The Place – Platsen att stanna på över tid

2021-07-01

10, 16, 18 och hela 28 år. Så länge har Klara, Annika, Annelie och Annica jobbat på The Place. Då blir man förstås nyfiken, hur har den tiden varit och varför har de valt att jobba kvar på The Place? Så vi frågade, helt enkelt.

Annica Jillefors

Annica ”Jillan” Jillefors är den medarbetare som, förutom The Place grundare Lena Forsberg själv, varit med längst – i hela 28 imponerande år! Annica är idag en mycket uppskattad konsultchef som under denna tid både fått följa flertalet konsulters utvecklingsresa och inte minst sett hur The Place har gått från sju anställda till var vi befinner oss idag. 

”Det har varit roligt att ha varit med om framstegen, både vi och branschen har utvecklats väldigt mycket. Jag har också haft möjlighet att byta tjänst genom åren. Idag har jag en bra variation i arbetet som konsultchef med olika arbetsuppgifter. Jag vet aldrig riktigt hur dagen ska bli när man kommer till jobbet, det tycker jag är stimulerande och bra.”

Annica är en mästare på att tillföra god stämning var hon än är, och har nära till skratt. Hennes närvaro med både konsult och kund har på många sätt bidragit till att The Place är vad det är idag. 

”Det är mycket tack vare mina bra kollegor om jag valt att vara kvar i flera år, och det faktum att The Place också genom alla år vurmat för att alla ska ha en bra balans mellan privatliv och arbete, det tror jag är jätteviktigt!”


Annelie Nistad

Annelie Nistad är likt Jillan också konsultchef, och har jobbat 18 år på The Place. 

”Det har varit många fina år på The Place. Vi har haft roligt och skrattat mycket, och jag har alltid haft fantastiska kollegor som stöttat och varit hjälpsamma vid svårigheter. Många av gamla kollegor som slutat på The Place sammanstrålar fortfarande och har kul. Vi har blivit vänner för livet.”

Alla som träffar Annelie kan nog skriva under på att hon har ett hjärta av guld, och bryr sig genuint om sina konsulter. Hon har sett många förändringar ske under tidens lopp, men den största hittills är resan från Placera Personal till att vi har blivit The Place:

”Nu har vi börjat en ny resa med The Place som också känns spännande på många vis. Då jag arbetar med personalansvar innebär det alltid nya utmaningar och fortfarande ställs jag inför nya situationer trots att jag anställt många konsulter genom åren. Jag har träffat fantastiska konsulter som ger mig energi. Det är också stimulerande att bidra till samhällsnytta genom att förmedla arbete till glada tacksamma kandidater. Vi fyller definitivt ett behov på arbetsmarknaden.”

 Annika Hermansson

Vår eminenta ekonomichef Annika Hermansson har jobbat i 16 år på The Place. Som ekonomichefer ska vara är hon noggrann och har ett öga för detaljer. Hon är också väldigt glad och nyfiken och vid frågan om hur hon tänker om tiden på The Place svarade hon så här:

”Jag tänker att det har varit en väldigt rolig tid, mycket har hänt och händer i bolaget, vi utvecklas hela tiden.”

”Jag tror att jag varit kvar över tid för att gemenskapen är stor och man har kunnat påverka många beslut! Mitt bästa minne från min tid på The Place är från 2008 då vi firade 20 år och gjorde en fantastisk resa till Nice och Monaco.”

 

Klara Eidhagen

2010 kom Klara Eidhagen till The Place. Då var hon i sluttampen av sin rekryterarutbildning och fick LIA-praktik. Som den rekryterartalang hon är tog det förstås inte lång tid innan hon fick arbeta självständigt som rekryterare. Idag har hon en lite annorlunda roll än vad hon hade i starten.

”Idag arbetar jag i en kombinerad roll som Affärsansvarig rekryteringskonsult där jag får kombinera mitt engagemang kring att skapa långsiktiga kundrelationer och matcha de bästa kandidaterna till rätt jobb.”

Klara är en tävlingsinriktad glädjespridare, och tackar inte nej till en utmaning, vare sig det gäller att hitta den bästa kandidat eller ett hinderbanelopp.

”Jag har under mina 10 år på The Place alltid haft fantastiska kollegor som jag uppskattar väldigt mycket. Sedan känns det både roligt att spännande att ha fått vara med och bidra till den utvecklingen bolaget gjort de senaste 10 åren. Mitt bästa minne från min tid på The Place var några år sedan tillsatte jag 14 konsulter till 9 olika företag under 1 månad, vilket är mitt all time high ever. Känslan var grym!”

 

Ett stort tack till våra fyra The Place-stjärnor!