David Brodin fixade sommarjobbet via The Place

2022-06-14

Man hör ofta att ”man måste ha erfarenhet för att få ett jobb – och ha ett jobb för att få erfarenhet”. Hur löser man det när man är nyexad och helt färsk på arbetsmarknaden?

Vi vet att det första ”riktiga” jobbet inom ens bransch ger en viktig skjuts in i arbetslivet, därför ligger vår satsning Students @ The Place oss varmt om hjärtat. Där försöker vi matcha studenter med spännande företag i Stockholm med sommar- och extrajobb.

I början av året skickade David Brodin in sin ansökan till Students @ The Place: Inköp och logistik. Som student på Stockholms Internationella Handelsskola (SIH) där han pluggar internationell inköpare lockade det med ett sommarjobb inom samma bransch!

Efter att ha gått på ett par intervjuer via The Place hittade David rätt – på det uppskattade företaget DHG. Där jobbar han nu som orderadministratör på avdelningen Customer Service, och jobbar mer specifikt med inköpsordrar. Och det gör han väldigt bra!

– Jag kände verkligen att rekryteraren på The Place, Lena Forsberg, gjorde allt för att hitta ett jobb som var rätt för mig. Hon förstod sig på mig och vi höll en ständig dialog under processen. Och på intervjun på DHG kändes det lättsamt och jag fick ett bra intryck direkt, säger David.

På DHG har David kommit in bra i gänget, och trivs både bland kollegor och arbetsuppgifter.

– Alla är väldigt trevliga. Vi har en bra jargong och en prestigelös arbetskultur, det är liksom skämtsamt både mellan högre chefer och vi som sitter på min avdelning. Det känns alltid kul att gå till jobbet helt enkelt!

På The Place har satsningen Students @ The Place lett till många lyckade matchningar mellan student och kundföretag. Att få in en fot på arbetsmarknaden, speciellt redan under högskoletider, kan vara guld värt.

– Jag känner verkligen att jag har fått erfarenheter som kommer hjälpa mig i arbetslivet sen när jag tar examen. Inte bara att det ser bra ut på cv:t, jag har fått mycket större förståelse för branschen och för arbetet i sig. Jag vet vad som är vad nu, och kunskapen för systemvanan jag har fått kommer också gynna mig i framtiden, säger David.

Utöver en fot in i arbetslivet vill vi på The Place också tro att den relation vi bygger med studenter nu också kan vara en hjälp i karriären över tid. Och David delar även vår filosofi.

– Man får ett väldigt bra utbyte som konsult på The Place. Jag har tidigare haft bilden av många konsultföretag att det är viktigare ATT de hittade någon, vem som helst, till jobben än att de faktiskt hittade rätt person. Så är det inte på The Place. Här hjälps man åt för att hitta rätt.

Vidare menar David att konsultyrket bär med sig många fördelar.

– Om det skulle hända något på DHG så vet jag att jag kan kontakta The Place. Det är ett stort plus med konsultyrket. Utöver en bra erfarenhet i karriär så finns det även en mängd duktiga människor i nätverket på The Place som du kan knyta kontakt med!