Case: Supply Chain Manager till SAL Navigation

2023-04-25

The Place fick den spännande utmaningen att hitta en logistikchef till SAL Navigation AB. En möjlighet som resulterade i ett riktigt fint samarbete!

SAL Navigation AB är ett ungt, svenskt bolag som producerar effektiva och smarta verktyg för sjöfartsnavigering så som Voyage Data Recorders (svarta lådan), Speed Log (hastighetslog) och Echo Sounders (ekolod). Idag är SAL Navigation ett av världens ledande företag inom sin nisch. Sedan starten 2018 har företaget dubblat sin styrka, och de har höga ambitioner för framtiden.

–  Vi är ett ungt företag som växer tack vare engagerade och duktiga medarbetare. Det är viktigt att människorna här trivs och mår bra, säger Mikael Eriksson, Operations Manager på SAL Navigation AB.

The Place fick i uppdrag att hitta SAL Navigations nya logistikchef. En utmaning vi gladeligen tackade ja till. Mikael berättar om företagets spännande tillväxtresa, och fördelen med att ta hjälp av rekryteringsföretag när tidsbristen är ett faktum.

–  Jag vet hur lång tid en rekrytering kan ta. Det är mycket administrativt jobb och många CV:n att gå igenom. Dessutom är det första urvalet väldigt svårt. Det är mycket bättre att ta hjälp av specialister som vet vad de håller på med, säger Mikael. Han fortsätter:

–  Vi är i en spännande tillväxtfas där det händer mycket. Jag sitter på flera stolar och min tid är väldigt begränsad. Därför kände jag att det var nödvändigt att få hjälp med rekryteringen.


Att rekrytera rätt inom Supply Chain

Supply Chain Management är ett brett område och det kan vara en utmaning att hitta talanger som passar såväl tjänsten som företaget. Det är många kompetenser och personliga egenskaper som ska checkas av på kravlistan. Som arbetsgivare behöver man både vara transparent och flexibel, menar Mikael.

–  Det är en tjänst som kräver att man är kunnig inom sitt område och vet hur man ska hantera olika arbetsled och processer. Men personligheten är också viktig. Speciellt när rollen innebär att man blir spindeln i nätet. Det måste vara en kommunikativ person som gillar att samarbeta med både kollegor och kunder.

– När det kommer till olika system och datorprogram måste man som arbetsgivare vara flexibel. Det är såklart att en ny person inte kan komma in på företaget och veta allt från start, det kan man inte förvänta sig. Därför var det viktigt för oss att hitta en person med rätt drivkraft och inställning.


Nyckeln till ett framgångsrikt samarbete

Mikael anser att kommunikationen och relationen mellan företaget och ansvariga rekryterare är a och o när det kommer till att skapa träffsäkra rekryteringar.

–  Vi är ett härligt gäng med högt i tak, vi skrattar mycket tillsammans. En sammanhållning som vi såklart vill att våra nya medarbetare ska vilja vara en del av, säger Mikael och utvecklar:

–  Med The Place kändes det bra från start. Första gången de kom hit till vårt kontor kändes det som att vi hade känt varandra jättelänge. Det är en känsla som skapar tilltro och det är jätteviktigt när det handlar om att hitta nya medarbetare. Det ska mycket till för att jag inte ska kontakta The Place för nästa rekrytering, säger Mikael.


SAL Navigation AB

Under sitt unga yttre gömmer sig en hel del erfarenhet. Företagets historia går nämligen tillbaka till Svenska Aktiebolaget Logg (SAL) som grundades 1912.

SAL var bland de första företagen med att lansera en mekanisk hastighetslogg som mätte hastigheten genom vatten. Så småningom gick SAL samman med ett annat svenskt företag: Ackumulator AB Jungner.

I slutet av seklet köpte Consilium AB upp många företag inom den svenska sjöfarten, inklusive SAL och Jungner. Consilium värvade även ett utvecklingsprojekt för Voyage Data Recorder – som bildats för att möta kommande krav på maritima ”svarta lådor”. Consilium-koncernens navigationsverksamhet placerades i bolaget Consilium Navigation AB.

Men 2018 blev starten på en ny historia när SAL Navigation grundades. I detta bolag samlades alla navigationsprodukter under sitt nygamla varumärke, vars namn och logotyp hyllar produkternas dryga 100-åriga historia.

Här kan du läsa mer om SAL Navigation och deras spännande resa!Vill du också ha hjälp med din rekrytering?


Då har du kommit rätt! Både konsult- och rekryteringsaffären är lite av vår grej helt enkelt.
Kontakta oss eller påbörja din kravprofil direkt här nedan: