inte vidare i den processen (med facit i hand: vilken tur!). Kort senare dök ett uppdrag på Siemens upp och rollen passade Eva som handen i handsken. Uppdraget som först var på tre månader förlängdes, och förlängdes igen.

–  Erbjudandet var ju helt oväntat, men det var en möjlighet jag inte kunde tacka nej till. Så jag körde på, och idag är jag riktigt glad att jag vågade, berättar Eva och fortsätter:

– Med The Place har det varit en trygg och bra känsla från start. När rekryteringskonsulten sa att rollen skulle passa mig litade jag därför på henne, och oj så bra det blev! Det kändes först ovant med ett kortare uppdrag men min konsultchef Annelie har varit ett stort stöd och bollplank under uppdragets gång. Det värdesätter jag högt.

Har nu blivit erbjuden jobb internt på Siemens

Idag, tio månader senare, har Eva blivit rekryterad för en ny roll internt på Siemens. Ett kvitto på en riktigt lyckad matchning (om du frågar oss).

–  The Place har alltid kört öppna kort med mig, och såklart ville jag vara ärlig med dem. Jag berättade för Annelie att jag skulle söka den interna tjänsten på Siemens och jag fick jättestort stöd.

Eva har trivts i sin roll sen dag ett, och därför tog det emot att söka en ny tjänst på avdelningen. Men med stöd från både konsultchef på The Place och chef på Siemens kändes valet självklart. Nu ser hon fram emot ansvaret som hennes nya roll innebär, och att fortsätta utmanas och utvecklas på företaget.

–  Siemens jobbar med så mycket olika saker inom olika områden. Samtidigt som stämningen och kulturen är så bra. Det är högt i tak och de som jobbar här vågar kritisera, ge feedback och bolla idéer tillsammans. För att vara ett så stort företag känns det verkligen speciellt. 

Eva Fogelström med sin konsultchef Annelie

Eva med sin konsultchef Annelie Nistad.

Långsiktiga relationer för framtida samarbeten

När Eva går in i sin nya roll på Siemens kommer hon inte längre att vara en The Place-konsult. Men vår resa tillsammans tar såklart inte slut här. The Place är ju ändå Sveriges enda Worklife Partner, och relationer är något vi värnar om!

Eva berättar hur glad hon är över att hon vågade anta utmaningen på Siemens. Idag vill hon uppmana andra att våga chansa när möjligheter dyker upp.

–  Hamnar du hos ett rekryteringsföretag som bryr sig om sina medarbetare kan du känna sig trygg med att det blir bra i slutändan. Jag brukar säga till bekanta och vänner att spana in The Place. Det kommer definitivt jag göra om jag ska söka jobb igen, avslutar Eva.

Lycka till Eva, vi ser fram emot att fortsätta följa din resa!