”The Place presenterar bara kandidater som passar in i teamet och på företaget, det är en riktig lyx”

2023-04-20

The Place har rekryterat kundservicetalanger till EasyPark i 10 år. En av dessa talanger heter Michelle Svajger, som idag är ansvarig för rekryteringarna till EasyParks kundserviceavdelning. I denna intervju berättar Michelle om sin erfarenhet av The Place som kandidat, konsult och kund. Samt varför Hyr-rekrytering är den rekryteringsform hon föredrar mest.

EasyPark, en av Sveriges och Europas ledande företag inom parkering, är ett snabbväxande bolag med tydliga värderingar och målsättningar. På kundserviceavdelningen strävar alla efter att leverera bästa, möjliga service till de kunder som hör av sig. I tio år har The Place nu hjälpt till att stärka upp EasyParks kundserviceavdelning.


Kandidat, konsult och kund

Vi har träffat Michelle Svajger som blev rekryterad till EasyPark via The Place för två år sedan. Idag jobbar hon som Teamlead och ansvarar för ett team på runt 30 kundservicemedarbetare. I hennes roll ingår bland annat ansvar för alla rekryteringar till teamet.

–  Jag skulle säga att vi har en väldigt härlig sammanhållning här. Vi backar varandra och växer tillsammans. Här behöver man verkligen inte känna att man måste göra rätt hela tiden. Tvärtom är det är helt okej att göra fel. Det mesta kan man lära sig så länge man har rätt inställning och drivkrafter, säger Michelle. 

För att stärka teamets unika samanhållning med nya medarbetare krävs det att man har en bra relation och kommunikation med rekryteringsföretaget, något som Michelle menar att hon har med The Place.

–  Personlighet är jätteviktigt för oss när vi ska rekrytera kundservicemedarbetare, att det är personer som passar in och trivs i teamet. Därför är det viktigt för oss att jobba med ett rekryteringsföretag som känner till våra värderingar och vet vilken stämning det är här.


EasyPark prioriterar trygghet och flexibilitet med hyr-rekrytering

EasyPark har precis genomgått en stor omorganisation och det är fortfarande flera bitar som ska falla på plats. För att inte tappa tillväxttakt och samtidigt bibehålla laganda uppskattar Michelle just Hyr-rekrytering som rekryteringsform när hon behöver anställa nya medarbetare.

Kort och gott innebär det att EasyPark hyr sina medarbetare från The Place under de första månaderna, för att sedan ta över anställningen när hyr-perioden är slut.

–  Det är jätteskönt att få avlastning med våra rekryteringar, det besparar oss väldigt mycket tid. Vi har även jättefint samarbete med Annica från The Place som är konsultchef åt många av våra medarbetare. Med henne kan vi bolla olika typer av HR-frågor. Det har varit skönt nu när vi precis har gjort stora förändringar och lätt hamnar i nya situationer på arbetsplatsen, säger Michelle och fortsätter:

– Med The Place kan vi lita på att det blir rätt, eftersom de känner både teamet och företaget så bra. The Place presenterar bara kandidater som passar hos oss och i teamet, det är en riktig lyx!

Michelle menar att Hyr-rekrytering är en trygghet även för hennes nya medarbetare:

–  Vi värderar trygghet i alla led och Hyr-rekrytering är ju inte bara en trygghet för oss som företag, det är ju även ett tryggt alternativ för våra nya medarbetare. Jag var ju själv konsult via The Place under mina första månader och har en superbra upplevelse från det. Jag tyckte det var skönt att ha min konsultchef på The Place som jag kunde bolla frågor med. Det var som att ha en extra mentor vid sidan av min chef på EasyPark, säger Michelle. Hon fortsätter:

–  Har man inte jobbat som konsult förut kan det dyka upp en del frågor om vad det innebär. Eftersom jag själv har jobbat som konsult kan jag ju själv berätta om min upplevelse och svara på frågor. Det är en stor fördel när jag pratar med våra kandidater.Vill du också ha hjälp med din rekrytering?


Då har du kommit rätt! Både konsult- och rekryteringsaffären är lite av vår grej helt enkelt.
Kontakta oss eller påbörja din kravprofil direkt här nedan: