The Place bästa smultronställen för hemestern

2020-06-26

Nu är sommaren här med härliga varma vindar, svalkande klippbad och fräkniga näsor. En, för de flesta, riktigt behövd semester väntar. Lite ro efter denna omtumlande vår sitter nog inte fel.Vi har samlat våra medarbetares allra bästa smultronställen i Stockholm, om du behöver tips på vad man kan göra på hemestern!

The Place medarbetare tipsar: våra bästa smultronställen i Stockholm

Örnsberg Klippbad – För de varmaste dagarna

Packa filten och picknicken och ha en riktig heldag på Örnsberg Klippbad. Här kan du hoppa ner i det svalkande vattnet från klipporna eller bryggan. Är du en badkruka kan du njuta av att kika på den vackra solnedgången! 

Klockargårdens Våffleri i Grödinge Kyrkby – Våffelsugen? (Klart du är!)

Vill du komma bort från stadsstressen och rakt in i lugnet? Åk då till Klockargårdens Våffleri i Botkyrka! Den hemtrevliga atmosfären, lummiga trädgården och den glada och tillmötesgående personalen gör detta våffleri till ett sommarmåste! Våfflorna finns både med söta och salta toppingar, med de flesta ingredienser hemmagjorda. Mums!

Rögrund – Med egen båt eller Waxholmsbåt!

Här kan du ha en riktigt mysig heldag! Utöver den fräscha lunchrestaurangen finns även utkikstorn, gästbrygga, tältplats, hinderbana och uthyrning av båtar och kajaker. Trots avsaknaden av sandstränder är ön barnvänlig. Runt hela ön finns fina släta klippor där det är lätt att komma ned till havet.

Görväln i Järfälla – Naturskönt och aktivitetsfyllt

Här finns Görvälns slott, som är ett fint hotell där du också kan käka en smarrig brunch och middag. Blir du badsugen kan du ta dig ett dopp vid Görvälnbadet, där brygga, kanotuthyrning, beachvollyplan finns. Och glass förstås! Här finns även Görvälns naturreservat. Inom naturreservatet hittar man fornborgen Gåseborg, varifrån man har en otrolig utsikt över Görvälnfjärden och Lövstafjärden.

Kungsholmen Walkaround – Den centrala promenaden

Ta en promenad, ”Kungsholmen runt” som är ca. 1 mil lång. Under turen går man längs vattnet och passerar både Stockholms stadshus, trevliga caféer och restauranger, parker med härligt häng och för picknick och flera badställen såsom i Rålambshovsparken, Smedsuddsbadet och Hornsberg (Stockholms playa). Allt detta med härliga vyer över Stockholm och dess natur! Blir man trött i fötterna är det lätt att ta sig till en tunnelbana eller buss. Det finns även flera kajakuthyrare längs vägen om du istället skulle vilja ta turen via kajak – kanske bästa sättet att se Stockholm på en varm dag?

Botkyrka – Salem – Torpet

På deras hemsida står det: ”Har du någonsin åkt E4an mellan Salem och Hallunda och sett ett gulligt rött hus med en kaffekanna på? Det är vi!”

Ett mysigt och opretentiöst kaffeställe med hembakta kakor. Drivs ideellt av riktiga eldsjälar från en hemslöjdsförening. Kan det bli mysigare?

Sturehofs slottscafé – Svensk kulturhistoria (med kaffe!)

Sturehofs Slott är en herrgård som gränsar till Rödstensfjärden. Det finns guidade turer, och en intressant historia bakom denna vackra byggnad. När du har fått nog av att lära dig om Svensk kulturhistoria kan du slå dig ner i en vacker trädgård och äta av de smarriga bakverken och luncherna.

Thielska Galleriets café

Ta pendelbåt 80 från Nybrokajen, SL kortet gäller. Under sommarmånaderna kan man ta med sig lunchen och fikat ut i skulpturparken där dom har nya möbler på uteserveringen. Det finns också möjlighet till take-away samt picnic-påsar för små och stora sällskap för avhämtning.

Happy Sommar!