Case: Ekonomiansvarig till Synologen

2020-10-23

Efter att ha träffat flera rekryteringsbolag valde Synologen till slut The Place, och det gjorde de rätt i! Bara efter tre veckor hittade vi deras nya Ekonomiansvarig.

Vad gäller ögonhälsa och optiker så är Synologen i framkant. En frivilligorganisation för fristående optiker, som valt att stå utanför de stora kedjorna och där alla arbetar under sitt eget varumärke. Synologens optiker är de enda i Sverige som är ISO-certifierade inom kvalitet och miljö. 

Rekryteringsprocessen

När de sökte sin nya Ekonomiansvarig tog vi oss an utmaningen direkt, och redan efter en vecka kunde vi presentera tre kvalificerade kandidater som Synologen valde att träffa. Efter intervjuerna gick två kandidater vidare för att genomföra tester – både personlighetsprofil och test som mäter kandidatens värderingar och motivation. Med detta som bakgrund hittade vi en klockren slutkandidat som gick vidare till sista steget; referenstagning och bakgrundskontroll. Efter detta var Synologen redo att ge kandidaten ett anställningserbjudande som denne glatt tackade ja till. Trots en gedigen rekryteringsprocess till en senior nyckelroll tog hela rekryteringsprocessen endast 3 veckor (och detta i början av pandemin med dess utmaningar).

”Vi är mycket nöjda med personen vi rekryterade, som har snabbt kommit in i arbetsuppgifterna, tar stort ansvar och är omtyckt av sina kollegor!”

– Eva Larsson, VD/Managing Director på Synologen.