The Place hittar sommarjobb åt studenter!

2020-07-03

I januari drog vi igång The Place studentprojekt 2020, där målsättningen var att fixa sommarjobb till studenter, och skapa en smidig jobbsökarprocess där företag snabbt kan hitta sommarförstärkning.

Vi fick in hundratals ansökningar av taggade studenter från hela landet. Sedan kom förstås Corona – och många uppdrag uteblev. Men trots detta har vi lyckats sätta flera studenter i Sverige på olika sommar- och extrajobb. En av de studenterna som fick sommarjobb via The Place är Gabriella Johansson, som är student på Stockholms Universitet. Hon jobbar i sommar på SEOM som kundservicemedarbetare. 

– Redan från intervjutillfället har det känts jättebra på SEOM! Jag har ett bra team där vi stöttar varandra, och alla har varit väldigt välkomnande. En härlig känsla! Berättar Gabriella.

Gabriella fick jobbet på SEOM genom att göra en ansökan till The Place studentprojekt, där hon fick skicka in sitt CV och sedan svara på frågor via mobilen.

– Efter att jag registrerat mitt cv så gick allt sjukt snabbt! Jag har tänkt att rekrytering tar en så lång tid, men jag fick svar redan dagen efter och en vecka senare var jag på intervju hos SEOM. Det gick väldigt smidigt och jag fick ett varmt bemötande och tydlighet i alla steg. Jag skulle absolut rekommendera The Place till andra, och har faktiskt redan gjort det!

En annan som har fått sommarjobb via The Place är Erica som arbetar som ekonomiassistent på Swedol. Erica har också har upplevt The Place studentprojekt som ett smidigt vis att söka sommarjobb på (det är så roligt att höra!).

– Processen var jättesmidig! Jag skickade in mitt cv och personliga brev, fick sedan göra tre korta videosvar och efter ett tag blev jag kontaktad och introducerad till ett sommarjobb som passade mig perfekt! Jag fick hela tiden återkoppling genom hela intervjuprocessen av The Place, som kändes väldigt engagerade och bemötandet kändes väldigt personligt, berättar Erica.