Placera Personal blir The Place

2019-11-05

Placera Personal har idag, efter 30 år i bemanningsbranschen, blivit: The Place – Where happy work happens! Välkomna till startskottet för ett nytt och modernt arbetssätt kring kompetensförsörjning och rekrytering!

Sedan 1988 har Placera Personal jobbat med matchning av kompetens, och rekryterat tusentals människor till jobb inom tjänstemannasektorn. Nu tar vi ett kliv från den bransch vi för 30 år sedan var med och grundade. Det är dags att helhjärtat och utan kompromiss satsa på glädje hos medarbetare som tillväxtmotor för företag. I samband med detta byter vi alltså riktning, namn och varumärke till The Place.

Lena Forsberg, grundare av Placera Personal, berättar om den stora transformationen till The Place:

‒ Under 30 år har vi spelat vår roll i bemanningsbranschen; initialt som föregångare, numera som en ganska vilsen deltagare faktiskt. Vi trivs inte i ett sammanhang där fokus så ofta ligger på hårda värderingar, individer reducerade till nummer och alltför kortsiktiga lösningar. Vi står ju för kompetens, partnerskap och långsiktighet. Därför blir ett namnbyte också helt naturligt, för att rimma bättre med våra värderingar och företagskultur.

Vad detta innebär är uppdaterade erbjudanden i ett långsiktigt partnerskap. The Place nya position på marknaden är att vara en ”Worklife Partner” till både kunder och medarbetare.

‒ Ja, vi ska bli något vi kallar för en Worklife Partner. En plats där det empatiska ledarskapet, glädje och livsbalans står i fokus tillsammans med kompetensutveckling, karriärutveckling och ökad produktivitet. The Place ska helt enkelt bli en plats för företag och medarbetare att stärka sin affär och karriär och nyckeln ska vara glädje, berättar Elisabet Holmene, vd på Placera Personal, och fortsätter:

‒ Det är ju ingen nyhet att glädje och företagstillväxt hänger ihop men detta blir The Place hjärtefråga. Vad vi redan idag konkret förändrar är att ta ett jättegrepp om hela området Talent Management och erbjuda fler kompetensfrämjande insatser för att utveckla såväl medarbetare som kunder. För oss har det varit viktigt att komma igång, men jag måste också poängtera att detta är ett utvecklingsarbete som ska ske under lång tid framöver. Nu har äntligen startskottet gått och vi är så förväntansfulla inför framtiden!

Varmt välkomna till The Place!

VD Elisabet Holmene om The Place

Se filmen där Elisabet berättar om vår resa till att bli The Place – Sveriges enda Worklife Partner!